Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Tervetuloa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuille! 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista suurin. Jäseniä on n. 46 000 (kirkkomme 5. suurin jäsenmäärältään) ja aluetta on yli puolet Espoon pinta-alasta. Työntekijöitä on n. 100 ja toimintapisteitä toistakymmentä. Seurakunnan nimi oli aiemmin Kanta-Espoon seurakunta.  Kun uuden Espoon hiippakunnan piispanistuin sijoitettiin Kanta-Espoon seurakuntaan, seurakunnan nimeksi tuli Espoon tuomiokirkkoseurakunta. Samalla Espoon kirkko muuttui Espoon tuomiokirkoksi.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa Auroran, Espoon keskuksen, Kalajärven, Kauklahden, Suvelan ja Viherlaaksolahden alueilla kappelit ovat toiminnallisia keskuksia, jotka tarjoavat kohtaamismahdollisuuksia lähellä asuville. Seurakunnan kappeleissa vietetään messua 1-2 kertaa kuukaudessa, katso lisätietoja alueen omilta sivuilta. Alueilla on paljon kohtaamismahdollisuuksia ja toimintaa.

Jumalanpalveluselämän keskuksena toimii Espoon tuomiokirkko, joka on rakennettu Espoonjoen rantatöyräälle 1400-luvun lopussa. Tuomiokirkossa vietetään messua kello 10 joka sunnuntai ja kirkollisina juhlapäivinä. Tuomiokirkkoseurakunnan messut ja hartaudet on koottu kalenteriin. Voit hakea messuja kalenterista valitsemalla tapahtuman nimen, kappelin nimen ja/tai ajankohdan.

Muutoksia toiminnassa ja maskisuositus koronaviruksen vuoksi 19.8. alkaen
Osa seurakunnan toiminnasta alkaa harkitusti. Messuissa, jumalanpalveluksissa ja konserteissa noudatetaan viranomaissuositusten mukaisia turvaväliohjeita ja tilakohtaisia osallistujamäärärajoituksia. Lisäksi suosittelemme että kaikki yli 15-vuotiaat käyttävät maskia messuissa niin kirkossamme kuin kappeleissammeEläkeläiskerhojen syyskauden aloitus siirtyy; jatkosta tiedotetaan myöhemmin. Perhekerhot ja muskari- sekä perhekahvilat ovat toistaiseksi tauolla. Vauvaperhekerhot ja päiväkerhot aloittavat 17.8. alkavalla viikolla. Kuorojen alkamistiedot löytyvät kuorojen verkkosivulta. Seurakunnan työntekijät ovat tavattavissa keskusteluja varten, ja Espoon seurakuntien tukichat auttaa arkisin klo 15-18. Espoon tuomiokirkko on ajalla 1.9.2020-31.5.2021 avoinna seuraavasti: maanantaisin suljettu, avoinna ti-pe 10-17 ja la-su 10-18 hiljentymistä ja tutustumista varten, paitsi tilaisuuksien aikana. Kirkon tai hautausmaan opastuksia ei järjestetä. Kirkolliset toimitukset järjestetään ja niissäkin noudatetaan tilakohtaisia henkilörajoituksia ja muita ohjeita. Diakoniatyö auttaa normaalisti. 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kirkkokatu 10, PL 201, 02771 Espoo

Papin Puhelin 09 8050 3501 (joka päivä klo 9–21)

Diakoniatyöntekijöiden numerot: klikkaa tästä

TukiChatti 1.6. lähtien arkisin klo 15-18. Klikkaa tästä: TukiChatti

Tukea perhe-elämään, klikkaa tästä: Perheiden helppiluurit

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin: 0400 22 11 80

Ajankohtaista

Aloittelemme syksyn 2020 toimintaa

Aloittelemme syksyn toimintaa pikkuhiljaa. Katso verkon tapahtumahausta, mitä on tulossa. Elämme nyt koronapandemian vuoksi epävarmaa aikaa myös seurakuntien toiminnan suhteen. Pyrimme päivittämään verkkosivuillemme tuoreimmat tiedot, mikäli tilaisuuksia perutaan tai niihin tulee muita muutoksia. Seuraa siis tapahtumahakua: toiminta Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Tervetuloa mukaan!

 

SyysMatin Markkinat vain verkossa ja somessa tänä syksynä

Perinteiset SyysMatin Markkinat 19.-20.9.2020 Espoon tuomiokirkonmäellä markkinavieraita ja kojumyyjiä kokoavana tapahtumana perutaan tänä syksynä. Sen sijaan suosituimpia markkinasisältöjä voi seurata suoratoistettuina ja videotunnelmapaloina somessa ja verkossa. Ohjelma ja aikataulu löytyvät SyysMatin Markkinoiden verkkosivulta. Suoratoistot ja videot voi katsoa SyysMatin Markkinoiden Facebook-sivulta.

Markkinoiden perumisen syynä on koronaepidemian syyskauteen mahdollisesti osuva toinen aalto. Tuhansien ihmisten viikonlopputapahtumassa turvaetäisyyksiä ei voitaisi valvoa eikä tartuntoja estää. Ainoa keino on nyt perua markkinat kokoavana tapahtumana.

Seuraavat SyysMatin Markkinat järjestetään 18.-19.9.2021 Espoon tuomiokirkonmäellä perinteisenä markkinavieraita ja kojumyyjiä kokoavana tapahtumana, jos Luoja suo.

YouTube-video