Tuomasmessut Espoossa

Espoossa Tuomasmessuja järjestetään Espoonlahden seurakunnassa ja lisäksi Olarissa Matinmessun nimellä.

Tuomasmessussa lauletaan Tuomasmessu- ja Taizé-lauluja sekä virsiä. Keskeisessä asemassa ovat rukous ja ehtoollinen. Tuomasmessussa voi liikkua rukousalttareilla ja jättää esirukousaiheita.

Tuomasmessujen toteuttamisessa vapaaehtoiset seurakuntalaiset palvelevat eri tehtävissä - juontajina, esirukousjohtajina, sivualttaripalvelijoina, ehtoollisavustajina, synnintunnustajina, tekstinlukijoina, muusikkoina, kolehdin kerääjinä, isäntinä ja emäntinä, keittiössä ja muissa tehtävissä.

Tuomasmessu on saanut nimensä apostoli Tuomaasta, joka epäili Jeesuksen ylösnousemusta. Messun nimi viestii, että tilaisuuteen ovat tervetulleita myös uskossaan epävarmat ja kyselevät. Tuomasmessu kutsuu palvelemaan Jumalaa ja lähimmäistä ja kasvamaan yhdessä kristittynä.

Matinmessu - espoolainen Tuomasmessu

Paikka: Matinkappeli, Liisankuja 3

Aika: Kuukauden 1. sunnuntai klo 18

Lisätiedot:

Tämä matalan kynnyksen messu kutsuu yhteyteensä kaikenlaisia ja kaikenikäisiä seurakuntalaisia: etsijöitä, harvoin kirkossa käyviä, heitä, joille kirkkotie on tuttu. Olet lämpimästi tervetullut iloitsemaan, rukoilemaan, laulamaan sydämen kyllyydestä, osallistumaan Herran pyhälle ehtoolliselle ja kokemaan yhteyttä.

Matinmessun esikuvana on Tuomasmessu. Se on sisällöltään ja musiikilliselta ilmeeltään hieman toisenlainen kun muut Olarin messut. Vapaaehtoisten seurakuntalaisten panos on välttämätön messun onnistumiseksi.

Messumusiikkina lauletaan uudempia hengellisiä Messulauluja virsien lisäksi. Musiikista vastaa seurakuntalaisten muodostama musiikkiryhmä. Musiikki on iloista ja mukaansatempaavaa.

Esirukousosiossa seurakuntalaiset saavat jättää rukouspyyntöjä, joista osa luetaan messun yhteydessä yhteisessä esirukouksessa. Muiden esirukousaiheiden puolesta rukoillaan messun aikana.

Myös lapset ovat tervetulleita: messun aikana heille on oma messukerho, jossa leikitään, lauletaan ja askarrellaan. Lapset voivat myös osallistua messuun ja heidät voi tuoda siunattavaksi ehtoollisen aikana.

Messun jälkeen on mahdollisuus jäädä keskustelemaan pappien tai vapaaehtoisten seurakuntalaisten kanssa.

> Tule mukaan toteuttamaan Matinmessua

Lisätietoa myös Matinmessun "omilta sivuilta" http://www.matinmessu.info

Tuomasmessu Espoonlahdessa

Tuomasmessu Soukan kappelissa, Soukankuja 3, klo 17.
Syksyllä 2017: su 24.9., 15.10. ja 26.11.

Musiikista vastaa gospelryhmä Nardus, ohjaajana Heli Ojala.
Messun jälkeen tarjolla iltatee.

Mikäli haluat tulla mukaan toteuttamaan messuja, ota yhteyttä:
aikuistyön toimisto, Inkeri Oinonen

aikuis- ja kouluyhteistyön sihteeri
Espoonlahden seurakunta
Kipparinkatu 8
02320 Espoo