Tapiolan seurakunnan rippikoulut kesällä 2020

Koronavirus-epidemian vuoksi ennen juhannusta olevat rippileirit jouduttiin perumaan. Alkukesän rippikoululaiset sijoitettiin jo olemassa oleville leireille sekä kahdelle uudelle leirille.

Uusi paikkajako oli haastava tehtävä, mutta pyrimme toteuttamaan perheiden toiveet mahdollisimman hyvin. Iloitsemme siitä, että kaikesta huolimatta pääsemme viettämään rippileirejä ja konfirmaatioita yhdessä!

Espoon seurakunnat ovat laatineet yhdessä turvallisuusohjeen rippileirejä varten, joka on jaettu myös koteihin. Tavoitteemme on tehdä leiristä kaikilla tavoin turvallinen unohtamatta kuitenkaan asioita, jotka ovat rippileirin olennaisia osia: yhdessäolo, leikkiminen, nauraminen ja hiljentyminen.

Jos sinua mietityttää jokin asia rippikouluusi liittyen, ole rohkeasti yhteydessä oman ryhmäsi ohjaajiin tai rippikoulupappi Kariniin (karin.airaksinen@evl.fi/ p. 050 465 8033).

Toivotamme kaikille iloista ja aurinkoista riparikesää!

 

Konfirmaatiot kesällä 2020

Konfirmaatiot tullaan järjestämään loppukesästä ja alkusyksystä Leppävaaran ja Espoonlahden kirkoissa.

Lähes kaikki konfirmaatiot on aikataulutettu uudelleen. Nuorilla on myös mahdollisuus tulla konfirmoiduksi toisen rippikouluryhmän kanssa.

Kaikki konfirmaatiot tullaan striimaamaan.

Kiipula

1.8. klo 11

Leppävaaran kirkko

Anjala

15.8. klo 11

Leppävaaran kirkko

Cityripari

15.8. klo 14

Espoonlahden kirkko

Hila 2

5.9. klo 11

Espoonlahden kirkko

Nuuksio

12.9. klo 14

Espoonlahden kirkko

Pöyhölä

19.9. klo 11

Leppävaaran kirkko

Pöyhölä 2

26.9. klo 11

Espoonlahden kirkko

Velskola

3.10. klo 11

Leppävaaran kirkko

Hvittorp

3.10. klo 11

Espoonlahden kirkko

Talvirippikoulu

22.8. klo 11

Espoonlahden kirkko

 

MIKÄ RIPPIKOULU JA KENELLE?

2020 rippikouluihin kutsutaan 15 vuotta täyttävät nuoret. Rippikoulu on seurakunnan kasteopetusta siitä, mitä kristillinen usko merkitsee ja lahjoittaa ihmiselle. Rippikoulun voi käydä myös kastamaton ja kirkkoon kuulumaton nuori. Tällöin kaste on rippikoulun aikana ennen konfirmaatiota.

Rippikoulut alkavat alkuvuodesta, tammi- tai maaliskuussa. Kevään tapaamisten lisäksi jokaisella ryhmällä on leirimuotoinen intensiivijakso. Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon.

Talvirippikoulun (180 €) intensiivijakso on koulujen talviloman aikaan. Rippikoulu toteutetaan yhteistyössä muiden Espoon suomenkielisten seurakuntien kanssa omassa leirikeskuksessamme (Velskola, Hila tai Hvittorp).

Musiikkirippikoulu (180 €) on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita musiikista. Soitat tai laulat tai haluat oppia uutta, tule mukaan.

Cityrippikoulussa (70 €) yövytään kotona ja intensiivijakso tapahtuu päivisin Tapiolassa. Paikka ilmoitetaan myöhemmin. Cityrippikouluun kuuluu 1–2 retkipäivää.

Seikkailurippikoulu (250 €) sisältää erilaista seikkailullista toimintaa. Kiipulan leirikeskuksen ohella vaellamme Evon kansallispuistossa ja yövymme siellä teltoissa muutamia öitä. Rippikoulun toteuttavat yhdessä Olarin ja Tapiolan seurakunnat.

Rippikoulumaksu. Rippikoulumaksu kattaa oppimateriaalit, vakuutuksen, kuljetukset sekä täysihoidon. Kaupunkirippikoulut 70e, leiririppikoulut 180e ja harrasterippikoulut 250e.

Nuoret pelaavat palloa nurmikolla.
Kuva: Jani Laukkanen