Uutislistaukseen

Otaniemen punatiilinen kappeli lumisten puiden keskellä. Otaniemen kappelissa on jouluaattona niin hartauksia kuin kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia. Kuva Suvi-Sanna Larjo

Tapiolan joulukirkot Otaniemen kappelissa ja uurnalehdossa - kirkko käyttöön tammikuun lopussa

10.12.2021 13.47

Tapiolan kirkon peruskorjauksen valmistumisen aikataulu on täsmentynyt.

Tapiolan seurakunnan joulun tilaisuudet vietetään Otaniemen kappelissa, Tapiolan kirkon uurnalehdossa ja Virsussa, joka on remontinaikainen toimitila Tapiolan keskustassa.

Jouluaaton tilaisuudet löytyvät verkkosivujen tapahtumakalenterista.

Vielä muutama viikko sitten pidettiin mahdollisena, että jouluaaton hartaudet olisi voitu viettää kirkkosalissa. Tämä ei valitettavasti ole mahdollista. Ennen joulua työmaalla suoritetaan museoviraston ja rakennusvalvonnan katselmukset. Jos kaikki etenee suunnitellusti, muutto ja kalustaminen pääsee alkamaan loppiaisen jälkeen. 

Kirkko otetaan käyttöön tammikuun lopussa, 30.1. vietettävässä juhlamessussa. Muut kirkolle tammikuuksi suunnitellut tapahtumat ja tilaisuudet siirtyvät myöhemmäksi. 

Tapiolan kirkon peruskorjaus alkoi toukokuussa 2020 ja se valmistuu vuoden vaihteessa. Aarno Ruusuvuoren suunnittelema kirkko on rakennettu vuonna 1965. Edellinen laajempi peruskorjaus ja rakennuksen laajennus on tehty vuonna 1992.