Näyttely perinnemaiseman maalauskurssin töistä Nupurissa

su 2.10. klo 11.30
ihmisiä maalaamassa tunnelmallisessa puutarhassa omenapuiden alla, taivas on poutapilvessä

Nupurin kappeli

Nuuksion Siikajärven asukasyhdistys järjesti öljyvärimaalauskurssin siikajärveläisille. Kurssilaiset maalasivat perinnemaisemaa öljyväreillä. Perinnemaiseman maalauskurssi nivoutuu Nuuksion Siikajärven asukasyhdistyksen vuoden 2022 kulttuuriympäristöhankkeeseen. Kurssin tulokset ovat nähtävillä Nupurin kappelissa. Huomio! Näyttely on avoinna kappelin muun toiminnan aikana.

Taiteilijat loivat maalauksillaan Suomi-kuvaa yli sata vuotta sitten. Maisemamaalauksen perinteeseen on kuulunut esim. Kolin, Kaukolanharjun, Aulangon ja Imatrankosken kansallismaisemien dokumentoinnin ohella kylien ja pihapiirien kuvaaminen. Maisemaan on tallentunut kerrostunutta aikaa, mennyttä, nykyhetkeä ja tulevaa.

Nuuksion kurssilla maalattiin maisemaa Järvenpään tilalla Sahajärven rannalla, missä on jäljellä vanhaa nuuksiolaista perinnemaisemaa, kuten peltoja ja rakennuksia järven rannalla. Uutta rakennuskantaa on vähän, ja vanha maalaismaisema rakennuksineen on vuosikymmenten ajan säilynyt lähes muuttumattomana.

Kurssin tavoitteena oli tutustua maisemamaalauksen perinteeseen, siihen, miten kulttuurinen maisemakuvamme on rakentunut ja millainen maisema on mieliimme tallentunut. Pohdittiin, mitkä aiheet maisemassa ovat kiinnostavia tai henkilökohtaisia ja miten ne puhuttelevat meitä ja miten ”oman maiseman” voi löytää.

Kurssin ohjaajana toimi taidemaalari Anne Ovaska.

Huomio! Näyttely on avoinna 9.10.2022 asti kappelin muun toiminnan aikana.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!

Kuva: Anne Ovaska

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta, Nupurin kappeli