Kirkkoherran tervehdys

Hei!

Tuomiokirkkoseurakunta on Espoon perinteisintä aluetta. Tuomiokirkko on sijainnut Espoonjoen partaalla yli 500 vuotta. Sen ympärillä on edelleen alueen kirkollinen keskus. Hiippakunnan ja seurakuntien yhteiset tilat ovat lähellä Tuomiokirkkoa Espoon keskuksessa. Seurakunnan alueelta löytyy vielä vanhoja rakennuksia, alkuperäistä Espoota ja tietenkin Nuuksion erämaa. Vanhat rakennukset ja häivähdys perinteistä maisemaa kertovat, kuinka seurakunta on aina ollut täällä asuvien ihmisten luona.

Tuomiokirkkoseurakunta on jaettu kappelialueisiin. Kappeleissa seurakunnan palvelut, alueen ihmiset ja tunnusomaiset tapahtumat ovat aina lähellä sinua. Seurakunta on siellä missä sinäkin. 

Seurakunta on yhtä lähellä kuin lähin näyttöpääte. Verkkosivuiltamme löydät paljon upeaa materiaalia katseltavaksi ja kuunneltavaksi; niin voit tutustua toimintaan ja ihmisiin. Seurakunta on siellä missä sinäkin. 

Ari Paavilainen

Tervetuloa kirkon jäseneksi

Kirkkoon liittyminen tarkoittaa liittymistä kotialueesi seurakuntaan.

Kirkkoon voi liittyä verkkopalvelussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Vaihtoehtoisesti voi täyttää yhteydenottolomakkeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä, joka siirtyy seurakuntaan käsiteltäväksi. On myös mahdollista täyttää tulostettava lomakeLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja toimittaa se joko postitse tai henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastoon tai aluekeskusrekisteriin.

Kaikkiin näihin palveluihin pääset ja lisätietoja saat myös tästä linkistä: liitykirkkoon.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Voit ottaa myös suoraan yhteyttä Espoon aluekeskusrekisteriin

Jos olet aikaisemmin ollut kastettu, rippikoulun käynyt ja konformoitu kirkon jäsen, kirkkoon liittyminen tulee voimaan, kun asia on käsitelty ja saat vahvistuksen seurakunnasta.

Voit lähettää kirkkoon liittymislomakkeen, vaikka sinua ei olisi kastettu tai konfirmoitu. Aikuisrippikoulusta ja/tai kasteesta saa lisätietoja esimerkiksi palvelukeskuksen päivystävältä papilta.

Aikuisrippikoulut Espoon seurakunnissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Rippikoulut Espoon seurakunnissa