Pääsiäinen pääsivuPalmusunnuntai Hiljainen viikko ja kiirastorstaiPitkäperjantai Pääsiäispäivä ja pääsiäismaanantai  Pääsiäisajan musiikkiaPaastonaika – Pääsiäispolku Espoon tuomiokirkonmäellä

Värjätyillä munilla koristeltuja pajunoksia maljakossa pöydällä. Kuva on luotu Adobe Fireflylla teköälyn avulla.
Pajun oksat pajunkissoineen edustavat palmunoksia, joita kansa innoissaan heitteli Jeesuksen eteen, kun tämä ratsasti aasilla Jerusalemiin. Kuva on luotu Adobe Fireflylla tekoälyn avulla.

Palmusunnuntaina lapset käyvät virpomassa

Virvon varvon vitsasella, siunauksen siivellä sipaisen.

Haluatko tulla askartelemaan yhdessä virpomavitsoja tai pääsiäiskoristeita? Espoon seurakunnissa on tarjolla monta mahdollisuutta pääsiäisaskarteluun!

Kirkkovuosikalenteri:

Palmusunnuntai

Palmusunnuntai

Palmusunnuntai aloittaa hiljaisen viikon, jolloin muistellaan Jeesuksen kärsimyksiä ja elämän viimeisiä vaiheita. Palmusunnuntai muistuttaa myös Jeesuksen saapumisesta Jerusalemiin. Hän ratsasti aasilla Jerusalemiin, ja kansa heitti hänen eteensä tielle palmunlehviä. Monilla paikkakunnilla lapset käyvät virpomassa pajunoksat käsissään. 

Palmusunnuntain ajankohta vaihtelee vuosittain. Pääsiäinen on kevätpäiväntasausta seuraavan täydenkuun jälkeinen sunnuntai, ja palmusunnuntaita vietetään viikkoa ennen sitä. 

Kirkoissa päivän liturginen väri on violetti tai sininen. Alttarilla palaa kaksi kynttilää.

YouTube-video