Uutislistaukseen

lukkari2_L.jpg

Perkkaan kappelin marraskuu soi jazzia, luuttulauluja ja pianosatuja

22.10.2019 10.29

Idyllisessä Perkkaan kappelissa järjestetään marraskuussa ilmainen konsertti jokaisena tiistai-iltana. Luvassa on niin kokeilevaa Live artia kuin klassisia säveliä.

Leppävaaran seurakunnan perinteikäs konserttisarja Musiikkia kynttilän valossa soi tänä vuonna 27. kertaa. Konsertit pidetään poikkeuksellisesti puisessa Perkkaan kappelissa, Kehä ykkösen kupeessa.

 

Konserttisarjan avaa tiistaina 5.11. klo 19 Live art -konsertti Surun värejä. Kuvataiteilija Ulla Remes maalaa surun värejä sellisti-laulaja Seeli Toivion ja urkuri-pianisti Pauliina Hyryn esittämän musiikin aikana. Neljään teemaan jaoteltu ilta kuvaa surun moni-ilmeisyyttä kolmen taiteilijan omien kokemusten ja havaintojen pohjalta. Musiikki on sekä improvisoitua että sävellettyä. Illan aikana syntyvien maalausten ja musiikin väriskaala ulottuu surun äärimmäisestä tuskasta lohtuun ja toivoon.

 

Tiistaina 12.11. klo 19 Perkkaan kappelin valtaavat Luuttulaulut. Annamaria Hannonen, sopraano ja Mikko Perkola, viola da gamba, esittävät englantilaisten barokkiajan säveltäjien lauluja. Konsertin teemat ovat ikiaikaiset: rakkaus ja kuolema. Laulumelodioiden kauneus, näennäinen yksinkertaisuus ja viiltävät kuviot luovat säväyttävän kokonaisuuden. Mikko Perkolan taidokas improvisointi luo kehykset lauluille. Gamban maaginen ääni kutsuu rauhoittumaan ja kuuntelemaan. Illassa kuullaan sekä John Dowlandin (1563–1626) että Henry Purcellin (1659–1695) tuotantoa.

 

Tiistaina 19.11. klo 19 kolmen miehen yhtye Watercolors tarjoaa kappelilla Jazz-akvarelleja syksyn väreissä. Yhtyeen paletista löytyy sointivärejä niin afroamerikkalaisesta jazzista, länsimaisesta taidemusiikista kuin suomalaisesta kansanmusiikista. Joonas Tuuri, kontrabasso, Janne Saarinen, oboe, englannintorvi ja sävellys, Ilkka Uksila, vibrafoni.


Konserttisarjan päättää tiistaina 26.11. klo 19 Satukuvat pianolle. Pianotaiteilija Janne Oksanen esittää Toivo Kuulan pianoteoksia. Kansalaissodan aikana väkivaltaisesti kuolleen Toivo Kuulan (1883–1918) pianomusiikki altistaa itsetutkiskelulle, riipaisee syvältä, eikä jätä kylmäksi. Janne Oksanen esittää konsertissa teoksia, jotka löytyvät myös hänen uunituoreelta levyltään Kuula: The Piano Works. Debyyttialbumi julkaistiin syksyllä 2019, ja Oksanen on sen jälkeen kiertänyt konsertoiden ympäri Suomea.

Musiikkia kynttilän valossa -konsertit pidetään marraskuussa 2019 joka tiistai klo 19 Perkkaan kappelissa, Upseerinkatu 5, 02600 Espoo. Konsertteihin on vapaa pääsy. Ohjelma 10 €.