Nuoria laiturilla takanaan tyyni vesi.
Kuva: Jani Laukkanen.

Kaikki ovat tervetulleita rippikouluun

Tukea rippikoulun sujumiseen

Nuorille, joilla on koulussa oppimisen tai osallistumisen haasteita

Rippikoulun sujumista ei kannata miettiä yksin.

Ota yhteyttä seurakuntasi rippikouluvastaavaan. Voit kertoa hänelle luottamuksellisesti, mikä voisi helpottaa rippikoulun sujumista. Rippikouluvastaavan kanssa voit etsiä sopivaa rippikouluryhmää ja tukea rippikoulun sujumiseen oli kysymyksessä sitten oppimisvaikeudet, pienryhmäopetuksen tarve, liikunta- tai aistivamma, jokin sairaus, sosiaaliset rajoitteet tai muu asia.

Seurakuntasi rippikouluvastaavan yhteystiedot löydät vasemmalta omaa seurakuntaasi klikkaamalla. Jos et tiedä omaa seurakuntaasi tai et ole vielä jäsen, klikkaa tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Rippikoulu erityisryhmässä?

Erityisryhmässä tukea on mahdollista saada joustavammin tarpeen mukaan. Ryhmät toteutuvat, mikäli osallistujia on riittävästi.

Erityisrippikoulut 2020

Ilmoittautuminen alkaa ja linkit aukeavat 7.10.2019.

 • Rippikoululeiri Leppävaara, Väentupa 1, 6.-13.7.
  Konfirmaatio 29.8. Leppävaaran kirkossa.
  Sopii nuorille, jotka käyvät koulua pienryhmässä tai muussa erityisopetuksessa. Tiedustelut Meri Saloila p. 040 724 1120.  Hinta on 180 euroa. Ilmoittautumislinkki Leppävaaran seurakunnan leirille.
   
 • Rippikoululeiri Hvittorp 6.-13.7, konfirmaatio 18.7 Espoonlahden kirkossa. Lievästi kehitysvammaisille. Tiedustelut Olli-Pekka Ylisuutari p. 050 3580956. Hinta on 180 euroa. Ilmoittautuminen on päättynyt ja ryhmä on täynnä. -> Auroran kappelissa olevalle pienryhmärippikoululle mahtuu vielä. Lisätiedot ja yhteystiedot alta.
   
 • Pienryhmärippikoulu päiväleirinä Auroran kappelissa
  1.–7.6
  Konfirmaatio on 7.6. Auroran kappelissa.
  Lievästi kehitysvammaisille nuorille ja muille pienryhmästä hyötyville nuorille, joille leiri ei ole mahdollinen. Tiedustelut Pirkko Nurminen 040 567 4420 tai Minna Kovalainen 040 513 0854. Hinta on 70 euroa.
  Ilmoittautumislinkki pienryhmärippikouluun.
   
 • Rinnekappelin rippikoulu kevään 2020 aikana Vaikeasti kehitysvammaisille nuorille. Toteutetaan koulupäivien aikana. Konfirmaatio Rinnekappelissa 24.4. Tiedustelut Tarja Mikkola 040 736 9312 / Minna Kovalainen 040 513 0854. Hinta on 70 euroa.
  Ilmoittautumislinkki Rinnekappelin rippikouluun.
   
 • Pienryhmä rippikoulu Autismin kirjon nuorille joulukuu 2019 – maaliskuu 2020. Toteutetaan koulupäivien aikana yhteistyössä koulujen kanssa. Tiedustelut Jenni Ritaranta 040 560 0010,  ilmoittautuminen marraskuun alussa, koulujen kautta.

Viittomakielinen rippikoulu

Vuonna 2020 ei järjestetä viittomakielistä rippikoulua. Jos viittomakielinen perhe tarvitsee apua esimerkiksi yksityisrippikoulun järjestämisessä tai muissa asiaan liittyvissä kysymyksissä, ottakaa yhteyttä oman alueenne kuurojenpappiin.

Helsingin piirin kuurojenpappi Janne Rissanen, janne.rissanen@evl.fi, viestit 050 3711 314

Borgå distrikt dövpräst Maria Lindberg, maria.lindberg@evl.fi, p. 050 342 7129

Muiden piirien kuurojenpappien yhteystiedot löydät täältä.

Olet tervetullut osallistumaan myös kotiseurakuntasi rippikouluun viittomakielen tulkin välityksellä.

Ilmoittautuminen erityisrippikouluihin

Ilmoittautuminen erityisen tuen rippikouluihin tapahtuu sähköisesti. Valitse yllä olevasta listasta itsellesi parhaiten soveltuva rippikouluryhmä. Ryhmän kohdalla oleva linkki ohjaa sinut ilmoittautumiseen. Jos olet epävarma siitä mikä ryhmä sopisi sinulle parhaiten, ota yhteyttä seurakuntasi rippikoulupappiin. Hän osaa neuvoa eteenpäin kaikissa rippikoulua koskevissa kysymyksissä.

 

 

Rippikoulumaksu

Tiukka rahatilanne ei ole este rippikoululle. Tarvittaessa rippikoulumaksusta on mahdollista anoa vapautusta taloudellisin perustein. Lisätietoa löydät täältä.

 

Tervetuloa rippikouluun!