Espoon tuomiokirkkoseurakunnan nimikkolähetit
 

Sakari Heinonen

Humaira ja Christopher John

Paikka: Kreikka

Lisätiedot: lähetyspappi Iida Rotko, iida.rotko(ät)evl.fi.

Johnin perhe tekee diasporatyötä Kreikassa muun muassa Intiasta, Bangladeshista, Pakistanista ja Nepalista tulleiden urdu- ja hindikielisten pakolaisten ja siirtolaisten keskuudessa. Tuhannet perheet Ateenassa tarvitsevat rukouksia, tukea ja henkilökohtaista huolenpitoa. Humaira ja Christopher tekevät sielunhoitotyötä ja diakonista avustamista sekä opettavat englantia. He järjestävät myös jumalanpalveluksia, raamattutunteja ja raamattupiirejä.

Diasporatyö tarjoaa hyvän mahdollisuuden tavoittaa niitä ihmisiä, joita ei ole vielä tavoitettu ja joiden kotimaassa perinteisen lähetystyön tekeminen on vaikeaa. Kylväjä tekee Kreikassa yhteistyötä seurakuntien ja eri pakolaisjärjestöjen kanssa.

Humaira ja Christopher John ovat Espoon keskuksen alueen nimikkolähettejä.

Yhteystiedot:

Evankelis-luterilainen lähetysyhdistys KylväjäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, p. (09) 253 25400, www.flom.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä
 

Heidi Tohmola

Paikka: Lähi-itä

Lisätiedot: lähetyspappi Iida Rotko, iida.rotko(ät)evl.fi.

Heidi Tohmola toimii Sarigim King’s Kids Jerusalemin työyhteydessä rakentamalla liikkeen tulevaisuutta.

King's Kids -työ sai alkunsa 25 vuotta sitten, ja sen näkynä oli tuoda arabi- ja juutalaiskristityt eli messiaaniset juutalaiset yhteen. Arabien ja juutalaisten yhteistyö on valtava todistus Lähi-idässä, jossa nämä kaksi kansaa eivät normaalisti kohtaa.

Jerusalem King's Kidsin tavoitteena on tarjota uskoville lapsille ja nuorille turvapaikka, jonne he voivat tulla yhteen erilaisista taustoistaan riippumatta. He pääsevät kehittämään lahjojaan sekä tutkimaan ja harjoittamaan raamatullisia arvoja, kuten anteeksiantoa, sovinnon tekoa ja rakkautta.

Heidi Tohmola on Espoon keskuksen ja Pohjois-Espoon alueiden nimikkolähetti.

Yhteystiedot:

Suomen Ev.lut. KansanlähetysLinkki avautuu uudessa välilehdessä, p. (019) 77920, http://www.sekl.fi/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lähetyskynttelikkö Espoon tuomiokirkossa.
Lähetyskynttelikkö Espoon tuomiokirkossa.
Afrikkalainen kangas.
Afrikkalainen kangas.

MEDIALÄHETYS SANANSAATTAJAT = SANSA 
Motto: Pidetään lähetys käynnissä – ylitse rajojen!
Haastattelu: Erkki Salo

 • Miksi olet mukana lähetystyössä?
  Olen saanut kokea Jumalan rakkauden ja armon. Nuorena sukulaiseni lähetyskentillä veivät vaaroista piittaamatta sanomaa Jumalan rakkaudesta ihmisille, jotka eivät olleet siitä vielä kuulleet. Heidän esimerkkinsä innostaa minua edelleenkin, kertoo Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) varainhankinnan koordinaattori Erkki Salo.
 • Mitä lähetystyö on?
  Kristinuskon sanoma toivosta ja rakkaudesta on universaali ja se kuuluu kaikille. Medialla siitä voidaan kertoa yli rajojen – myös sinne, minne lähetystyöntekijät eivät pääse. Kun ihminen vastaanottaa evankeliumin, hän saa elämäänsä toivon.
 • Mitä erityisesti haluaisit sanoa lähetystyöstä?
  – Jeesus sanoo: ”Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu.” Matt. 24:14. Tässä haluamme myös Sansana olla mukana. Meillä ei ole loputtomasti aikaa pitää lähetystä käynnissä.

