Uutislistaukseen

Sello oli yksi Espoon vilkkaimmista äänestyspisteistä. Kuva: Eija Harju Sello oli yksi Espoon vilkkaimmista äänestyspisteistä. Kuva: Eija Harju

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi reippaasti

6.11.2018 21.00

Espoossa äänesti seurakuntavaalien starttipäivänä 2044 henkeä.

Espoossa kävi seurakuntavaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä 6.11. äänestämässä 2044 henkeä.  Ensimmäinen äänestyspäivä oli vilkkaampi kuin vuoden 2014 vaalien avauspäivä.

Espoon äänestyspisteistä suosituin oli Sellossa, jossa äänensä kävi antamassa lähes 400 kirkon jäsentä.

- Valtaosa äänestäjistä oli Espoosta, mutta kävijöitä oli myös muualta. Ihmiset olivat ilahtuneita siitä, että pystyivät äänestämään helposti ja vaivattomasti myös muualla kuin omassa kotiseurakunnassaan, Leppävaaran seurakunnan pastori Kaisa Yletyinen kertoi.

Myös muut kauppakeskusten äänestyspisteet vetivät väkeä. Espoonlahden Pikkulaivassa oli välillä äänestäjiä jonoksi saakka. Isossa Omenassa uurnille pääsi niin Olarin seurakunnan omissa tiloissa kuin palvelutorillakin. Lisäksi ennakkoon saattoi tiistaina äänestää mm. oppilaitoksissa ja sairaaloissa. Kaikkiaan Espoossa on viikon aikana 50 ennakkoäänestyspistettä.

Ennakkoäänestys jatkuu lauantaihin 10. marraskuuta saakka. Äänestäjä tarvitsee mukaansa kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Varsinainen vaalipäivä on 18. marraskuuta.

Seurakuntavaaleissa äänestetään päättäjät kaikkiin Suomen evankelisluterilaisiin seurakuntiin. Espoossa valitaan 61 jäsentä yhteiseen kirkkovaltuustoon ja jäsenet kunkin seurakunnan seurakuntaneuvostoon. Ehdokkaita on yhteensä noin 250 henkeä, joista useimmat ovat ehdolla sekä kirkkovaltuustoon että seurakuntaneuvostoon. Äänioikeus on 16 vuotta täyttäneillä evankelis-luterilaisten seurakuntien jäsenillä.

www.espoonseurakunnat.fi/vaalit
www.seurakuntavaalit.fi