Tervetuloa tutustumaan Kauklahden kappelin pääsiäisikkunaan!

 

Voit lukea tästä lapsellesi ääneen pääsiäiskertomuksen. Lopuksi voitte laulaa tai kuunnella yhdessä ”Lensi maahan enkeli”-virren.

 

Tämän on kertomus, joka tapahtui noin 2000 vuotta sitten, löydät sen Raamatusta. Pääsiäisenä me muistelemme Jeesusta kuoleman voittajana. Me juhlimme ja iloitsemme siitä, kuinka paljon Jumala meitä ihmisiä rakastaa.

Pääsiäisen tapahtumat oli ja on suuri ihme. Se on Jumalan suuri salaisuus.

Jeesus oli tuomittu kuolemaan, koska niin monet ihmiset ajattelivat, ettei hän noudattanut Jumalan tahtoa.

Jeesus haudattiin kalliohautaan, niin kuin siihen aikaan oli tapana. Jeesuksen kuoltua, hänen ystävänsä olivat aivan murheen murtamia.

Kolmantena päivänä tapahtuneesta muutamat naiset lähtivät varhain aamulla liikkeelle. He menivät Jeesuksen haudalle. Heillä oli mukanaan hyväntuoksuisia yrttivoiteita, joilla he aikoivat voidella Jeesuksen ruumiin. Jo kaukaa naiset huomasivat, että haudalla oli tapahtunut jotain ihmeellistä.

Iso kivi oli vieritetty pois haudan suulta, Jeesusta ei ollut enää kalliohaudassa. Kuka oli voinut vierittää niin ison kiven pois haudan suulta? Sitten heille ilmestyi enkeli, joka sanoi: "Älkää pelätkö! "Menkää nyt kiireesti ja kertokaa hänen oppilailleen tämä iloinen viesti, että Jeesus elää."

Myöhemmin Jeesuksen oppilaatkin kävivät haudalla ja näkivät saman kuin naisetkin. He lähtivät kiireesti kertomaan iloista viestiä, että Jeesus elää. Minä tiedän, että etsitte Jeesusta. Ei hän ole enää täällä, Jumala on herättänyt hänet kuolleista."