Espoon tiekirkot tarjoavat modernia ja keskiaikaista tunnelmaa

20.6.2018 11.09

Go Pro -kameralla otettu kesäinen laajakulmakuva Espoon tuomiokirkosta ja kellotapulista.

Espoossa tänä suvena tiekirkkoina matkailijoita ja muita kulkijoita palvelevat Espoon tuomiokirkko, Otaniemen kappeli ja Tapiolan kirkko.

Tiekirkot.fi-sivustolla Espoon tuomiokirkko on sijoitettu keskiajan kivikirkkojen teeman alle. Ansaitusti, sillä kirkko on rakennettu 1400-luvun lopussa.
Tiekirkko-oppaat esittelevät Espoon tuomiokirkkoa 3.8.2018 asti keskiviikkoisin klo 14–15. Oppaat ovat paikalla arkisin klo 11–16.30. Pyydettäessä he esittelevät kirkkoa muulloinkin kuin keskiviikon esittelyaikoina.

Espoon tuomiokirkko on Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin kotikirkko. Kesällä Espoon tuomiokirkko on avoinna joka päivä klo 10–18. Suomenkielinen jumalanpalvelus pidetään sunnuntaisin klo 10 ja ruotsinkielinen klo 12.15.

Kesäisin Espoon tuomiokirkossa soivat joka pyhä Suvisunnuntain iltamusiikki -sarjan konsertit klo 19 alkaen.  Sarjan viimeinen konsertti on 19.8.2018. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Kesätorstaisin kirkon holvikaarien alla voi nauttia klo 21 alkaen Urkuyö ja Aaria –festivaalin konserteista sekä sen oheistapahtumista. Ennen jokaista konserttia (paitsi 21.6.2018) klo 20.00–20.30 illan tunnelmaan voi virittäytyä taiteilijatapaamisissa Espoon tuomiokirkon pihapiirissä sijaitsevassa Pitäjäntuvassa. Tilaisuudet juontaa Urkuyö ja Aarian taiteellinen johtaja Erkki Korhonen. Tapaamisiin on vapaa pääsy.

Ennen konserttia kappelirakennuksessa sijaitseva konserttikahvila on avoinna klo 19.30 alkaen konsertin alkuun saakka. Urkuyö ja Aarian konsertit jatkuvat läpi kesän 30.8.2018 asti. Lippuja festivaalin konsertteihin voi ostaa lippu.fi:stä.

Suvisunnuntain iltamusiikki –sarjan ohjelmisto

Urkuyö & aaria –festivaalin ohjelma, liput ja taiteilijaesittelyt

Vinkki somettajille:
Espoon tiekirkoissa vieraillessasi ja niistä kuvia & videoita jakaessasi, lisää postauksiin ainakin hashtagit #kirkkoespoossa #visitespoo #tiekirkko
 

Otaniemen kappelissa luonto, ihminen ja ympäristö kohtaavat

Espoon toinen tiekirkko Otaniemen kappeli on auki kesällä 1.6. - 31.8.2018 ma–pe klo 11–16.  Juhannuksen aikoihin se on kiinni 22.–27.6. Kappeli on osa Tapiolan seurakunnan toiminta-aluetta. Arkkitehtuuriltaan maailmankuulu kappeli valmistui 1957 arkkitehtuurikilpailuun osallistuneen Heikki ja Kaija Sirenin kilpailutyön pohjalta, jossa arkkitehdit halusivat korostaa ihmisen ja Luojan välistä kohtaamista. 

Kappelisali avautuu seinänkokoisen ikkunan kautta luontoon. Kappelille ja TKK:n Otaniemen kampukselle myönnettiin 2009 maisema-arkkitehtuurin palkinto, XX International Carlo Scarpa Prize for Gardens. Palkinnon myönsi italialainen säätiö Fondazione Benetton Studi Ricerche. Kappeli kuuluu myös kansainvälisen Docomomo-järjestön merkkiteosten valikoimaan.

Betonisen rouhea Tapiolan kirkko

Tapiolan kirkko on Espoon seurakuntien kolmas tiekirkko. Kesällä 2018 se on avoinna arkisin klo 8–21 ja la–su 8–17. Messu on sunnuntaisin klo 10. Tapiolan kirkko on yksi Tapiolan keskustan 1900-luvun modernia arkkitehtuuria edustavista asemakaavalla suojelluista rakennuksista. Rakennus valmistui 1965 ja sitä laajennettiin 1992. Arkkitehtinä oli professori Aarno Ruusuvuori. Kuutiomainen kirkkosali on askeettinen, korkea ja kauniisti valaistu.
Ota huomioon, että kirkon ympäristön kävelyreittejä remontoidaan tänä vuonna. Kirkkoon pääsee kulkemaan opastettuja kiertoreittejä pitkin.

Musiikkia puolen päivän aikaan –konserteista voi nauttia Tapiolan kirkossa klo 12 kesätiistaisin. Konsertit jatkuvat läpi kesän 21.8.2018 asti. Puoli tuntia kestäviin konsertteihin on vapaa pääsy.

Musiikkia puolen päivän aikaan –ohjelmisto kesä 2018


Tutustu Espoon tuomiokirkkoon

Tutustu Otaniemen kappeliin

Tutustu Tapiolan kirkkoon

Lue lisää muista taivaallisista taukopaikoista tiekirkot.fi-sivustolta

Kirkkojen osoitteet:
Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, 02770 Espoo
Otaniemen kappeli, Jämeräntaival 8, 02150 Espoo
Tapiolan kirkko, Kirkkopolku 6, 02100 Espoo

Kooste: Eija Harju
 

« Uutislistaukseen