Otaniemen kappeli

Otakappeli

Jämeräntaival 8 , 02150 Espoo
09 8050 4460 (vahtimestari)

Otaniemen kappeli on auki yksityistä hiljentymistä tiistaisin klo 13–18. Muista tutustumisajankohdista kappeliin tiedustelut vahtimestarilta, p. 09 8050 4460.

Otaniemen kappeli

Koronapandemian vaikutukset Espoon seurakuntien toimintaan löytyvät tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Yleistä tietoa Espoon seurakuntien tilojen käytöstä pandemia-aikaan löytyy tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Keskellä Otaniemeä, niemen korkeimmalla paikalla puiden ympäröimänä sijaitsee teekkareiden rakennuttama kirkko, Otaniemen kappeli.  Kristityt teekkarit halusivat keskelle tekniikan hallitsemaa maailmaa kirkon, joka muistuttaa elämän kokonaisuudesta ja ihmiselämän arvoista.

Kappeli on Tapiolan seurakunnan alueeseen kuuluvan Otaniemen kyläkappeli, jossa pidetään kastetilaisuuksia, häitä ja hautajaisia. Kappelin pienryhmätoiminta on vilkasta, lukuisat ryhmät kokoontuvat siellä viikoittain. Näitä ovat mm. teekkarien kristillinen yhdistys, Ristin kilta ry, seurakunnan ja MLL:n perhekerhot. Myös unkarilaisten ja kiinalaisten raamattupiirit kokoontuvat säännöllisesti kappelilla pienen iltapalan ympärillä.

Kappelisalissa on 150 istumapaikkaa, 10-äänikertaiset Kangasalan urkutehtaan valmistamat urut sekä piano (Yamaha YUS5PE). Kappelisalin takana on kerhotila, jossa voidaan pitää esim. kirkollisiin toimituksiin liittyviä perhejuhlia. Kerhotilassa on perussäestykseen soveltuva sähköpiano (Roland HP-237) ja tilaa noin 40 hengelle. Kerhotilan yhteydessä on keittiö, jossa on kahvin- ja vedenkeitin, liesi, uuni, mikroaaltouuni, astianpesukone sekä kylmäsäilytystilaa. 50 hengen kahvi- ja ruoka-astiasto on käytettävissä perhejuhliin käyttömaksua vastaan. Kappelin tiloihin kuuluvat lisäksi eteishalli ja erillinen pieni kabinetti. Kulku kappelin sisätiloihin on esteetön. Tiloissa on myös inva-wc / lastenhoitohuone.
 

Kulku ja pysäköinti

Otaniemi sijaitsee Kehä ykkösen lähettyvillä, Tapiolan ja Keilaniemen naapurissa, lähellä Helsingin rajaa.  Otaniemen kappelin osoite on Jämeräntaival 8, mutta kappelin asiakaspysäköintiin varatut neljä paikkaa sijaitsevat Jämeräntaival 10:n parkkipaikalla metsän reunassa. Kappelin pihaan on ajo-oikeus vain kuljetus-, huolto- ja pelastusajoneuvoilla joko Jämeräntaival 6:n tai 8:n kautta.

wc

Tapahtumat

ti 2.3. klo 13.00

Jämeräntaival 8, 02150 Espoo

Otaniemen kappeli avoinna

Otakappeli avoinna hiljentymistä varten tiistaisin.
su 7.3. klo 10.15

Jämeräntaival 8, 02150 Espoo

Meditatiivinen messu, jossa lauletaan Taize-lauluja

Tervetuloa hiljentymään paastoaikaan ja messuun, jonka aiheena on Jeesus voittaa pahan. Messun jälkeen klo 11 jaetaan ehtoollista kappelin pihassa.