Uutislistaukseen

Olarin kirkon jouluseimiasetelma viime jouluna. Asetelman nukeilla kasvomaskit. Kaikille joulunajan tilaisuuksiin osallistuville suositellaan voimakkaasti kasvomaskin käyttämistä. Olarin seurakunnan jouluseimi jouluna 2020. Kuva: Antti Malinen.

Konsertit ja joululaulut koronapassilla - messuissa pienempi osallistujamäärä

3.12.2021 13.31

Uudet rajoitukset vaikuttavat Espoon seurakuntien toimintaan 4.12.2021 alkaen. Valmistaudumme jouluun turvallisesti viranomaisohjeiden mukaan.  

Aluehallintovirasto on kiristänyt kokoontumisia koskevia rajoituksia Uudellamaalla 4.-31.12.2021. Seuraamme toiminnassamme niitä sekä Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin ohjeita. Rajoitukset koskevat yli 20 hengen tilaisuuksia, jotka järjestetään sisätiloissa. 

Messut, hartaudet ja kirkolliset toimitukset - rajoitukset tilan koon mukaan

Adventinajan jumalanpalvelukset jatkuvat muuten normaalisti, mutta osallistujamäärää rajoitetaan kolmannekseen normaalista. Esimerkiksi Espoon tuomiokirkon sunnuntain messuun voi osallistua 185 henkeä. 

Kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia koskee sama linjaus kuin messuja ja hartauksia, eli enimmäisosallistujamäärä on yksi kolmasosa tilan tavanomaisesta maksimihenkilömäärästä. 

Enimmäishenkilömäärät päivitetään verkkosivuille ks. Tilojen enimmäishenkilömäärät

Joulunajan musiikkitilaisuuksiin pääsee 4.12. alkaen koronapassilla

Koronapassi otetaan käyttöön konserteissa ja Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta. Koronapassin käytöllä haluamme antaa mahdollisimman monelle ihmiselle tilaisuuden osallistua joulunajan tapahtumiin. 

Hiippakunnan ohjeiden mukaan Espoon seurakunnat ottaa koronapassin käyttöön myös muissa yli 20 hengen tilaisuuksissa ja toiminnassa. Pienryhmätoiminnassa koronapassi ei ole käytössä, jos ryhmään osallistuu alle 20 ihmistä. 

Diakoniaruokailuihin osallistujilta ei vaadita koronapassia, mutta ruokailemaan voidaan ottaa kerrallaan vain kolmannes tilan enimmäishenkilömäärästä. Osa seurakunnista tullee järjestämään ruokailun Take away -periaatteella. 

Vahva maskisuositus ja muut turvallisuusohjeet

Kaikille tilaisuuksiin osallistuville suositellaan voimakkaasti kasvomaskin käyttämistä rokotussuojan tasosta riippumatta. Edelleen on tärkeää pitää huolta turvaväleistä, hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja osallistua ainoastaan terveenä.

Seurakunnat tarjoavat tukea pandemian keskellä

Uudet rajoitukset eivät vaikuta seurakuntien auttamistyöhön. Diakoniatyö, perheneuvonta ja tuki sairaaloissa jatkuu normaalisti. Vertaistukiryhmät jatkavat toimintaansa oman ohjelmansa mukaan.

Espoon seurakuntien papit ja diakonit ovat käytettävissä keskusteluapua varten. Papin puhelin on avoinna joka päivä klo 9-21. 
Oman seurakuntasi diakoniin saat yhteyden joko sähköisen ajanvarauksen kautta, soittamalla suoraan tai jättämällä verkkosivujemme kautta yhteydenottopyynnön. Tiedot löytyvät verkkosivuiltamme www.espoonseurakunnat.fi/keskusteluapua

Ajantasaiset ohjeet koronapandemian aiheuttamista muutoksista löydät Koronaohje-sivulta.

Turvallista matkaa kohti joulua! Pidetään toistamme huolta.