Uutislistaukseen

kuvassa lapsi ja mies kesäisen järven rannalla

Ulkokahviloita, retkiä ja messuja – kesä 2020 Espoon seurakunnissa

26.5.2020 10.10 Kuva: Laura Vähäsarja.

Espoon seurakuntien kesätoiminta alkaa harkitusti 1.6. alkaen. Noudatamme turvavälejä ja iso osa toiminnasta tapahtuu ulkona.

Espoon seurakuntien kesätoiminnan linjaukset perustuvat hallituksen ja piispojen antamiin ohjeisiin. Pyrimme edelleen kaikessa toiminnassa ehkäisemään koronaepidemiaa. Seurakuntien auttamistoiminta jatkuu läpi kesän.

Jumalanpalvelukset

Ehtoollisjumalanpalvelusta vietetään 7.6. alkaen joka sunnuntai kaikissa Espoon seurakunnissa. Messuihin voi osallistua samaan aikaan yli 50 ihmistä, kunhan 1–2 metrin turvavälit toteutuvat. Pienemmissä kappeleissa osallistujamäärä saattaa olla pienempi. Tarkista aina enimmäishenkilömäärä kunkin kirkkotilan kohdalta. Kirkkokahveja ei tarjoilla kesällä. Espoon seurakuntien jumalanpalveluksiin voi osallistua edelleen turvallisesti myös verkon kautta.

Ristiäiset, häät ja hautajaiset

Myös kasteisiin, häihin ja hautaan siunaamisiin voi 1.6. alkaen osallistua yli 50 henkeä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Pienissä kirkkotiloissa voidaan väkimäärää siis joutua rajaamaan alle 50 hengen. Tarkista aina enimmäishenkilömäärä kunkin kirkkotilan kohdalta. 1.7. alkaen myös kastekahveja ja muistotilaisuuksia on mahdollista järjestää osassa seurakuntien tiloja.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste-, hääjuhla ja muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä 31.7. saakka, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia. 1.8.2020 alkaen enimmäisosallistujamäärä yksityistilaisuuksien kohdalla nousee 500 henkeen. Viranomaiset suosittelevat, että ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa.

Espoon seurakuntien palvelukeskus ja aluekeskusrekisteri

Palvelee toistaiseksi puhelimitse ja sähköpostilla. Katso aukioloajat ja yhteystiedot.

Musiikki- ja laulutilaisuudet

Leppävaaran kirkolla vietetään Soivaa kesäpäivää kesä–elokuussa joka torstai klo 12. Parittomina viikkoina on luvassa konsertti kirkkosalissa ja parillisina viikkoina yhteislauluhetki kirkon sisäpihalla. Suvisunnuntain iltamusiikki -konsertit soivat sunnuntaisin klo 19 Espoon tuomiokirkossa, 5.7. alkaen. Espoonlahden seurakunta tarjoaa Yhteislaulua ja pullakahvit lauantaisin 6.6. klo 17 Espoonlahden kirkon pihalla ja 8.8. klo 17 Soukan kappelin pihalla. Urkuyö & Aaria -konserttisarja on käytännössä peruttu. Muutamia konserteista voi seurata verkkolähetyksinä. Tarkista tiedot Urkuyö & Aarian verkkosivuilta.

Kesäkahvilat ja illanvietot

Suvelan kappelilla järjestetään Kesäillat 29.7., 5.8. ja 9.8. klo 18–20. Soukan kappelin pihalla puolestaan vietetään Yhteisen tulen äärellä -iltoja klo 17–20 torstaisin 4.6., 2.7. ja 6.8. Mukaan voi ottaa omat grillimakkarat. Rukouksen illat kutsuvat Kalajärven kappelille keskiviikkoisin 3.6., 10.6. ja 17.6. klo 18.30. Illoissa rukoillaan, lauletaan ja tutkitaan Raamattua. Café Auroran kesäkahvila on puolestaan avoinna päiväsaikaan ti–ke klo 12–14 Auroran kappelilla, 4.8. alkaen.

Luontopyhiinvaellukset

Nuuksion pienet luontopyhiinvaellukset tehdään torstaina 4.6. ja keskiviikkona 12.8. Lähtö tapahtuu Luontokeskus Haltian edestä klo 18. Vaelluksen pituus on 2,3 kilometriä helppokulkuisessa maastossa. Vaellamme hiljaisuudessa pysähtyen yhdessä seitsemällä pysäkillä, joihin liittyy pieniä hengellisiä harjoituksia. Vaelluksen jälkeen voi jäädä yhdessä nauttimaan omia eväitä ja jakamaan ajatuksia. Ilm. Marja Malvaranta, Espoon tuomiokirkkoseurakunta, marja.malvaranta@evl.fi, 040 5311 040.

Lapsille ja perheille

Espoonlahden kirkolla kokoontuu Lapsiperheiden kesäkahvila ma–to klo 9.30–12.30 (1.–17.6.) ja Vauvakahvila ma 1.6., 8.6. ja 15.6. klo 13.30–15. Perheiden ulkokesäkahvila on avoinna Leppävaarassa, Perkkaan kappelin pihapiirissä ma−pe klo 10−13 (1.−17.6.). Luvassa on laulua, leikkiä, liikuntaa, loruilua ja luovaa taiteilua sekä erillinen hiljentymispaikka. Myös Espoon tuomiokirkkoseurakunta järjestää Retkiperhekerhoja klo 10–13 ke 10.6. Velskolan leirikeskuksessa, ma 15.6. Hvittorpin leirikeskuksessa, ti 16.6. Träskändan puistossa ja ke 17.6. Velskolan leirikeskuksessa. Ilmoittautumiset etukäteen 1.6. alkaen: Anna Lahtinen, 050 4341063, anna.lahtinen@evl.fi. Olarin seurakunnassa perheille on tarjolla kesäkuussa omatoimisia rastiratoja Olarin kirkolla sekä ulkoilutusapua.

Rippileirit

Kesän rippileirit käynnistyvät juhannuksen jälkeen. Alkukesän perutuilta leireiltä lähes kaikki ovat ilmoittautuneet korvaaville leireille tai päivärippikouluihin. Rippikoulujen turvallisuutta tullaan seuraamaan tarkasti läpi kesän. Muita yön yli leirejä ei Espoon seurakunnissa järjestetä kesällä.

Ohjelmaa verkossa

Verkossa lähetetään edelleen jumalanpalveluksia ja muita sisältöjä kaikenikäisille. Katso verkkotilaisuudet täältä. 

Tukea ja apua

Ethän jää yksin. Tukea ja keskusteluapua on saatavilla läpi kesän.
TukiChatti arkisin klo 15–18. Keskustele TukiChatissa
Diakonian ajanvaraus Varaa diakonian vastaanotto sähköisesti tai soita suoraan työntekijälle. 
Papin Puhelin joka päivä klo 9–21. Soita papille

Apua kauppa- ja apteekkiasiointiin ikäihmisille

Ruoka- ja asiointiapua Espoossa

Ruoka-apua ja asiointiapua riskiryhmille tarjoavat Espoossa useat eri tahot. Lue lisää apua tarjoavista tahoista.

Artikkelia päivitetty 22.7.2020 kirkollisia toimituksia koskevien rajoitusten osalta.