Konsertti Vox Silentii

to 16.9. kello 19.00
kaksi naista seisoo kasvot vastakkain kädet ja kasvot kohotettuina ylöspäin
Espoon tuomiokirkko

Keskiaikaiset enkelilaulut

Keskiaikaisissa luostarien lauluissa eli Gregoriaanisissa lauluissa enkelit ovat kaukana pyöreistä ja palleroisista kiiltokuvista. Enkelit ovat sotureita ja viestintuojia. Enkelit ovat voimakkaita. He suojelevat ihmistä ja palvelevat Jumalaa ylistäen häntä. Keskeisenä teemana lauluissa on enkelten sanat ihmisille: ”älkää pelätkö”.  

Vox Silentii on vuonna 1992 perustettu keskiaikaiseen liturgiseen lauluun erikoistunut duo, jossa laulavat Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen. Duo on julkaissut neljätoista cd-levyä. www.voxsilentii.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Maanantaina 20.9. laulajat Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen kertovat enkelilauluista ja esittelevät niitä Sellokirjastossa. Tilaisuudessa pääsee myös halutessaan itse laulamaan pieniä latinankielisiä lauluja, jotka ovat arkkienkeli Mikaelin, Gabrielin ja Rafaelin rukoushetkistä. Mikaelin laulut Vuori on tutkinut ja kirjoittanut suomalaisista käsikirjoituksista.Tapahtumaa tukee Espoon kulttuuritoimi ja Uudenmaan liitto. Tapahtumat on järjestetty yhteistyössä Sellokirjaston ja Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.

 


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta, Tuomiokirkko

Vox Silentii