Tervetuloa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuille! 

sisäkuva Espoon jylhästä keskiaikaisesta tuomiokirkosta

Seurakuntavaalien alustavat tulokset julkaistaan 20.11.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan vaalitulokset julkaistaan su 20.11. illan aikana. Tulokset päivittyvät tulossivuille. 


Mahdolliset koronarajoitukset löydät tästä linkistä!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapahtumatiedot: https://www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat
Espoon tuomiokirkko on avoinna1.6.-31.8. ma-su klo 10-18 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista suurin alueensa ja jäsenmääränsä puolesta. Seurakunnan alue käsittää yli puolet Espoon pinta-alasta ja jäseniä noin 45.000. Työntekijöitä on noin sata ja toimintatiloja toistakymmentä eri puolilla seurakuntaa.

Espoon hiippakunnan perustamisen myötä 1.1.2004 Espooseen, muuttui Kanta-Espoon seurakunnan nimi Espoon tuomiokirkkoseurakunnaksi ja Espoon kirkon Espoon tuomiokirkoksi. Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra sai myös hiippakunnallisia Espoon tuomiorovastin tehtäviä.

Espoon tuomiokirkko on Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo församlingin kotikirkko ja Espoon hiippakunnan pääkirkko, jossa Espoon piispa vihkii työhön hiippakunnan uudet papit ja diakoniatyöntekijät.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on jaettu kokonsa vuoksi toiminnallisiin alueisiin: Auroran, Espoon keskuksen, Länsi-Espoon, Pohjois-Espoon ja Viherlaaksolahden alueilla kappelit ovat keskuksia, jotka tarjoavat toimintamahdollisuuksia alueella asuville. Seurakunnan kappeleissa vietetään messua 1-2 kertaa kuukaudessa, pienryhmiä ja tapahtumia on normaalioloissa paljon. Katso lisätietoja alueiden omilta sivuilta. 

Espoon tuomiokirkko on keskiaikainen harmaakivikirkko, rakennettu Espoonjoen rantatöyräälle 1485-90. Kirkossa on tehty laajennus ristikirkoksi 1820-luvulla ja kirkkosalin keskelle valettiin tähtiholvi 1930-luvulla. Alttari siirrettiin kirkkosalin keskelle ja saarnatuoli nykyiselle paikalleen 1980-luvulla. Kirkon itä- ja länsipäädyissä on nähtävissä alkuperäiset ristiholvit, tiilipilarit ja ristiholvien ns. munkkimaalaukset. Kirkossa on tehty useita restaurointi ja peruskorjaustoimia yhteistyössä Museoviraston kanssa. Uusimmat 42-äänikertaiset urut ovat Urkurakentamo Virtasen rakentamat, vihitty käyttöön v. 2012.

Messua vietetään kello 10.00 joka sunnuntai ja kirkollisina juhlapäivinä. Tuomiokirkkoseurakunnan messut ja hartaudet on koottu TapahtumakalenteriinLinkki avautuu uudessa välilehdessä, valitsemalla  tapahtuman nimen, kappelin nimen ja/tai ajankohdan löydät tietoa.

Ajankohtaista Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Musiikkia kesään 2022!

Kesä 2022 on pitkän korona-jakson jälkeen viimein aito livemusiikkikesä! Sitä olemme odottaneet. Tuomiokirkossa musiikkia esitetään taas mm. Suvisunnuntain iltamusiikkia -sarjassa ja Urkuyö & aaria -sarjassa. Katso koko musiikkitarjonta vaikka klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai tämän linkin kautta: Musiikkikesä 2022 Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa.

Instalive - seuraa mitä Instagram-tilillämme tapahtuu!

kuvakaappaus Espoon tuomiokirkon Instagram-sometilin etusivun näkymästä, jossa näkyy enkelimäinen logokuvio ja tekstit:  espoontuomiokirkkoseurakunta 1 920 julkaisua  1 717 seuraajaa   2 288 seurannassa  Espoon tuomiokirkkoseurakunta Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Insta. Twitter: @EspooEtSrk espoontuomiokirkkoseurakunta.fi

Meidän seurakunnan työntekijöiden vuorovaikutteiset keskustelut seurakuntalaisten kanssa alkavat Instagram-livessä arkisin. Julkaisuajankohta vaihtelee eri viikoilla.

Löydät Instaliven täältä: Espoon tuomiokirkkoseurakunnan InstagramLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai Instagram: @espoontuomiokirkkoseurakunta

Koronarajoitukset lievenevät...

... mutta silti kannattaa tarkistaa ajankohtainen koronatilanne Koronaohje-verkkosivulta. 

Suoratoistettavat tilaisuudet Espoon seurakunnissa

Espoon seurakuntien tilaisuuksia myös suoratoistetaan. Katso tiedot täältä: Suoratoistotapahtumat Espoon seurakunnissa.

Kiitos jokaiselle seurakuntavaaleissa äänestäneelle.