Uutislistaukseen

Speed datingia, sotaa ja rauhaa sekä tunnetaitoja Espoon seurakuntien kevättarjonnassa

Espoon seurakuntien kevätkauden usein maksuttomat, aina huokeat tapahtumat, opintopiirit ja ryhmät käynnistyvät nyt. Poimi ajankohtaisesta tapahtumatarjonnasta omasi. 
Kaikki Espoon seurakuntien tapahtumat ja erilaiset ryhmät löydät osoitteessa espoonseurakunnat.fi.

Ankka tepsuttaa ja etsii omaa joukkoa.

Espoon seurakuntien tapahtumatarjonta on runsasta ja lähes aina täysin maksutonta. Grafiikka: Tiina Kemilä Kirkko Espoossa

Tänä keväänä Kirkko Espoossa eli kuuden seurakunnan yhteisö — Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden, Leppävaaran, Tapiolan ja Olarin seurakunnat sekä Esbo svenska församling — kutsuvat espoolaisia tutustumaan seurakuntien tapahtumatarjontaan Yhdessä-teemalla.  

”Kevättä kohti kuljettaessa luominen kutsuu uuteen kasvuun paitsi luontoa, myös meitä. Yhteyden etsintä on hyvyyden ilmentymä. Yhdessä tekemisessä tulee näkyväksi Jumalan hyvä tahto, joka myös korjaa meitä, jos jokin onkin mennyt rikki”, kokoaa Olarin seurakunnan kirkkoherra Antti Malinen kevään tunnelmia.

Helmikuun aloittaa perinteisesti Suomen vanhin keräys, Yhteisvastuukeräys. Vuonna 2024 apu suunnataan nuorten mielenterveyden edistämiseen HelsinkiMission kautta. Esimerkiksi Olarin seurakunnan Yhteisvastuu-perhetapahtumassa 4.2. juhlitaan lapsille sopivien rastiratojen parissa: vuohia ja kaneja rapsutellen, hodarikojulla ja taskulamppuradalla käyden, kirjastoautokin piipahtaa paikalla. Leppävaaran seurakunnassa juhlitaan 11.2. seurakunnan 60-vuotispäivän yhteydessä Yhteisvastuukeräyksen alkua Päivä Kirkonmäellä -tapahtumassa. Tarjolla keittolounas, grilli ja puuhapajoja lapsille. 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on suurin Espoon seurakunnista. Siellä Yhteisvastuun alkua juhlitaan Keittoviikolla ma-pe 5.-9.2. Auroran kappelissa. Myös suositut Safkaa ja seuraa -illat jatkuvat ma, ke ja to-iltaisin klo 17–19 Auroran, Kalajärven, Suvelan ja Viherlaakson kappeleilla. Tarjolla on yhteinen ja edullinen ruokailu, pelejä ja peliseuraa, puuhaa lapsille sekä muuta vaihtuvaa ohjelmaa. 

Mikäli viimeaikaiset maailmanpoliittiset tilanteet askarruttavat mieltä, tieto ja keskustelu asiantuntijoiden kanssa rauhan ja sodan teemoista saattaa tepsiä. Sotien keskellä - taustaa ja pohdintoja teologisessa piirissä kokoontuu torstaisin klo 19 Auroran kappelissa teemoilla:  

18.1. Kenttäpiispa, FT, TT Pekka Asikainen: "Sotilaspapit puolustusvoimissa" 

15.2. TT., dos. Niko Huttunen: "Sodan oikeutus". 

14.3. TT, teologinen sihteeri Jelisei Heikkilä: "Moskova-Kiova -jännite, historiallinen tausta" 

18.4. Väitöskirjatutukija Bruno Jäntti: "Mitä on Palestiina?" 

23.5. Kansanedustaja Ben Zyskowicz: "Juutalainen näkökulma Lähi-idän kriisiin" 

Dosentti Niko Huttunen aloittaa myös oma neliosaisen Apokalypsi nyt! Lopunajan näyt ja maailmanpolitiikka -luentosarjan Kalevalan päivänä Espoonlahden seurakunnassa. Apokalypsi-teemaisesta musiikista sarjassa vastaa kanttori Elja Puukko.

