Uutislistaukseen

Pipareita kahdelle

Osuiko kohdallesi Espoon seurakuntien jakama joulupiparipussi torstain aamuliikenteessä? Jouluiseen tempaukseen osallistuneet työntekijät ja vapaaehtoiset jakoivat piparipusseja torstaina 30.11. aamuliikenteen kulkijoille. Kussakin pussissa on pakattuna kaksi sydämenmuotoista piparkakkua, jotta toisen pipareista voisi vielä jakaa eteenpäin yhteisen, jouluisen herkkuhetken merkeissä.

Piparijakelu Espoossa 2023 (1).jpg

Pipareiden yllätysjakelua Espoossa

Espoossa oli jaossa 11 500 piparipussia, yhteensä 23 000 piparia. Osa pusseista jaetaan myöhemmin esimerkiksi sairaalapappien ja vammaistyön omissa verkostoissa joulumielen tähden. Espoossa seurakuntien työntekijät ja vapaaehtoiset jakoivat pipareita varhaisesta aamusta. Jakelu oli kulkijoille iso yllätys.

  • Aamuihmiset ovat rientämässä päivän toimiin, joten kohtaamiset ovat lyhyitä. Ystävällisiä ja kohteliaita kaikki. Jotkut olivat erityisen ilahtuneita. Lapset halusivat pussin. Yksi tyttö jäi selkäni taakse odottamaan, että huomaisin hänet, kun jako osui siinä kohdin aikuisille.  Monet, jotka eivät pussia halunneet sanoivat kohteliaasti "ei kiitos" ja katsoivat silmiin ja hymyilivät. Illansuussa jatkamme vielä eli klo 17-18 jaamme/tarjoilemme Kilon K-Marketin edessä piparkakkuja ja kuumaa glögiä, kertoo eräs jakeluun osallistunut vapaaehtoinen. 

Tempaukseen osallistuneet jakoivat pipareita parissakymmenessä eri paikassa. Pipareita jaettiin joulurauhaa toivottaen muun muassa bussipysäkkien sekä juna- ja metroasemien läheisyydessä.

Joulupiparijakelu on ollut pääkaupunkiseudun evankelis-luterilaisten seurakuntien perinne jo usean vuoden ajan.

Kuva: Arto Vallivirta ja Taina Sandberg

30.11.2023 12.52