Kuva alla: Radiolähetysmasto. Sansa.

Linkki> http://sansa.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä
 

 

 

 

 LÄHETYSYHDISTYS KYLVÄJÄ
Motto: Lähetysyhdistys Kylväjä menee sinne missä, ei vielä tunneta Kristusta.
Haastattelu: pastori Juha-Pekka Rissanen, Israel

 • Miksi olet mukana lähetystyössä?
  Lähetystyö on kristitylle luonnollisesti kuuluva tehtävä. Jeesus lähetti seuraajansa toimimaan Hänen lähettiläinään sanoin ja teoin. Kyse on kirkon olemuksesta.
 • Mitä lähetystyö on?
  Lähetystyössä todistetaan Jeesuksesta sanoin ja töin. Julistus eli Raamatun opettaminen, erityisesti evankeliumin korostaminen, ja diakonia eli käytännön avustustyö ovat työn kaksi ulottuvuutta.
 • Mitä erityisesti haluaisit sanoa lähetystyöstä?
  Lähetystyössä on kyse kokonaisvaltaisesta elämisestä Jumalan johdatuksessa, lähetyselämästä. Se on elämäntapa, jossa eletään joka päivä kiitollisin mielin rukouksen hengessä toimien Jeesuksen rakkauden vuoksi kaikkien auttamiseksi ja rohkaisemiseksi.

Kuva alla: Nainen Itkumuurilla Jerusalemissa. Kylväjä.

Linkki> http://www.kylvaja.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

 

 SUOMEN LÄHETYSSEURA
Motto: Teemme pitkäjänteistä työtä oikeudenmukaisen ja inhimillisen maailman puolesta.

Haastattelu: Riitta Sandberg

 • Miksi olet mukana lähetystyössä?
  Lähetystyössä olen mukana jossain itseäni suuremmassa. Olen mukana muuttamassa maailmaa ja tuomassa toivoa. Kristillinen usko on jotain niin hienoa, että sitä kannattaa pitää esillä. Tässä työssä en myöskään ole yksin eikä kyse ole vain minun kyvyistäni, vaan koko tehtävää ja valtuutusta kannattelee Jumala.
 • Mitä lähetystyö on?
  Lähetystyö on rajoja ylittävän Jumalan rakkauden välittämistä sanoin ja teoin. Jeesus antoi esimerkin puolustaa syrjittyjen ihmisarvoa ja -oikeuksia, toimia oikeudenmukaisuuden puolesta ja edistää rauhaa ja sovintoa. Lähetystyö suuntautuu sinne, missä hätä on suurin. Se on niiden tavoittamista, jotka eivät vielä ole kristittyjä. Lähetystyön toivon näkökulma sulkee sisäänsä koko luomakunnan, myös ekologiset kysymykset. Lähetystyötä tehdään yhdessä paikallisten kanssa. Se on kumppanuutta ja jatkuvaa vuoropuhelua, jossa molemmat osapuolet ovat antamassa ja saamassa.
 • Mitä erityisesti haluaisit sanoa lähetystyöstä?
  Lähetystyö on seurakunnan työtä. Ulospäin suuntautuminen ja rajojen ylittäminen sekä henkisesti että fyysisesti on aina kuulunut kristinuskoon. Globaalin kirkon yhteys voi rikastuttaa meitä ja auttaa kohtaamaan erilaisuutta. Meitä kristittyjä on jo paljon! Yhdessä voimme enemmän. Iloitaan niistä mahdollisuuksista, joita meillä on Jeesuksen Kristuksen ja hyvän sanoman palveluksessa. Tule mukaan! Voit olla mukana lähetystyössä monella tapaa omassa seurakunnassasi: käytännön toiminnassa sekä rukoillen että lahjoittaen. Suomen Lähetysseuran työ kohdistuu sinne, missä hätä on suurin, syrjäytettyjen ja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien pariin.

Kuva alla: Etiopialainen Abdulaziz jäi isovanhempiensa hoiviin vuoden ikäisenä vanhempiensa kuoltua. Lähetysseura ja paikallinen kirkko tukevat Abdulazizin koulunkäyntiä ja kasvamista. Ari Vitikainen.

Linkki: http://www.suomenlahetysseura.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä