KVR - kansainvälisen vastuun ryhmä

on vapaaehtoisista koostuva ryhmä, jonka tilaisuuksiin ja tapahtumiin kaikki ovat tervetulleita. Kokoonnumme noin kerran kuukaudessa ideoimaan ja päättämään toiminnastamme.

Toimimme hädänalaisten auttamiseksi sekä lähialueilla että maailmanlaajuisesti. Painopisteinä ovat oikeudenmukaisuus, rauha ja ympäristökysymykset. Pyrimme laajaan yhteistyöhön.

Lisätietoja Liisa Kivekäs, la.kivekas@gmail.com tai 050 5624196

Ekopaastohaaste 2021

EkopaastoaLinkki avautuu uudessa välilehdessä vietetään jälleen 17.2.–3.4.2021. Teemana on puhdas vesi.

Kiitos luomakunnan kauneudesta.
Auta meitä varjelemaan luontoa.


Tapiolan seurakunnan Kansainvälisen vastuun ryhmä (KVR) kutsuu sinut mukaan paastoon. Paastohaaste perustuu Kirkon ilmasto-ohjelmaan Kiitollisuus, kunnioitus, kohtuus sekä Ekopaasto-kampanjaan, jonka teema on tänä vuonna puhdas vesi. Paastonaika alkaa tuhkakeskiviikkona 17.2, Toivomme, että paastohaasteemme tuo näkökulmia, jotka rikastuttavat paastonajan päiviäsi. Vahvistakoon se kiitollisuutta Luojallemme, kunnioitusta luomakuntaa kohtaan ja opettakoon ymmärtämään kohtuutta.

1. Hyvä Jumala, kiitos vesistä ja niiden antimista.
Rehevöityminen ja levät pilaavat rakkaita rantojamme. Yksi kala-ateria (luonnonkalaa) viikossa vuoden ajan voi poistaa noin viisikymmentä kiloa levää vuodessa. Jos kala korvaa lihaa, voi myös hiilijalanjälki pienentyä vastaavasti noin kilon ateriaa kohti ja noin viisikymmentä kiloa vuodessa. Jeesus kalastajaystävineen söi usein kalaa. Haasta itsesi ja ystäväsi syömään erityisesti silakkaa, särkeä, lahnaa ja haukea paastoaikana. Valmistuotteitakin löytyy helposti. Kiitollisuus luonnonantimista on hyvä mauste.

2. Opeta minua varjelemaan ja kunnioittamaan luomaasi maailmaa.
Olemme yhtä luomakunnan kanssa ja suojelemalla luontoa suojelemme lähimmäisiämme nyt ja tulevaisuudessa. Luomakunta huokaa, huutaakin huolenpitoa. Emme ole tienneet ja vaikka olemme tienneet, emme ole välittäneet. Haastamme sinut valitsemaan arjessa jonkin uuden käytännön, joka vähentäisi vesistöjen likaantumista. (Esim. pesuainevalinta, kestävien materiaalien valinta, vaatteiden korjaaminen) Ja kävelyllä: kerää roska päivässä, seitsemän viikossa. Estät erityisesti muovin kulkeutumista meriin.

Haastamme lisää ke 17.3.

Kuvassa lumisen ja jäisen talvinen merenrantamaisema auringonpaisteessa.
Kiitos luomakunnan kauneudesta. Auta meitä varjelemaan luontoa. Kuva: Laura Riuttanen.

Paastohaaste 1: Hyvä Jumala, kiitos vesistä ja niiden antimista.
[Kuva, Pixabay: Lautaselle aseteltuna silakkaa, perunaa, porkkanaa ja tilliä]

 

Paastohaaste 2. Opeta minua varjelemaan ja kunnioittamaan luomaasi maailmaa.

[Kuva, Laura Riuttanen: Hiekkarannalla kiviä männyn oksien alla ja joutsenia meressä pilvisenä kesäpäivänä.]

Toivon puutarha -keräys 2019

Ryhmämme haluaa olla rohkaisemassa alueellamme asuvia ihmisiä toivon tekoihin ilmastonmuutoksen uhan alla. Olemme perustaneet Toivon puutarha -keräyksen Suomen Lähetysseuran Toivoa ilmassa -tasauskeräyksen yhteyteen. Toivon puutarha Tansaniaan kuivuudesta kärsivälle Kishapuhun alueelle torjuu ilmastonmuutosta myös  globaalisti.

Keräys on päättynyt. Saavutimme 10 000 euron tavoitteen.