Ehtoollisvälineistöä Suvelan kappelista

Jumalanpalveluselämä Espoon seurakunnissa

Espoon kaikissa seurakunnissa vietetään messua eli ehtoollisjumalanpalvelusta. Tapahtumakalenterista ja Kirkko ja kaupunki -lehdestä seurakuntien rivi-ilmoituksista näet tarkemmin, missä ja mihin aikaan messua vietetään.

Espoon seurakuntien korona-ajan toiminnalliset linjaukset löytyvät Korona-ohje-sivulta.

Jumalanpalveluksia lähetetään verkon kautta. Seurakuntien verkkolähetysten tiedot löydät alta. Myös Ylen tv- ja radiojumalanpalvelukset jatkuvat sunnuntaisin. Ehtoollisen vietosta annetaan ohjeet messun aikana.

Verkkokirkot

Espoonlahden seurakunta

Messu toimitetaan verkkoon suoratoistettuna seurakunnan Facebook-sivulla
www.facebook.com/espoonlahdenseurakunta. Kirkonmenot ovat katsottavissa Facebook-sivullamme myös lähetyksen jälkeen.
Huom! Facebook-sivumme ovat avoimet, joten voit katsoa videoita, vaikka sinulla ei olisi Facebook-sovellusta.
Kun Facebook ehdottaa kirjautumista, klikkaa kirjautumisikkunoiden alta pienellä löytyvää tekstiä "Ei nyt".

Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Espoon tuomiokirkon jumalanpalvelukset lähetetään tuomiokirkon Facebook-sivun kautta: https://www.facebook.com/EspoontuomiokirkkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä . Huom! Facebook-sivumme ovat avoimet, joten voit katsoa videoita, vaikka sinulla ei olisi Facebook-sovellusta. Kun Facebook ehdottaa kirjautumista, klikkaa kirjautumisikkunoiden alta pienellä löytyvää tekstiä "Ei nyt".

Leppävaaran seurakunta

Joka sunnuntai klo 11 vietetään messua Leppävaaran kirkossa. Messu ja kirkkosali on järjestetty voimassaolevia koronaohjeistuksia noudattaen. Lisätietoja leppavaaranseurakunta.fi

Leppävaaran seurakunnan jumalanpalveluksia ei suoratoisteta verkkoon kesäkuun alusta alkaen.

Olarin seurakunta

Olarin seurakunnan päivämessua vietetään Olarin kirkossa sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10. (Kesä-elokuussa klo 11).

Messu pyritään myös striimaamaan Youtubessa, Olarin seurakunnan kanavalla suoratoistettuna. 

Katso täältä:  Youtube, Olarin seurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Messukäytännöistä Olarissa tarkemmin espoonseurakunnat.fi/olarin-seurakunta.

Tapiolan seurakunta

Seurakuntamme verkkolähetykset ovat katsottavissa Tapiolan seurakunnan Facebook-sivulta tästä linkistä: www.facebook.com/Tapiolanseurakunta.
Facebook-sivumme ovat avoimet, joten voit katsoa videoita, vaikka sinulla ei olisi Facebook-sovellusta. Kun Facebook ehdottaa kirjautumista, klikkaa pienellä löytyvää tekstiä "Ei nyt".

Esbo svenska församling

Gudstjänsten direktsänds på nätet via Facebook, https://www.facebook.com/www.esboforsamingar.fi
och kan ses också efter sändningstidens slut. Egen Facebookinloggning behövs inte. 

Messu – kristittyjen yhteinen juhla

Kaikissa Espoon kirkoissa järjestetään jumalanpalvelus sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. Sunnuntai on kristityille erityinen päivä, sillä se muistuttaa Jeesuksen ylösnousemuksesta. Kaikki ovat tervetulleita jumalanpalveluksiin.

Suurin osa espoolaisista jumalanpalveluksista on messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia. Messuja on myös arkisin, ja kirkkojen lisäksi niitä järjestetään useimmilla kappeleilla. Voit siis löytää oman jumalanpalvelusyhteisösi aivan läheltä! Säännöllisten messujen esittelyt löytyvät vasemman laidan valikosta ja kaikkien messujen tarkat tiedot tapahtumakalenterista.

Tavallisten jumalanpalvelusten ohella seurakunnissa järjestetään monenlaisia erityismessuja esimerkiksi lapsille, nuorille ja perheille. Pop-messut, Pysäkkimessut ja HalleLuja-messut poikkeavat tavallisista jumalanpalveluksista musiikiltaan ja muulta toteutustavaltaan. Erityisiä messuja ovat myös adventin, joulun ja pääsiäisen juhlamessut, ja ne täyttävätkin kirkkosalit vuosi vuodelta – samoin kuin koulukirkot ja konfirmaatiot.

Kirkkoväärtiksi, ehtoollisavustajaksi...?

Seurakuntalaisia tarvitaan messussa erilaisiin palvelutehtäviin. Jos asia kiinnostaa sinua, ota yhteyttä seurakuntasi vapaaehtoistyöstä vastaavaan työntekijään, hän neuvoo eteenpäin. Vapaaehtoistyöstä vastaavat löytyvät täältä: Vapaaehtoiset

Messu Leppävaaran kirkossa, kuva on otettu keskikäytävältä alttaria kohti. Kirkko on täynnä ihmisiä.
Kuva Mikko T. Helminen.

Kirkkovuoden tekstit tälle päivälle

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Klikkaa kuvaa, ja pääset katsomaan haluamasi kirkkovuoden päivän raamatuntekstit.