Pääsiäinen pääsivuPalmusunnuntai Hiljainen viikko ja kiirastorstaiPitkäperjantai Pääsiäisyö ja -päivä2. pääsiäispäiväPääsiäisajan musiikkiaPaastonaika

 

YouTube-video

Miksi et vastaa, Jumala?

Sinä puhut, sinä jopa huudat ristillä. 

Ukraina on joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Aseet puhuvat

 

Kirkkovuosikalenteri:

Pitkäperjantai

Jeesuksen kuolinhetki

Pitkäperjantain ilta

Hiljainen lauantai

Mietteitä matkalla pääsiäiseen:

Pitkäperjantai 

Nyt on Jumala pannut itsensä alttiiksi ankaralle kritiikille. Uskonkriisi. Nyt saa syyttää, nyt saa lyödä ja häpäistä. Jumalanpilkka on päivän sana.  Saa julistaa: ”Jumala on kuollut”, koska sekin pitää paikkansa. Kristus on murhattu.  

Miksi et vastaa, Jumala? Kuitenkin sinä vastaat kuuroille korvilleni. Sinä puhut, sinä jopa huudat ristillä. Sinun saarnasi on karu, mutta karu on tämä maailmakin. Me korotamme epäjumaliamme, mutta Jumalan Pojan me nostamme ristille. 
 

Lankalauantaista pääsiäisyöhön

Jumala on kuollut. Usko on kuollut. Näin moni toivoo. Lankalauantaina Kristus makaa haudassaan. Häneen uskovat ovat hajallaan, opetuslapset oppia ja opettajaa vailla. Tämä maailma elää, kuin Jumalaa ei olisi. On vain valta ja väkivalta. Sivistynyt Eurooppa joutuu todistamaan, kuinka Ukraina on joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Luottamuksen loppu. Aseet puhuvat, moni vaikenee iäksi. Sietämätöntä julmuutta ja itsekkyyttä, jolla on järkyttävä hinta.
 

Jarmo Jussila