Uutislistaukseen

Kuvassa oleva muusikko Edu Kettunen esiintyy pe 25.8.2018 Leppävaaran kirkossa. Kuva: Sami Bergman.

Seurakunnissa tapahtuu Espoo-päivänä

10.8.2018 12.26

Espoo-päivää juhlitaan 24.–25.8.2018. Espoon seurakunnat tarjoavat monenlaista kivaa kaikenikäisille espoolaisille elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Tarjolla on muun muassa Vihkiyö Espoonlahden kirkossa, Edu Kettusen konsertti Leppävaarassa ja Kirkkomusiikin helmiä -konsertti Tapiolassa. Tarjolla on niin ikään meditatiivista musiikkia Matasaaren kappelissa sekä mahdollisuus tutustua Nuuksion pieneen luontopyhiinvaelluspolkuun.

Kaupunkitapahtuman koko ohjelma ja lisätiedot: http://www.espoopaiva.fi

Espoonlahden seurakunta

Vihdoinkin vihille? Vihkiyö pe 24.8. klo 21–00. Juhlista kesän viimeistä viikonloppua menemällä naimisiin.

Rennot ristiäiset. Aamukaste la 25.8. klo 9–12. Kastepuku on mahdollisuus saada lainaan. Seurakunta tarjoaa kakkukahvit vihkiparille/kasteperheelle ja noin kymmenelle vieraalle. Varaukset Espoon seurakuntien palvelukeskus, ma–pe klo 9–15 p. 09 8050 2601.

Tapiolan seurakunta

La 25.8. klo 20 Kirkkomusiikin helmiä -konsertti Tapiolan kirkossa. Hannu Jurmu, laulu, Hanna-Maria Hapuli, laulu ja urut ja Liisa Malkamäki, urut. Konsertissa on nähtävänä Tuomas Merilahden ja Vilja Kauntolan toteuttama valoteos. Vapaa pääsy.

  • Tapiolan kirkko, Kirkkopolku 6, Espoo.

Olarin seurakunta

Olarin seurakunta osallistuu Espoo-päivänä pe 24.8. Mielen hyvinvointi -teemaiseen tapahtumaan Ison Omenan Palvelutorilla. Aamupäivällä klo 9–12 on lapsiperheille työpaja, jonka aiheena on perheen voimavarat. Työpajassa kootaan perheelle oma huoneentaulu –kehykseen laitetaan perheen omat ilonaiheet ja tärkeät asiat. Esittelemme samalla seurakunnan toimintaa lapsille ja perheille.

Iltapäivän ohjelma on suunnattu laajemmalle yleisölle, ja se toteutetaan yhteistyössä Espoon järjestöjen yhteisö EJY ry:n kanssa. Lisätietoa tapahtumasta

Leppävaaran seurakunta

Edu Kettunen Duo – Lauluja elämästä ja ihmisenä olemisesta. Edu Kettunen ja Mika Kuokkanen ovat keikalla Leppävaaran kirkossa pe 24.8. klo 19 Leppävaaran kirkossa. Konsertti on Leppävaaran seurakunnan lahja espoolaisille. Vapaa pääsy.
- Mä luulen että ihmiset pyrkivät kohti samaa päämäärää eri suunnista, vaikka näyttäisikin siltä että kaikki ovat matkalla kohti ihan jotain omaa. Lopulta kaikkien tavoitteena on kuitenkin jonkunlainen rauha ja tyytyväisyys, Edu Kettunen sanoo.

  • Leppävaaran kirkko, Veräjäkallionkatu 2, Espoo.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Kirkkokierros Espoon tuomiokirkossa 25.8. klo 10–10.45. Kierros on. Kirkkokierroksella tutustutaan mm. vanhoihin kattomaalauksiin ja kuullaan kirkon monivaiheisesta historiasta.

Hautausmaakierros Espoon tuomiokirkolla
La 25.8. klo 11–11.45 Lähtö kirkon länsioven edestä. Opastettu kierros Espoon tuomiokirkkoa ympäröivällä vanhalla hautausmaalla. Tutustumme monikerroksiseen historiaan. Kierros on suomenkielinen. Varaudu säänmukaiseen vaatetukseen.

  • Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, Espoo

Esbo svenska församling

Meditativ musik – Meditatiivista musiikkia

Fre 24.8 klo 17.30–19.15 Mataskärs kapell – Matasaaren kappeli. Låga renässansflöjter, vevlira och sång, Susanna Tollet. Sång, Eeva-Liisa Malmgren. Matalat renessanssihuilut, kampiliira ja laulu, Susanna Tollet. Laulu, Eeva-Liisa Malmgren.

Guidad vandring på Kyrkans begravningsplats, guidning på svenska i Esbo domkyrka lö 25.8 kl. 10.00 – kl. 12.00.
Guidad vandring på svenska på Kyrkans begravningsplats äldsta delar kl. 10. Guidning på svenska i Esbo domkyrka kl. 11. Guidningarna ordnas i samband med Esbodagen 2018. Öppet för alla intresserade.

Rundvandring på Mataskär lö 25.8 kl. 17.30

Kom med på rundvandring på Mataskärs lägercentrum på Esbodagen. Yvonne Terlinden leder vandringen och berättar om Mataskär. Kom med du som vill veta mera om Mataskär eller vill återuppliva minnen t.ex. från skribatiden! Meditativ musik i kapellet, i huvudbyggnaden berättar äldre Sommaröbor minnen bl.a. från den tid då Mataskärs folkskola verkade här. Öppet för alla intresserade! Evenemanget är en del av Esbodagen och Forneldarnas natt på stranden vid Svinösund.

  • Mataskärs kapell – Matasaaren kappeli, Mataskärsvägen 3/ Matasaarentie 3, Esbo/Espoo.

Nuuksion pieni luontopyhiinvaelluspolku

La 25.8. Haltiassa avataan Nuuksion pieni luontopyhiinvaelluspolku. Päivä on myös Suomen luonnon päivä ja tuolloin Haltiassa on paljon muutakin toimintaa. Reitin suunnittelu ja siihen liittyvä virikeaineisto on ekoteologi Panu Pihkalan käsialaa. Polun reitti ja tekstit tulevat löytymään Citynomadi-mobiilisovelluksesta la 25.8. alkaen.
Haltian pihasta lähtevän 2,3 kilometrin reitin varrella on 7 pysähdyspaikkaa, jotka tarjoavat hengellisiä harjoituksia ja tietoa ympäröivästä luonnosta. Polun suunnittelusta vastaa Espoon seurakunnat, ja se on toteutettu yhteistyössä Luontokeskus Haltian ja Metsähallituksen kanssa.

  • Haltian pyhiinvaelluspolku avataan la 25.8.2018 Luontokeskus Haltiassa, Nuuksiontie 84, Espoo. Polun esittely Haltian etupihalla kello 11.15. Retki pyhiinvaelluspolulla kello 11.30–12.30.


Lue Panu Pihkalan haastattelu Kirkko ja kaupungin verkkosivuilta.

Edu Kettusen kuva: Sami