Harpun lumoa -kevätkonsertti

pe 17.5. klo 18.00

Leppävaaran kirkko

Nuoret harpputaiturit esiintyvät

Harpun lumoa -konsertissa esiintyvät harpputaiteilija ja -pedagogi Kirsi Kiviharjun oppilaat. Viisivuotias Jooa Vikki, joka ensiesiintyy konsertissa, kertoo järisyttävän hienosta soittimestaan konsertin jälkeen.

Milla Liekkola, harppu, Jooa Vikki, harppu

Leena Suhonen, piano, Elisa Vikki, urut

OHJELMASTA

Espoossa lähes 40 vuotta harpunsoittoa opettaneen Kirsi Kiviharjun kaksi oppilasta konsertoivat Leppävaaran kirkossa pe 17.5. klo 18 alkavassa konsertissa. Milla Liekkola valmistuu tässä kuussa Lahden konservatorion ammattilinjalta ja esittää Leppävaaran konsertissa Lahden päättökonserttinsa vaativan ohjelman, joka sisältää mm. Debussyn ja Saint-Saënsin teoksia. Konsertossa häntä säestää pianotaiteilija Leena Suhonen. Liekkola on esiintynyt myös Sinfonia Lahden, Mikkelin kaupunginorkesterin ja Sinfoniaorkesteri Vivon harpistina. Hän on opiskellut Kiviharjun oppilaana 10 vuoden ajan. Liekkola kuvailee että hänellä on pohjaton rakkaussuhde instrumenttiinsa jonka äärellä on tullut jaettua niin elämän ilot kuin surutkin. Debussyn sävelkielen hän kokee vetovoimaisimpana ja läheisimpänä itselleen.

Illan nuorena taiteilijana kuullaan riihimäkeläistä, vasta 5-vuotiasta Jooa Vikkiä joka aloitti Espoon musiikkiopistossa viime syksynä. Hän on ehtinyt oppia ikäisekseen paljon ja esiintyä myös useissa konserteissa. Leppävaaran konsertissa hän esiintyy äitinsä, urkuri Elisa Vikin kanssa. Jooa Vikki kertoo että "hän valitsi harpun koska halusi valita jonkun jä-ri-syt-tä-vän hienon soittimen!"

Harpunsoiton harrastus on viime vuosikymmeninä kasvanut niin Espoossa kuin koko Suomessa valtavasti ja laajentunut myös useaan muuhun Espoon alueen musiikkioppilaitokseen. Kun Kiviharjun aikoinaan aloitti Espoon musiikkiopistossa, oppilaita siellä oli vain neljä. Nyt oppilaitten määrä vaihtelee 12:n ja 16:n välillä.

Kirsi Kiviharjulla on myös esiintyvän taiteilijan ura takanaan. Hän on konsertoinut ja levyttänyt mm. viime kuussa edesmenneen urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen kanssa - myös Leppävaaran kirkossa jonka Kamarikuoron kanssa Kiviniemi myös on levyttänyt.

Tervetuloa koko perheellä tutustumaan tähän  järisyttävän hienoon soittimeen ja taivaallisen kauniisiin sointeihin.

Vapaa pääsy!

  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Leppävaaran seurakunta

Ota yhteyttä

Kanttori
Leppävaaran seurakunta
09 8050 5536
Veräjäkallionkatu 2
02650 Espoo

Vastuualue: A-kanttori, musiikin työalavastuu ja konserttitoiminta