"Pohjoisen ääniä" -konsertti

la 27.8. klo 20.00
oikealla mies siistissä puvussa pitää kädessään tahtipuikkoa, taustalla kuorolaisia mustissa puvuissa kirkon penkissä

Espoon tuomiokirkko

Cantio Laudis -kuoro, johtaa Olli Heikkilä.

Loppukesän lauantai-illan kirkkokonsertissa kuullaan mm. J. S. Bachin barokkikoraaleita, pohjoismaisia hengellisiä kuoroteoksia sekä suomalaisia kansallisromanttisia sekakuorohelmiä mm. Leevi Madetojalta ja Toivo Kuulalta.

Esiintyjät:

  • Cantio Laudis -kuoro (Oulu), johtaa Olli Heikkilä
  • Rebekka Lohi, viulu
  • Riku-Ville Heikkilä, sello
  • Antti Heikkilä, urut

Konserttiin on vapaa pääsy, vapaaehtoinen käsiohjelmamaksu.

Tervetuloa!

Taustaa

Cantio Laudis -kuoro:

Sekakuoro Cantio Laudis (lat. kiitoksen laulu) on perustamisvuodestaan 2006 lähtien koonnut riveihinsä meitä, jotka nautimme yhdessä laulamisesta ja laadukkaan musiikin tekemisestä täysin sydämin. Joukkomme, tällä hetkellä 40 laulajaa, koostuu pääosin oululaisista musiikin harrastajista, opiskelijoista ja ammattilaisista. Nuorimmat meistä ovat lukiolaisia, ja keski-ikämme on kolmenkymmenen tienoilla.

Viikoittaisissa harjoituksissamme Karjasillan seurakunnassa valmistamme laajaa ohjelmistoa, joka painottuu kirkkomusiikkiin. Osallistumme Oulun seurakuntien jumalanpalveluksiin ja juhlatilaisuuksiin, valmistamme vaativia kirkkomusiikkiteoksia kirkkovuoden eri vaiheisiin sekä pidämme omia konsertteja. Kuoroamme on alusta lähtien johtanut Olli Heikkilä, lukuun ottamatta syksystä 2011 jouluun 2012 kestänyttä ajanjaksoa, jolloin johtajana toimi Eeva Maija Sorvari. 10-vuotisjuhlavuotenamme (2016) julkaisimme ensimmäisen omakustanteemme, ”Voittaa valo” -jouluäänitteen. Toinen omakustanneäänitteemme, ”Rukous”, julkaistiin helmikuussa 2020. Itsenäisyyspäiväksi 2021 julkaisimme suoratoistopalveluissa suomalaista kuoromusiikkia sisältävän pienoisalbumin ”Honkain keskellä”, joka on juuri elokuussa 2022 saanut täydennystä.

Yhdessä tekemisen kokemus tuottaa meille suurta iloa ja merkityksellisyyttä. Iloitsemme siitä, että voimme jakaa saamaamme lahjaa myös kuulijoillemme ja tarjota heillekin kokemuksen laulun ja musiikin ihmeellisesti hoitavasta voimasta. Kuorossa saamme kukin omalla tärkeällä paikallamme olla osa jotain itseämme suurempaa – osa hienoa, elävää soitinta.

Olli Heikkilä, kuorokapellimestari:

Olli Heikkilä suoritti musiikin maisterin ja kuoronjohdon A-tutkinnon Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa professori Matti Hyökin johdolla erinomaisin arvosanoin keväällä 2013. Hänellä on myös muusikon (AMK) tutkinto Oulun ammattikorkeakoulusta pääaineenaan yksinlaulu. Olli Heikkilä on musisoinut runsaasti myös viulistina.

Päivätyönsä, erikoislääkärin toimen, ohella Olli Heikkilä johtaa säännöllisesti kuoro- ja orkesterikokoonpanoja. Hän toimii Oulun Kamariorkesterin (2008–), Cantio Laudis -kuoron (2006–) ja periodiluonteisen Pohjois-Suomen Reserviläiskuoron (2010–) taiteellisena johtajana. Hän on johtanut myös mm. Mieskuoro Weljiä (2002–2008) ja Poikakuoro Pohjantähtiä (2016–2019) sekä opettanut kuoronjohtoa ja kuorolaulua Oulun ammattikorkeakoulussa.

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tuomiokirkko, Tuomiokirkkoseurakunta