Suvisunnuntain iltamusiikki: ”FLûTE FRANÇAISE” - Sami Junnonen, huilu & Tuomas Turriago, piano

su 10.7. klo 19.00
Espoon tuomiokirkon punatiilinen koristeltu pääty, jonka ympärillä linnut lentävät. Taustalla sininen taivas, jossa hieman pilviä

Espoon tuomiokirkko

Kahden ranskalaisen myöhäisromantiikan merkkisäveltäjän kamarimusiikillisempi puoli esittäytyy.

Kirkon merkitys musiikinhistorian kannalta on ainutlaatuinen. Sen myötävaikutuksesta on syntynyt valtava määrä unohtumattomia mestariteoksia. Tilana kirkko on voimaannuttava pyhättö ja arkkitehtoninen taideteos, jonka sakraalinen hiljaisuus virittää mielen otolliseksi musiikin kokemiselle. Kirkko on inspiroinut myös kahta merkittävää, myöhäisromantiikan aikakaudella Ranskassa vaikuttanutta urkuri-säveltäjää: César Franckia ja Charles-Marie Widoria. Konsertissa kuullaan huilulla ja pianolla heidän musiikkiansa, josta on aistittavissa syvä kunnioitus, mutta ennen kaikkea armo ja kiitollisuus.

Ikäpolvensa ainoa kansainvälistä solistiuraa tekevä suomalainen huilutaiteilija Sami Junnonen ja monipuolisesti ansioitunut pianisti-säveltäjä Tuomas Turriago esittävät yhdessä huilulle ja pianolle eri aikakausina sävellettyä kamarimusiikkia. Helsingin Musiikkitalossa 2012 toteutetun Junnosen ensikonsertin jälkeen duo on konsertoinut aktiivisesti. Molempien artistien lähtökohdat säveltaiteen esittämiseen ovat syventävä musiikintutkimus sekä filosofia yhdistettynä tyylinmukaiseen estetiikkaan ja kokemukselliseen ilmaisuun.

Charles-Marie Widor (1844–1937)
Sarja huilulle ja pianolle, op. 34 (1898) [18’]
- Moderato
- Scherzo. Allegro vivace
- Romanssi. Andantino
- Finaali. Vivace

César Franck (1822–1890)
Preludi, fuuga ja muunnelma, op. 18 (1862) [12’]

Sonaatti A-duuri (1886) [28’]
- Allegretto moderato
- Allegro
- Resitatiivi–Fantasia. Ben moderato – Molto lento
- Allegretto poco mosso

Vapaa pääsy
Vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu
Tervetuloa!

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tuomiokirkko, Tuomiokirkkoseurakunta