Esbo svenska församling starttaa kevään Stillhetens yogalla® pappi ja retriittiohjaaja Maria Repo-Rostedtin johdolla, lisätiedot Kom med - Esbo församlingar (esboforsamlingar.fi)Linkki avautuu uudessa välilehdessä. ​ Yhteisvastuu-keräys käynnistyy Svenskassa lähituotannon antimista koostuvalla lounaalla ja lapsille suunnatulla ohjelmalla. Myöhemmin kevättalvella luvassa on uteliaille keskusteluja kirkosta uskosta ja kirkosta toimittaja Sofia Torvaldsin kanssa. 

Yksi kysymys ihmiselossa on, miksiköhän kaiken edes pitäisi aina täysin tip-top-järjestyksessä kun elämä harvoin on. Espoonlahden seurakunnassa tämä on huomattu, ja kirkko laitetaan huolella sotkuun Messy Church -tapahtumassa su 28.1. klo 16. Kaikenikäisten hengellisessä tapahtumassa on toimintapisteitä. Lopuksi syödään yhdessä.

Suomalaiset perheet kaipaavat myös tutkimusten mukaan tukea ja apua esimerkiksi tunnetaidoissa. Tunne- ja vuorovaikutustaitojen perheleiri kutsuu kaikki perheet tunteiden äärelle 9.-11.2.2024 Velskolassa. Ilmoittautumiset verkossa 19.1. mennessä, lisätiedot Tanja Routamalta.  Arjen kevennykseen on suunnattu myös Espoonlahden seurakunnan Iltasafka - Helppo ruokahetki kaiken ikäisille joka torstai Espoonlahden kirkolla. Yli 15-vuotiaat 3€, 7–14-vuotiaat 1€, alle 7-vuotiaat syövät maksutta. 

Lopulta arki kysyy meiltä kaikilta henkistä kanttia. Vastaus saattaa piillä joko perinteisissä sunnuntaimessuissa Yhteisömessun kauden avausta vietetään Espoonlahden kirkolla 14.1. Lauteilla Chariots-gospelkuoro, puhujavieraina olympiavoittaja, hotelliyrittäjä Samppa Lajunen, koomikko Mikko Vaisamaa sekä kunnon kattaus yhteisöllistä meininkiä.

Vastauksia kesto- ja sietokykyyn saa myös Olarin seurakunnan Hiljaisuuden joogassa ja siihen liittyvästä Johanna Harjunkosken blogissa.  Leppävaaran seurakunnassa joogataan yhdessä Noora Lanan kanssa. Yhdessä kanttori Pauliina Hyryn kanssa he tarjoavat uutuutena Turvapaikka-nimistä urkuäänirentoutusta 28.2. Tuomiokirkkoseurakunnan Hiljaisuuden jooga kutsuu kävijöitä puolestaan ke 24.1. klo 18 alkaen Suvelan kappelissa.

Vahvistettavan henkisen kunnon teemoihin liittyy myös Tapiolan seurakunnan perjantai-illan Taizé-rukoushetket 2.2., 12.4. ja 17.5. 

Kuoroperinteestään tunnetussa Tapiolassa on luvassa myös seurakuntien lapsikuorojen yhteiskonsertti keväällä, joka soi Espoon tuomiokirkon tiloissa. Tapiolassa moikkaillaan myös mahdollisia hyvin tärkeitä tulevia tuttuja ystävänpäivän kunniaksi 16.2. järjestettävässä Speed dating-tapahtumassa. Hurmauskiehkurat kohdilleen!  
 
Suomen suojelijan, Pyhän Henrikin muistopäivän iltamessu pidetään Tapiolassa ekumeenisen rukousviikon yhteydessä 19.1. klo 18. Saman viikon sunnuntaina 21.1. on Ekumeeninen ristisaatto. Tiistaina 23.1. on mahdollista piipahtaa Tutustumassa laulaen eri kristittyjen musiikkiperinteeseen, tarkemmat tiedot verkosta.

Ja koska Espoo on kasvavassa määrin monikulttuurinen, kannattaa muistaa myös Kansainväliset messut joka su klo 15 suomeksi ja englanniksi. Tien monikielisiin ja -kulttuurisiin tapahtumiin löydät parhaiten osoitteessa Espoo International Lutheran Church - Kirkko Espoossa (espoonseurakunnat.fi).Linkki avautuu uudessa välilehdessä 
 
Kaikki seurakuntien tapahtumat ja erilaiset ryhmät löydät osoitteessa espoonseurakunnat.fi. Siunattua vuotta 2024!

9.1.2024 09.41