Hoosiannamessu kirkossa ja verkossa

su 27.11. klo 10.00
Piirros: lintu tuo oksaa pöydälle nokassaan, pöydällä palaa yksi kynttilä, taustalla nuotteja ja tähtiä.

Olarin kirkko

Liturgi ja saarna Antti Malinen Avustavat papit Antti Hirsto ja Kimmo Ansamaa Kanttori Mikko Niinikoski Candomino-kuoro joht. Esko Kallio. Virret 2: 1-3 726 3: 1-4 1 15 933 6: 1, 6

Kuninkaasi tulee nöyränä

Ensimmäinen adventti on Suomessa kirkkovuoden suurempia juhlia, joka kokoaa kansaa kirkkoihin. Se on myös kirkkovuoden ensimmäinen pyhä. Eritoten Hoosianna-hymni on vakiinnuttanut paikkansa monen sydämessä. Sen laulaminen on alku joulun odotukselle. 

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Päivän evankeliumi liittää adventin ja joulun palmusunnuntaihin sekä pääsiäisen tapahtumiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta.

Ehkä enemmän kuin vuosiin tunnemme, kuinka maailma kaipaa rauhaa. On siis hyvä hetki tulla laulamaan Hoosianna. Ensimmäinen adventti vakuuttaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan.

 

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Olarin seurakunta