Messu

su 11.9. klo 12.00

Nupurin kappeli

Syksyn messuelämä alkaa taas Nupurissa! Samalla avataan Siikajärven asukasyhdistyksen perinnemaiseman maalauskurssin näyttely.

Messu klo 12, pappina Kirsi-Marja Koski ja kanttorina Inka Kinnunen.

Messun jälkeen kirkkokahvit ja siikajärveläisten harrastajien öljyvärimaalausnäyttelyn avajaiset.

Lämpimästi tervetuloa!

Näyttelyn taustaa:

Nuuksion Siikajärven asukasyhdistys järjesti öljyvärimaalauskurssin siikajärveläisille. Kurssilaiset maalasivat perinnemaisemaa öljyväreillä. Perinnemaiseman maalauskurssi nivoutuu Nuuksion Siikajärven asukasyhdistyksen vuoden 2022 kulttuuriympäristöhankkeeseen.

Taiteilijat loivat maalauksillaan Suomi-kuvaa yli sata vuotta sitten. Maisemamaalauksen perinteeseen on kuulunut esim. Kolin, Kaukolanharjun, Aulangon ja Imatrankosken kansallismaisemien dokumentoinnin ohella kylien ja pihapiirien kuvaaminen. Maisemaan on tallentunut kerrostunutta aikaa, mennyttä, nykyhetkeä ja tulevaa.

Nuuksion kurssilla maalattiin maisemaa Järvenpään tilalla Sahajärven rannalla, missä on jäljellä vanhaa nuuksiolaista perinnemaisemaa, kuten peltoja ja rakennuksia järven rannalla. Uutta rakennuskantaa on vähän, ja vanha maalaismaisema rakennuksineen on vuosikymmenten ajan säilynyt lähes muuttumattomana.

Kurssin tavoitteena oli tutustua maisemamaalauksen perinteeseen, siihen, miten kulttuurinen maisemakuvamme on rakentunut ja millainen maisema on mieliimme tallentunut. Pohdittiin, mitkä aiheet maisemassa ovat kiinnostavia tai henkilökohtaisia ja miten ne puhuttelevat meitä ja miten ”oman maiseman” voi löytää.

Kurssin ohjaajana toimi taidemaalari Anne Ovaska.

Näyttely on avoinna 9.10.2022 asti kappelin muun toiminnan aikana.

 

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Nupurin kappeli, Tuomiokirkkoseurakunta