Uutislistaukseen

räätälit1__XL.jpg

Tapiolan seurakunta tarjoaa työskentelytilan afgaaniräätäleille

9.3.2018 13.56

Tapiolan seurakunta tarjoaa työskentelytilan afgaaniräätäleille.

Kyseessä on yhteistyöprojekti Osuuskunta Pyhävaatteen ja Startup refugeesin kanssa. Projektin tavoitteena on edistää turvapaikanhakijoiden kotoutumista tarjoamalla heille mahdollisuus työskennellä ammattinsa parissa.

Tapiolan kirkon ompelutilat ovat olleet vähällä käytöllä, ja tästä heräsi viime kesänä ajatus tilojen tarjoamisesta turvapaikanhakijoiden käyttöön. Nyt toimeen tarttuvat räätälit löytyivät Startup Refugeesin kautta.

Toiminta on herättänyt runsaasti kiinnostusta jo ennen toiminnan alkamista. Tapiolan seurakunta kertoi omalla Facebook-sivullaan asiasta perjantaina 23.2. Julkaisussa kerrottiin hyväntekeväisyysprojektista ja pyydettiin ihmisiä lahjoittamaan tarpeettomaksi käyneitä ompelimotarvikkeita. Ilmoitus levisi laajalti Facebookin avulla ja tavoitti ennätysmäärän ihmisiä. Seurakunta on saanut tätä kautta runsaasti tarvikkeita toiminnan aloittamiseen.

Räätälit ovat afganistanilaisia, yksi on iranilainen. Räätäleistä yhdellä on turvapaikka ja kolme odottaa päätöstä. Porukasta löytyy taitavia pukuompelijoita sekä pienempien ompelutöiden tekijöitä.

Ompelutöitä otetaan 7.3. lähtien vastaan Tapiolan kirkolla, Kirkkopolku 6, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 16–18. Tilauksia vastaanottamassa on aina darin ja suomenkielentaitoinen henkilö. Paikalla on myös räätäli ottamassa mittoja ja suomenkielinen vapaaehtoinen auttamassa. Ehdotuksia, toiveita ja tilauksia voi lähettää myös osoitteeseen kirkko.ompelimo@gmail.com.