Hyppää sisältöön

Nuuksion pieni luontopyhiinvaellus

Nuuksion pieni luontopyhiinvaellus kulkee espoolaisessa luonnossa 2,3 kilometrin matkan. Reitti lähtee ja päättyy Suomen luontokeskus HaltianLinkki avautuu uudessa välilehdessä edestä. Vaellus seuraa Maahisenpolkua.

Matkan varrelta löytyy seitsemän pysäkkiä, joihin liittyy tietoa ympäröivästä luonnosta ja pieniä hengellisiä harjoituksia. Pysäkit on merkitty simpukka-symbolilla.

Pyhiinvaelluksen tekstit ja kartan saat

 

Tervetuloa vaeltamaan!

Matkalla olon asenne on erilainen kuin arjen asenne. Kun ymmärrämme olevamme matkalla, aistimme valpastuvat. Oletamme, että kohtaamme uusia ja kiinnostavia asioita. Fyysinen ympäristön vaihto auttaa tässä, mutta olennaista on myös asenne. Ja asenteita voi muokata.

Tämä pieni pyhiinvaellusreitti haluaa auttaa Sinua olemaan läsnä: sekä pienellä kävelyllä että myöhemmin arjessasi.

Henkisen matkan tekeminen vaatii Sinulta tiettyä asennoitumista, pyhää leikkimieltä. Jos annat hiljentymiselle ja pohdintatehtäville tilaisuuden, jos lähdet niiden leikkiin mukaan, voit löytää uusia liittymäpintoja itsesi ja maailman välillä.

Haltian pieni pyhiinvaellusreitti on taustaltaan kristillinen. Samalla reitti haluaa palvella mahdollisuuksien mukaan myös muita maailmankatsomuksia omaavia ihmisiä.

Hyvää matkaa!
Espoon ev.-lut. seurakunnat

 

Polun tekstit: Panu Pihkala
Kuvat: Eija Harju

Polku on tuotettu yhteistyössä Haltian ja Metsähallituksen kanssa.
Haltia, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo.

 

Pilgrimsvandring i Noux natur

vandring på svenskaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Nature pilgrimage path

pilgrimage in EnglishLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Latausohjeet

Näyttääksesi Nuuksion pienen luontopyhiinvaelluksen ja muitakin reittejä mobiililaitteessasi, tarvitset Nomadi-sovelluksen. Mene osoitteeseen app.citynomadi.comLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja hae Nomadi laitteeseesi. Voit avata Nuuksion pienen luontopyhiinvaelluksenLinkki avautuu uudessa välilehdessä myös selaimella tietokoneellasi taikka mobiililaitteessa, jos et halua asentaa sovellusta.

Google PlayLinkki avautuu uudessa välilehdessä App StoreLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Anna palautetta

Otamme mielellämme vastaan palautetta reitistä. Voit lähettää sitä osoitteeseen viestinta.espoo@evl.fi.

// ]]>