Uutislistaukseen

Rippikoulut täyttyivät Espoossa

Espoon seurakuntien ilmoittautuminen ensi vuoden rippikouluihin sujui hienosti. Vuoden 2024 rippikouluihin ilmoittautui varsinaisen ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä 2 167 ensi vuonna 15 vuotta täyttävää, mikä on 90,4 prosenttia alueen kirkkoon kuuluvista nuorista.

Kolme nuorta leikkii ja he ovat iloisia.

Ensi vuonna rippikoulun käyvät pääosin vuonna 2010 syntyneet nuoret.

Viime vuonna Espoon seurakuntien rippikouluihin ilmoittautui 2 172 nuorta. Ikäluokasta se tarkoitti 87,6 prosenttia kirkkoon kuuluvista. Ikäluokkien koko vaihtelee vuosittain, minkä vuoksi tämän vuoden suhteellinen osuus on korkeampi vaikka määrä on hitusen viime vuotta pienempi. Kirkkoon kuulumattomien määrä ilmoittautumisissa on Espoon seurakuntien kasvatuksen asiantuntijan Johanna Hirston mukaan kasvussa.

 -Voi olla tyytyväinen. Hyvät luvut ovat merkki pitkäjänteisestä kehittämisestä ja ripareihin panostamisesta. Kirkkoon kuulumattomia nuoria näyttää olevan kasvava määrä ilmoittautuneissa, mikä kertoo, että riparilla on hyvä maine laajasti nuorten keskuudessa. Riparilla on hauskaa, turvallista ja siellä on hyvä olla, Hirsto luettelee.

 Niin kutsutun järjestörippikoulun käy ensi vuonna 153 espoolaisnuorta. Se tarkoittaa, että kyseiset nuoret ovat Espoon seurakuntien jäseniä, mutta he käyvät rippikoulunsa osin muiden seurakuntien, järjestöjen tai esimerkiksi urheilulajiliittojen kautta. Järjestörippikoululaisille kuuluu myös osallistuminen kotiseurakunnan toimintaan ja jumalanpalveluselämään.

Johanna Hirsto
Johanna Hirsto
Kasvatuksen asiantuntija
Kirkkokatu 1
02770 Espoo

7.12.2023 09.00