Jukka Kankaisen Luukas-passio

su 2.4. klo 18.00
Teksti Jukka Kankainen - Luukas-passio. Tapiolan kirkon seinää ja alttariristi, sekä krusifiksi.

Tapiolan kirkko

Luukas -passio, säv. Jukka Kankainen. Tapiolan seurakunnan kamarikuoro. Esa Ruuttunen, Jeesus, Hannu Jurmu, evankelista. Hannele Mehtälä, urut. Musiikin johto: Liisa Malkamäki. Passion lisäksi laulut säveltäjiltä A.Dvorák ja O.Kortekangas. Vapaa pääsy. Ohjelma 10€ YV:n ja KUA:n kriisityöhön.

Jukka Kankaisen Luukas -passion moderni sävelkieli yhdistyy perinteiseen passiotraditioon, jossa evankelistan kärsimyskertomusta eteenpäin vievät osuudet vuorottelevat Jeesuksen osuuksien ja kuoro-osien kanssa.

Kuoron vuoroin kuulijoiden kanssa laulamat suomenkieliset kansankoraalit ja niin sävelmiensä kuin tekstiensäkin puolesta erittäin vaikuttavat kommentoivat kuoro-osuudet korostavat passion suomalaista maaperää.  Orkesterin sijaan teosta ympäröi urkujen maltillien sointi läpi teoksen.

Passiota edeltää Esa Ruuttusen laulama Psalmi 25 (säv. A.Dvorák) ja passion jälkeen kuullaan vielä kaksi Olli Kortekankaan rukouslaulua: Isä meidän ja Arvi Ruuttusen v. 2000 laulaman sävelmän pohjalta Kortekankaan sovitama Herra siunaa meit´ ja varjele. Nämä kaikki yhdessä muodostavat illasta kokonaisuuden, musiikin keinoin toteutetun hartauden, passioillan, jossa pääteoksena on tietenkin kestoltaan mittavin - Kankaisen Luukas -passio.

Kaikkineen tilaisus kestä hieman alle tunnin.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ohjelmamaksu 10€  Yhteisvastuukeräyksen kautta tai Kirkon ulkomaanavun katastrofikeräyksen kautta akuuttiin hätäapuun esim. Ukrainassa ja Turkissa sekä Syyriassa. 

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tapiolan seurakunta