Kankkonen jatkaa valtuuston johdossa

26.1.2017 18.15

Yhteinen kirkkovaltuusto valitsi luottamushenkilöitä kaksivuotiskaudelle 2017-2018. Puheenjohtajisto säilyi ennallaan.

Esbo svenska församlingin edustaja Stig Kankkonen jatkaa Espoon yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajana ja Espoonlahden seurakunnan edustaja Paula Viljakainen varapuheenjohtajana. Myös yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Heikki Sorvari Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta valittiin jatkamaan. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana on tämän vuoden alusta toiminut Esbo svenska församlingin kirkkoherra Roger Rönnberg.

Kokouksessa valittiin myös yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Yhteinen kirkkoneuvosto jatkaa lähes samalla miehityksellä seuraavan kaksivuotiskauden. Varsinaisista jäsenistä uusia ovat Marja Vuorela Espoonlahdesta, Eila Musikka Leppävaarasta, Outi Krause Tapiolasta.

Yhteinen kirkkoneuvosto 2017-2018

Espoon tuomiokirkkoseurakunta:        
Heikki Sorvari (Pia Lahtinen)
Lauri Tunkelo (Jarmo Nieminen)
Marjo Matikka (Natasa Stambej)

Espoonlahden seurakunta:        
Kari Roine (Laura Kuivalainen)
Marja Vuorela (Peter Torikka)

Leppävaaran seurakunta:        
Olli Nuosmaa (Rauni Kortesalmi)
Eila Musikka (Päivi Vuorimaa)

Olarin seurakunta:        
Raija Meriläinen (Bo Grönholm)
Leo Hiltunen (Anneli Kuokka)

Tapiolan seurakunta:        
Pirjo Kemppi-Virtanen (Anna Rukko)
Outi Krause (Esa Malkamäki)

Esbo svenska församling:        
Mårten Lindholm (Per-Johan Björkstén)
Jannika Lassus (Bror Träskbacka)

Seurakuntayhtymän päätöksenteosta

Ylintä päätösvaltaa Espoon seurakuntayhtymässä käyttää yhteinen kirkkovaltuusto. Sillä on käytännössä samanlainen valta kuin kaupunginvaltuustolla kunnallisella puolella. Yhteisen kirkkovaltuuston toimikausi on neljä vuotta. Nykyisen kirkkovaltuuston toimikausi on 2015-2018.

Yhteinen kirkkoneuvosto on Espoon seurakuntayhtymän ylin toimeenpano- ja hallintoelin. Kirkkoneuvosto johtaa seurakunnan hallintoa, valmistelee asiat yhteisen kirkkovaltuuston päätettäväksi sekä huolehtii yhteisen kirkkovaltuuston päätösten täytäntöönpanosta ja valvoo niiden laillisuutta. Yhteisen kirkkoneuvoston toimikausi on kaksi vuotta.

« Uutislistaukseen