"Heijastumia toisista todellisuuksista" Kari Ålanderin taidenäyttely

ti 12.9. klo 16.00 – to 5.10. klo 13.00

Viherlaakson kappeli

Valokuvapohjaista taidetta. Näyttely esillä 8.9.-5.10. Avoinna ma klo 8-15, ti klo 8-20, ke klo 8-15, to klo 8-13 sekä kappelin toiminnan yhteydessä. Tervetuloa!

Helsinkiläinen Kari Ålander aloitti valokuvauksen 10-vuotiaana ja alkoi heti alusta saakka tutkia valokuvailmaisun rajoja – vaikkei toki silloin vielä ymmärtänyt sitä tekevänsä.

1980-luvulla Kari ryhtyi systemaattisesti etsimään valokuvallisen taiteen keinoja tuoda ilmi jotakin syvällistä ihmisen havainnoinnista. Teemoina olivat silloin esillä esimerkiksi "Punainen" ja "Mistä tiedämme, että puu on puu". Tuolloin Karilla oli myös näyttely Hampurin merimieskirkolla.

Kari Ålanderin kuvia on huomioitu ja palkittu kilpailuissa, mm Valokuva-lehden vuosikilpailussa ja globaalissa Nikon-kilpailussa. Niitä on myös käytetty paljon lehdissä, viestinnässä ja mainonnassa.

Vastahakoinen digitaalisuuteen siirtyminen merkitsi Karille hida sta, mutta dramaattista ilmaisun rajojen siirtymistä. Suuremman "herätyksen" hän sai kuitenkin vasta 2022, taiteen tekemisestä kiinnostuneiden ihmisten kokoontumi- sessa tapahtuneesta lyhyestä vuorovaikutuksesta toisen valokuvapohjaista taidetta tekevän taiteilijan kanssa.

Nyt esillä olevan näyttelyn teokset on kaikki tehty viimeisten kahden vuoden aikana ja niissä näkyy selkeästi kehityskulku perinteisestä valokuvailmaisusta kohti abstraktimpaa, mutta silti usein tunnistettavaa aihemaailmaa.

 

  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta, Viherlaakson kappeli