Uutislistaukseen

Kauklahden kappelin kattoremontti on valmistunut

Kauklahden kappelin vesikaton korjaamisesta aiheutunut kattoremontti on valmistunut. Kappelin sisäpuoliset siivoukset on tehty 6.–7.6. Ensimmäiset kastetilaisuudet kappelissa päästään pitämään lauantaina 15. ja sunnuntaina 16.6.

Kauklahden kappelin kattoremontin rakennustelineet puretaan tällä viikolla.

Kauklahden kappelin kattoremontin rakennustelineet puretaan tällä viikolla. Kuva: Johanna Koskela.

Remontin aiheuttama urkujen huolto päästään tekemään torstaina 27.6. Urkuja voi käyttää vasta huollon jälkeen.

Kauklahden kappeli aidattiin remontin vuoksi. Aidat, kappelin kattorakenteiden huputus ja telineet tullaan purkamaan viikon 24 loppuun mennessä. Jalankulkijoiden kulkureitti tullaan palauttamaan ennalleen. Kappelin parkkipaikat ovat jälleen kävijöiden käytössä loppuviikosta alkaen.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin käytössä oleva kappeli on seurakuntien vilkas kohtaamispaikka.

Suntio Arja Tuppurainen Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta kertoo, että on ihanaa, kun remontti on ohi. Korjaukset sujuivat hyvin ja niiden aikatauluissa pysyttiin.

– Toimintaa pystyttiin jatkamaan korjausten aikana kappelin alakerrassa, vaikka vähän rajoitetummin. Ja nyt kesän jälkeen päästään aloittamaan taas myös diakoniaruokailut ja Safkaa ja seuraa -illat päiväkerhojen, kokkikerhojen, muskareiden ja aikuisten eri piirien lisäksi. Kappelisalia saa taas varata kasteita, vihkimisiä, siunaus- ja muistotilaisuuksia sekä konsertteja varten elokuun alusta alkaen, Tuppurainen kertoo.

Remontin urakoitsijana toimi Katman Oy. Rakennustöitä on tehty maalikuun alusta alkaen arkisin klo 8–18 välisenä aikana.

Kauklahden kappeli kärsi vesivahingosta elokuun lopun voimakkaissa rankkasateissa. Kappelin vesikaton kantavien rakenteiden yläpuoliset osat jouduttiin uusimaan, koska korjaaminen ei ollut enää vaihtoehtona. Katon lisäksi korjattiin myös kappelin vahingoittuneita sisätiloja.

12.6.2024 11.00