jumalanpalvelus

Jumalanpalvelukset Leppävaarassa

Leppävaaran seurakunnassa järjestetään messuja – eli ehtoollisjumalanpalveluksia – Leppävaaran kirkolla sekä kappeleilla. Niissä saamme palvella ja olla Jumalan palveltavina.

Jumalanpalveluselämämme on monipuolista. Haluamme, että messuihin ja rukoushetkiin on hyvä tulla ja turvallista olla.

Vietämme messua joka sunnuntai klo 11 Leppävaaran kirkossa.

Tarkemmat tiedot messuista ja jumalanpalveluksista löydät täältä: Jumalanpalveluselämä Leppävaaran seurakunnassa

Tuttua ja turvallista

Jos haluat messuun, jossa käy kaikenikäisiä ihmisiä, tervetuloa Leppävaaran kirkkoon sunnuntaisin kello 11. Messu kestää noin tunnin ja on ”ihan tavallinen” messu. Samanlainen se ei kuitenkaan ole sunnuntaista toiseen, musiikki on vaihtelevaa ja saarnat monenlaisia. Kirkosta löytyy lapsille kirkkopussukat eli pientä tekemistä messun ajaksi. Messun päätteeksi on tarjolla kirkkokahvit ja mehut.

Joka toinen sunnuntai on messu kello 13 Karakappelissa. Kutsumme sitä kaiken väen messuksi. Messu on rakenteeltaan yksinkertaisempi kuin kirkon messu ja kestää kolmisen varttia. Siinä on kaikki tutut jutut vähän tiiviimmässä paketissa.

Arki-illan messu torstaisin klo 17  on noin 20 minuutin mittainen hengähdyshetki kotimatkalla, päivän päätteeksi, illan aloitukseksi. Lyhyt sana sekä ehtoollisenvietto hiljaisessa kirkossa kutsuu kohtaamaan Pyhän arjen keskellä.

Joka kuukauden ensimmäinen perjantai on KilonRistissä aamuehtoollinen kello 8.30. Se kestää noin puoli tuntia. (HUOM! Tauolla toistaiseksi tilan remontin vuoksi!)

Lämpöistä ja lempeää

Perhemessut, taaperokirkot ja vauvakirkot ovat jumalanpalveluksia, joissa Jumala hoitaa kaikenikäisiä ja -kokoisia lapsiaan. Perhemessuissa pienet saavat olla omin käsin ja jaloin toteuttamassa jumalanpalvelusta.

Näistä löydät lisää tietoa täältä: perhekirkot Leppävaaran seurakunnassa 

Mitä minä voisin tehdä?

Messu ei ole työntekijöiden juttu vaan koko seurakunnan yhteinen asia. On tehtäviä, jotka kuuluvat papille ja kanttorille, mutta on paljon sellaista, mitä kuka tahansa voi tehdä. Messuun pääsee toivottamaan tervetulleeksi, lukemaan raamatuntekstejä, tekemään tai lukemaan esirukousta, laittamaan kastepuuhun lehtiä, pohtimaan etukäteen sunnuntain saarnatekstiä, musisoimaan, keräämään kolehtia – vai mitä haluaisit tehdä? Kaikkien turvallisuuden takia nyt korona-aikana näissä tehtävissä on joitain rajoituksia, mutta jokaiselle halukkaalle löytyy tehtäviä. Kirkon aulasta löydät messukioskin, josta voit valita itsellesi pienen messutehtävän kirkkoon tullessasi tai tehtäväsi voidaan sopia etukäteen. Jos sinua rupesi kiinnostamaan, nykäise messussa rohkeasti työntekijää hihasta tai ota yhteyttä keneen tahansa pappiin, niin mietitään yhdessä, millainen olisi juuri sinulle sopiva tehtävä. Voit myös laittaa meille sähköpostia: jumalanpalvelukset.leppavaara@evl.fi.

Miten onnistuimme? Miltä messussa tuntui? Mitä voisimme kehittää?

Messupalautetta Leppävaaran seurakunnan messuista voi antaa palautelomakkeella tästä. Kiitos palautteestasi!

Kuvassa kirkon lastenpaikan neljä nallea, joilla liturgiset vaatteet päällä.

Säännölliset messut Leppävaarassa

Messu
joka su klo 11 Leppävaaran kirkossa.

 

Karakappelin messu
parittomien viikkojen su klo 13 Karakappelissa syys-toukokuun välisen ajan.

 

Arki-illan messu

torstaisin klo 17 Leppävaaran kirkossa noin 20 minuutin mittainen lyhyt hetki Sanan, rukouksen ja ehtoollisen merkeissä.

 

Colourful Christian Worship

Kaksikielinen (englanti-suomi) messu Karakappelissa joka kuukauden neljäs sunnuntai klo 17.

Hiljainen rukousaamu
Joka kuukauden 1. pe klo 8.30 KilonRistissä. 
 (tauolla toistaiseksi kiinteistön remontin vuoksi)

Taaperokirkko
Joka kuukauden ensimmäinen pe klo 10 Leppävaaran kirkon B-siivessä. Taaperokirkko on pienten oma kirkkohetki, jossa saa leikkiä, laulaa ja puuhastella.

Venäjänkielinen iltakirkko
tiistaisin klo 19.30 seurakuntakoti Uutussa.