Tervetuloa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuille! 

Uusimmat koronarajoitukset löydät tästä linkistä!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapahtumatiedot: https://www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat
Espoon tuomiokirkko on avoinna ti-pe klo 10–17 ja la-su klo 10–18 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Maanantaisin kirkko on suljettu.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista suurin alueensa ja jäsenmääränsä puolesta. Seurakunnan alue käsittää yli puolet Espoon pinta-alasta ja jäseniä noin 45.000. Työntekijöitä on noin sata ja toimintatiloja toistakymmentä eri puolilla seurakuntaa.

Espoon hiippakunnan perustamisen myötä 1.1.2004 Espooseen, muuttui Kanta-Espoon seurakunnan nimi Espoon tuomiokirkkoseurakunnaksi ja Espoon kirkon Espoon tuomiokirkoksi. Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra sai myös hiippakunnallisia Espoon tuomiorovastin tehtäviä.

Espoon tuomiokirkko on Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo församlingin kotikirkko ja Espoon hiippakunnan pääkirkko, jossa Espoon piispa vihkii työhön hiippakunnan uudet papit ja diakoniatyöntekijät.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on jaettu kokonsa vuoksi toiminnallisiin alueisiin: Auroran, Espoon keskuksen, Länsi-Espoon, Pohjois-Espoon ja Viherlaaksolahden alueilla kappelit ovat keskuksia, jotka tarjoavat toimintamahdollisuuksia alueella asuville. Seurakunnan kappeleissa vietetään messua 1-2 kertaa kuukaudessa, pienryhmiä ja tapahtumia on normaalioloissa paljon. Katso lisätietoja alueiden omilta sivuilta. 

Espoon tuomiokirkko on keskiaikainen harmaakivikirkko, rakennettu Espoonjoen rantatöyräälle 1485-90. Kirkossa on tehty laajennus ristikirkoksi 1820-luvulla ja kirkkosalin keskelle valettiin tähtiholvi 1930-luvulla. Alttari siirrettiin kirkkosalin keskelle ja saarnatuoli nykyiselle paikalleen 1980-luvulla. Kirkon itä- ja länsipäädyissä on nähtävissä alkuperäiset ristiholvit, tiilipilarit ja ristiholvien ns. munkkimaalaukset. Kirkossa on tehty useita restaurointi ja peruskorjaustoimia yhteistyössä Museoviraston kanssa. Uusimmat 42-äänikertaiset urut ovat Urkurakentamo Virtasen rakentamat, vihitty käyttöön v. 2012.

Messua vietetään kello 10.00 joka sunnuntai ja kirkollisina juhlapäivinä. Tuomiokirkkoseurakunnan messut ja hartaudet on koottu TapahtumakalenteriinLinkki avautuu uudessa välilehdessä, valitsemalla  tapahtuman nimen, kappelin nimen ja/tai ajankohdan löydät tietoa.

Valitettavasti alla oleva Facebook-upotus ei näy normaalisti. Linkkiä klikkaamalla pääset Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulle.

Ajankohtaista

Muista tarkistaa koronarajoitukset, ennen kuin tulet tilaisuuksiimme

Koska korona-tilanne elää jatkuvasti, emme välttämättä pysty päivittämään jokaiseen tapahtumaan verkossa ja sosiaalisessa mediassa ajankohtaista tietoa kunkin hetken koronarajoituksista, jotka vaikuttavat tilaisuuksiemme pitämiseen, kävijärajoituksiin, koronapassivaatimukseen tai muihin koronasta johtuviin muutoksiin. Siten kannattaa aina ennen tilaisuuteen tuloa tarkistaa ajankohtainen koronatilanne Koronaohje-verkkosivulta. 

jäisen kuuraisen ikkunan läpi kuultaa keltainen talven aurinko

Suoratoistettavat tilaisuudet Espoon seurakunnissa

Espoon seurakuntien tilaisuuksia myös suoratoistetaan. Katso tiedot täältä: Suoratoistotapahtumat Espoon seurakunnissa.

YouTube-video