Uutislistaukseen

Espoon tuomiokirkko ja kellotapuli.

Espoon seurakuntien menovinkkejä Espoo-päivänä

21.8.2019 09.09

Espoo-päivä järjestetään kaksipäiväisenä kaupunkijuhlana 30.-31. elokuuta. Espoo-päivä on Espoon suurin vuosittainen kaupunkitapahtuma.

Espoon seurakunnat tarjoavat muun muassa opastuksia Espoon tuomiokirkkoon, hiljaisuuden joogaa ja päiväunimahdollisuuden Tapiolan kirkossa sekä askartelua ja pop up neulekahvilan Ison Omenan palvelutorilla.

Perjantaina 30.8. Espoonlahden kirkossa vietetään Hääyötä. Tarjolla on niin ikään luontopyhiinvaellus Haltiasta Velskolaan sekä eri kirkkokuntien yhteinen ekumeeninen ristisaatto.

Perjantai 30.8.2019

Klo 10-11 Espoon tuomiokirkon esittelykierros. Tule kuulemaan tarinoita, joita Espoon tuomiokirkon seinät kantavat kuvissaan. Espoon juuret juontavat keskiajalle ja noin vuonna 1490 rakennettuun Espoon tuomiokirkkoon. Espoon tuomiokirkko on ollut kylän keskipiste yli 500 vuotta, ja se on Espoon vanhin rakennus. Sen tarkkaa ikää ei tiedetä, mutta ensimmäisen kirkkoherransa, Henricuksen, seurakunta sai 1458. Kirkkoa esittelee Tarja Rae.
Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, Espoo.

Kl. 10-11 guidad vandring på kyrkogårdens äldsta delar. På kyrkogården invid domkyrkan kan du uppleva historiens vingslag då man bekantar sig med gravar och minnesmärken och får höra berättelser om de människor som en gång levde i det gamla Esbo. Kyrkogården presenteras på svenska av Sheila Liljeberg-Elgert. Start vid klockstapeln kl. 10.00. Esbo domkyrka, Kyrkparken 5, Esbo

Kl. 11-12 presentation av Esbo domkyrka. ”Gammal är kyrkan, Herrens hus” - stenväggarna i den medeltida kyrkan ger besökarna glimtar ur Esbos historia ända från 1400-talet, då församlingen år 1458 fick sin första kyrkoherde Henricus, ända fram till våra dagar. Kyrkan har varit Esbos medelpunkt i över 500 år. Den byggdes omkring år 1490 och är stadens äldsta byggnad. Ett speciellt blickfång inne i domkyrkan utgörs av de medeltida väggmålningarna. Kyrkan presenteras på svenska av Sheila Liljeberg-Elgert. Start vid huvudingången kl. 11.00. Esbo domkyrka, Kyrkparken 5, Esbo

Klo 12-15 Espoo-päivän picnic Samarianmäellä, os. Terveyskuja 2 C, Espoon keskus (nurmialue). Ohjelmassa mm. grillausta, chillausta, kahvila, musiikkia, eläimiä, SPR:n ensiapuopastusta, kierrätysteltta ja pomppulinna, Me-talossa ohjelmaa lapsille. Järj. Espoon kaupunki ja järjestöt. Espoon tuomiokirkkoseurakunnan työntekijöitä mukana kierrätysteltalla

Klo 9-18 Palvelutorin Espoo-päivää vietetään Ison Omenan palvelutorilla innovaatioteemalla: "Keksi, kokeile ja toteuta". Perjantaina 30.8. aamupäivän ohjelma on suunniteltu erityisesti lapsille, iltapäivä senioreille ja työikäisille. Silloin tapahtumassa on mukana Olarin seurakunnan perhe- ja seniorityö. Ohjelmassa muun muassa klo 9.30-12 askartelua Olarin seurakunnan perhekahvilassa. Klo 12-14 Olarin seurakunnan Pop up -neulekahvila. Pysähdy hetkeksi ja kokeile makramee-sulan solmintaa. Lauantaina 31.8. ohjelmassa on mm. kasvisruokamaistatus ja paneelikeskustelu tieturvasta.

Palvelutorin Espoo-päivän tarkempi ohjelma:

Lauantaina 31.8. ohjelmassa on mm. kasvisruokamaistatus ja paneelikeskustelu tieturvasta.

