Uutislistaukseen

Sinustako seurakuntapäättäjä? – Seurakuntavaalien ehdokasasettelu on alkanut

Kiinnostaako sinua vaikuttaa espoolaisten elämään? Haluatko uudistaa kirkon toimintaa? Puolen vuoden päästä marraskuussa valitaan Espoon seurakuntiin uudet luottamushenkilöt.

Kuvassa teksti uskottu toivottu rakastettu - asetu ehdolle sellaisena kuin olet -seurakuntavaalit

Marraskuussa 2022 toimitettavien seurakuntavaalien ehdokasasettelu on alkanut. Asetu ehdolle sellaisena kuin olet. Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä, eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia. Tulevaisuuden kirkkoa tehdään nyt.

Seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon. Vaaleissa valitut luottamushenkilöt käyttävät ylintä päätösvaltaa seurakunnassa ja seurakuntayhtymässä tulevalla nelivuotiskaudella 2023–2026. 

Ehdokkaaksi saavat asettua kaikki konfirmoidut evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet, jotka ovat vaalipäivään 20.11. mennessä täyttäneet 18 vuotta. Ehdokkaaksi voi asettua jo olemassa olevan ehdokaslistan kautta tai perustamalla uuden valitsijayhdistyksen. 

Lisätietoa vaaleista ja ehdolle asettumisesta löydät Espoon seurakuntien seurakuntavaalisivuilta osoitteesta espoonseurakunnat.fi/vaalit.

Asetu ehdolle ja vaikuta!

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022

Ennakkoäänestys 8.-12.11.2022

Vaalipäivä 20.11.2022

21.3.2022 14.00