Kaikki ovat tervetulleita rippikouluun

Tukea rippikoulun sujumiseen

Nuorille, joilla on koulussa oppimisen tai osallistumisen haasteita

Rippikoulun sujumista ei kannata miettiä yksin.

Ota yhteyttä seurakuntasi rippikouluvastaavaan. Voit kertoa hänelle luottamuksellisesti, mikä voisi helpottaa rippikoulun sujumista. Rippikouluvastaavan kanssa voit etsiä sopivaa rippikouluryhmää ja tukea rippikoulun sujumiseen oli kysymyksessä sitten oppimisvaikeudet, pienryhmäopetuksen tarve, liikunta- tai aistivamma, jokin sairaus, sosiaaliset rajoitteet tai muu asia.

Seurakuntasi rippikouluvastaavan yhteystiedot löydät vasemmalta omaa seurakuntaasi klikkaamalla. Jos et tiedä omaa seurakuntaasi tai et ole vielä jäsen, klikkaa tästä.

Rippikoulu erityisryhmässä?

Erityisryhmässä tukea on mahdollista saada joustavammin tarpeen mukaan. Ryhmät toteutuvat, mikäli osallistujia on riittävästi.

Erityisrippikoulut 2019

Ilmoittautuminen alkaa ja linkit aukeavat 8.10.

 • Rippikoululeiri Hvittorp 13.–20.6.
  Konfirmaatio on 11.8. Leppävaaran kirkossa.
  Sopii nuorille, jotka käyvät koulua pienryhmässä tai muussa erityisopetuksessa. Tiedustelut Toni Majola p. 040 559 1736. Hinta on 170 euroa. Ilmoittaudu rippikouluun tästä.

HUOM! ilmoittautumiskenttään aukeavat kaikki Leppävaaran seurakunnan rippikouluvaihtoehdot. Valitse niistä 6. vaihtoehto nimellä Hvittorp- rippikoulu, konfirmaatio 11.8.  Joudut valitsemaan lomakkeelle myös neljä muuta rippikouluvaihtoehtoa, mutta jos haet ensisijaisesti vain tähän ryhmään, kirjoita siitä tieto lomakkeen kohtaan "Lisätietoja". Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mikä sinulle on haastavaa, millaista tukea tarvitset rippikoulun käymiseen ja diagnoosisi, jos sinulla on sellainen.

 • Rippikoululeiri Hvittorp 8.–15.7. 
  Lievästi kehitysvammaisille nuorille. Konfirmaatio on 20.7. Espoonlahden kirkossa. Tiedustelut Jukka Lehti, p. 050 434 1090  Hinta on 170 euroa. Ilmoittaudu rippikouluun tästä
 • Pienryhmärippikoulu päiväleirinä Auroran kappelissa 3.9.6
  Konfirmaatio on 9.6.  Auroran kappelissa. Lievästi kehitysvammaisille ja muille pienryhmästä hyötyville nuorille, joille leiri ei ole mahdollinen. Tiedustelut Minna Kovalainen p. 040 513 0854. Hinta on 70 euroa. Ilmoittaudu rippikouluun tästä.
 • Rinnekappelin rippikoulu kevään 2019 aikana
  Vaikeasti kehitysvammaisille nuorille. Toteutetaan koulupäivien aikana. Konfirmaatio Rinnekappelissa 27.4.2019 Tiedustelut Tarja Mikkola p. 040 7369312/Minna Kovalainen p. 040 513 0854. Hinta on 70 euroa. Ilmoittaudu rippikouluun tästä.
   
 • Pienryhmä rippikoulu, joulukuu 2019 – maaliskuu 2020
  Autismin kirjon nuorille. Toteutetaan koulupäivien aikana yhteistyössä koulujen kanssa. Ilmoittautuminen syksyllä 2019. Tiedustelut Erika Kallio p. 040 547 1864. Hinta on 70 euroa.

 

Eturippikoulut 2019 -esite

Ilmoittautuminen erityisrippikouluihin

Ilmoittautuminen erityisen tuen rippikouluihin tapahtuu sähköisesti. Valitse yllä olevasta listasta itsellesi parhaiten soveltuva rippikouluryhmä. Ryhmän kohdalla oleva linkki ohjaa sinut ilmoittautumiseen. Jos olet epävarma siitä mikä ryhmä sopisi sinulle parhaiten, ota yhteyttä seurakuntasi rippikoulupappiin. Hän osaa neuvoa eteenpäin kaikissa rippikoulua koskevissa kysymyksissä.

 

Valtakunnallinen viittomakielinen rippikoulu

järjestetään vuoden 2019 aikana, mikäli vähintään 8 nuorta ilmoittautuu mukaan. Vuonna 2019 rippikouluun voivat osallistua v. 2004 tai sitä ennen syntyneet nuoret. Varsinainen leirijakso on 2.10.6.2019 Iso-Syötteellä. Konfirmaatiosta sovitaan leiriläisten ja heidän perheidensä kanssa.

Koska viittomakielisen rippikoulun toteutuminen on epävarmaa, jokaisen nuoren tulisi ilmoittautua myös oman seurakuntansa rippikouluun. Vapaamuotoinen ilmoittautuminen viittomakieliseen rippikouluun tapahtuu 21.12.2018 mennessä kuurojenpappi Petri Majatielle. Ilmoittautumiseen tarvitaan nuoren nimi, yhteystiedot, kotiseurakunta sekä syntymäaika. Tiedot voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen: petri.majatie@evl.fi tai viestillä numeroon 0400 824 039. Otamme myöhemmin yhteyttä.

Rippikoulumaksu

Tiukka rahatilanne ei ole este rippikoululle. Tarvittaessa rippikoulumaksusta on mahdollista anoa vapautusta taloudellisin perustein. Lisätietoa löydät täältä.

 

Tervetuloa rippikouluun!

Kädessä rukoushelmet.
Kuva: Jani Laukkanen