Pieni pyhiinvaellus Espoo-päivänä

la 28.8. kello 10.00 - 14.00
Kuninkaantien vanha kivinen kilometripylväs osin kasvuston peitossa, pylväässä merkintä 14
Auroran kappeli

Tule mukaan pienelle pyhiinvaellukselle Auroran kappelista Suvelan kappelille!

Espoo-päivänä teemme pienen pyhiinvaelluksen. Lähdemme liikkeelle klo 10 Auroran kappelilta, ja saavumme noin klo 14 Suvelan kappeliin. Perillä tarjolla keittolounasta hintaan 5 e.

Ilmoittaudu mukaan: marja.malvaranta@evl.fi, tai p. 040 5311 040. 

Mitä on pyhiinvaellus?

Pyhiinvaellus on ikivanha mutta samalla ajassa elävä perinne. Kautta aikojen ihmiset ovat kaivanneet pyhille paikoille ja tehneet matkoja niille. Matkalle motiivit ja merkitykset antaa vaeltaja itse. Kulkea voi jalan, pyörällä, meloen tai yhtä hyvin autolla, jos liikkuminen on haasteellista. Pyhiinvaellus yhdistää luonnossa kulkemisen, hiljentymisen, kulttuurihistorian, liikkeellä olon ja irtioton arjesta. 

Vaellus voi herättää kysymyksiä, mistä olen tulossa, mihin menossa ja mikä on oma paikkani. Matkan varrella pyhät paikat ja kulkeminen nostaa esiin oman elämän iloja ja suruja. Olemassaolo, elämä, kuolema, merkitys ja merkityksettömyys. Pyhiinvaeltaja vaeltaa mysteerien maailmassa. Pyhä voi yllättää tai se voi säilyä salaisuutena. Pyhiinvaelluksella on tilaa pohtia elämän isoja kysymyksiä rauhassa. Yhteisillä vaelluksilla kokemuksiaan voi jakaa toisen kanssa, yksin vaeltaessa elämään saa etäisyyttä ja asioista voi olla helpompi päästää irti. Pyhiinvaellus on matka. Matkan pituus ei ole olennaista, sillä pyhiinvaellus on aina myös matka sisäänpäin, syvyyssuunnassa.

Lähde:

Pyhiinvaellusten Suomi -verkkosivu


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Suvelan kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3915
Kirstintie 24
02760 Espoo

Vastuualue: Suvelan kappeli, lapsityö, hiljaisuuden retriitit, päiväkodit. Espoon keskuksen alueen esimies.