Klo 17-20 Soden syyskauden avajaiset. Espoonlahden seurakunnan nuorisotyön syksy käynnistyy kauden avajaisissa Espoo-päivänä Sodessa. Sanotaan heipat kesälle ja vastaanotetaan syksy sään salliessa pihalla grillaten. Avoimet ovet, mukavaa yhdessäoloa sekä pientä purtavaa. Tapahtuman jälkeen jatkuu nuortenilta klo 22 asti.
Sode, Soukantie 13, Espoo

klo 21 Hääyö Espoonlahden kirkossa. Nyt on helppoa mennä naimisiin! Me on varattu kirkko ja kakkukahvit – tule sinä paikalle tulevan puolisosi kanssa. Voit ottaa vähän ystäviä ja sukulaisiakin mukaan. Vihkiajat puolen tunnin välein klo 21–00. Vihkiparille ja n. 10 häävieraalle tarjotaan seremonian jälkeen kakkukahvit. Vihkiaikoja on tarjolla puolen tunnin välein klo 21 alkaen ja varaukset tehdään Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta ma-pe klo 9-15 p. 09 8050 2601.

La 31.8.2019

Klo 9 alkaen perinteinen ekumeeninen Ristisaatto. Aloitamme messulla klo 9 Jumalanäidin Karmeliittaluostarissa (Myllyjärventie 3, 02740 Espoo). Kävelemme Oittaan uimarannalle, jossa klo 10.30 ortodoksinen vedenpyhitys. Klo 12 Trapesa-keskus, Kirkkojärventie 1, jossa rukouspalvelus ja lounas. Espoon Keskuspoiston läpi Olarin kirkkoon, jossa vesper noin klo 18 ja iltapala. Järjestäjänä Espoon ekumeeninen toimikunta. Sään mukainen varustus, vesipullo, vaellukseen sopivat jalkineet ja hiukan käteistä. Lounaan hinta 5 e. Vaelluksen pituus noin 19 km. Kukin voi osallistua vaellukseen tai osaan siitä tai erillisiin tapahtumiin.

klo 10-14 Espoonlahden seurakunta on mukana Saunalahtipäivässä, Saunalahden koulu, Brinkinmäentie 1 ja tarjoaa mm. muskarihetkiä, pomppulinnan ja ohjattua korttiaskartelua. Voit myös tutustua ArkiYstävä-toimintaan.

Klo 11-12 Espoon tuomiokirkon hautausmaan esittelykierros. Hautausmaat ovat kulttuurihistoriallisia keskittymiä, niin Espoon tuomiokirkonkin hautausmaa, joka on Espoon vanhin. Monet sinne haudatuista ovat olleet vaikutusvaltaisia henkilöitä. Hautausmaata esittelee Maijaliisa Kaistila. Hänen kiehtovat tarinansa niin sinne haudatuista henkilöistä kuin hautamuistomerkeistäkin ovat kiinnostavaa kuultavaa. Lähtö kierrokselle hautausmaalta sankarihautausmaan päämuistomerkin luota.
Espoon tuomiokirkon hautausmaa, Kirkonmäentie 1, Espoo.

Hautausmaapolku verkossa:

klo 12-14 Riksapyöräajelu Tapiolan kirkon pääovelta. Lähde riksan kyytiin. Kuljettajina toimivat koulutetut pyöräluotsit. Kyytiin voi tulla kuka tahansa ja kyytiin mahtuu 1-2 henkilöä kerrallaan. Espoo-päivän tempaus on osa Pyörällä kaiken ikää -toiminta.
Tapiolan kirkko, Kirkkopolku 6, Espoo.

Klo 13-15 Päiväunet Tapiolan kirkossa. Väsyttääkö? Tule ottamaan päiväunet Tapiolan kirkossa.
Tapiolan kirkko, Kirkkopolku 6, Espoo

Klo 15-16 Hiljaisuuden jooga Tapiolan kirkossa. Ohjaajana pastori Heli Harjunpää.
Tapiolan kirkko, Kirkkopolku 6, Espoo

klo 13-18 Luontopyhiinvaellus Haltiasta Velskolaan Suomen luonnon päivänä. TÄYNNÄ!
Vaelluksen ohjaajana on ympäristöteologi ja -tutkija Panu Pihkala. Vaelluksen pituus on n. 9 km ja kesto n. 4–5 tuntia pysähdyksineen ja evästaukoineen (omat eväät). Paluukuljetus linja-autolla Velskolasta Haltiaan Espoon keskuksen kautta. Ilm. 23.8. mennessä: yst.toimisto@evl.fi

Espoo-päivä on Espoon suurin vuosittainen kaupunkitapahtuma, joka kerää vuosittain yli 70 000 kävijää eri puolelle kaupunkia levittäytyviin tapahtumiin. Kaikki lähes 200 Espoo-päivän tapahtumaa ovat maksuttomia.

Espoo-päivän kaikki tapahtumat: