Urkuyö ja Aaria: Venetsialaiset – Suomalainen Barokkiorkesteri

to 25.8. klo 21.00

Espoon tuomiokirkko

Urkuyö ja Aaria festivaali – Musiikin ja kesäyön taikaa!

  • Suomalainen barokkiorkesteri
  • Kreeta-Maria Kentala, viulu ja liidaus

FiBOn konsertti on täyteläisen barokkiorkesterisoinnin juhlaa! Georg Friedrich Händelin Vesimusiikki (Water Music) ja Ilotulitusmusiikki (Music for the Royal Fireworks) sekä Johann Sebastian Bachin orkesterisarjat ovat ikonista musiikkia barokkiorkesterille, täynnä ilmavaa tanssillisuutta, puhaltimien kujerrusta ja viehkeitä kuvioita. Bachin orkesterisarjoista kuullaan nyt nro 3, D-duuri, joka sisältää myös rakastetun Airin. Niin ikään Händelin Vesimusiikki on pitkään kuulunut barokkiohjelmiston ikisuosikkeihin. Se oli jo omana aikanaan suuri hitti, josta esitettiin erilaisia versioita Lontoon teattereissa ja musiikkisaleissa.

Sekä Vesimusiikki että Ilotulitusmusiikki ovat ranskalaishenkistä, ulkoilmaan tarkoitettua hoviviihdykettä: Vesimusiikki-sarjat syntyivät säestämään kuninkaallista veneretkeä Thames-joella kesällä 1717, Ilotulitusmusiikki taas oli osa suurta puistojuhlaa vuonna 1749, jolla juhlistettiin Aachenin rauhansopimusta. Ilotulitusmusiikissa kaikuvat sodan ja rauhan teemat, ja Vesimusiikki saa raittiin ilman tuulahduksen rivakoista tanssinumeroista ja käyrätorvien toitotuksesta.

Vesimusiikkia varten peräti 50-henkinen orkesteri oli ahtautunut veneeseen, joka eteni joella kuninkaan veneen rinnalla. Kuningas Yrjö I oli ihastuksissaan Händelin aikaansaannoksesta, ja soitatti sarjoja yhä uudelleen retken ja siihen liittyneen illallisen aikana. Soitto kiiri yli veden, ja joki tungeksi veneileviä kuulijoita, jotka halusivat saada osansa suloisesta musiikista.

Konsertti on osa Espoon kaupungin 50-vuotisjuhlavuotta juhlistavaa Espoo juhlii!Linkki avautuu uudessa välilehdessä -viikkoa.

Liput 45/35/15 €, lippu.fi

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tuomiokirkko, Tuomiokirkkoseurakunta

Urkuyö & Aaria