Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Tervetuloa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuille! 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista suurin. Jäseniä on n. 46 000 (kirkkomme 5. suurin jäsenmäärältään) ja aluetta on yli puolet Espoon pinta-alasta. Työntekijöitä on n. 100 ja toimintapisteitä toistakymmentä. Seurakunnan nimi oli aiemmin Kanta-Espoon seurakunta.  Kun uuden Espoon hiippakunnan piispanistuin sijoitettiin Kanta-Espoon seurakuntaan, seurakunnan nimeksi tuli Espoon tuomiokirkkoseurakunta. Samalla Espoon kirkko muuttui Espoon tuomiokirkoksi.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa Auroran, Espoon keskuksen, Kalajärven, Kauklahden, Suvelan ja Viherlaaksolahden alueilla kappelit ovat toiminnallisia keskuksia, jotka tarjoavat kohtaamismahdollisuuksia lähellä asuville. Seurakunnan kappeleissa vietetään messua 1-2 kertaa kuukaudessa, katso lisätietoja alueen omilta sivuilta. Alueilla on paljon kohtaamismahdollisuuksia ja toimintaa.

Jumalanpalveluselämän keskuksena toimii Espoon tuomiokirkko, joka on rakennettu Espoonjoen rantatöyräälle 1400-luvun lopussa. Tuomiokirkossa vietetään messua kello 10 joka sunnuntai ja kirkollisina juhlapäivinä. Tuomiokirkkoseurakunnan messut ja hartaudet on koottu kalenteriin. Voit hakea messuja kalenterista valitsemalla tapahtuman nimen, kappelin nimen ja/tai ajankohdan.

Muutoksia toiminnassa koronaviruksen vuoksi 1.6. alkaen
Osa seurakunnan toiminnasta alkaa harkitusti kesäkuun alusta. Messuja ja jumalanpalveluksia voidaan viettää, kun noudatetaan viranomaissuositusten mukaisia turvaväliohjeita ja tilakohtaisia osallistujamäärärajoituksia. Heinäkuun alusta voidaan järjestää musiikkitilaisuuksia noudattaen ohjeita, joten Suvisunnuntain iltamusiikki -konserttisarja käynnistyy 5.7. alkaen. Urkuyö ja aarian konserteista suoratoistetaan muutama, mutta konsertteja ei järjestetä paikan päällä. Seurakunnan työntekijät ovat tavattavissa keskusteluja varten, ja Espoon seurakuntien tukichat auttaa 1.6. alkaen arkisin klo 15-18. Espoon tuomiokirkko on kesällä avoinna ma-su klo 10-17 hiljentymistä ja tutustumista varten, paitsi tilaisuuksien aikana. Kirkon tai hautausmaan opastuksia ei järjestetä. Kirkolliset toimitukset järjestetään ja niissäkin noudatetaan tilakohtaisia henkilörajoituksia ja muita ohjeita. Diakoniatyö auttaa normaalisti. Rippikoululeirit käynnistyvät juhannuksen jälkeen.

Papin Puhelin 09 8050 3501 (joka päivä klo 9–21)

Diakoniatyöntekijöiden numerot: klikkaa tästä

TukiChatti 1.6. lähtien arkisin klo 15-18. Klikkaa tästä: TukiChatti

Tukea perhe-elämään, klikkaa tästä: Perheiden helppiluurit

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin: 0400 22 11 80

Ajankohtaista

Suvivirttä voi laulaa vaikka koko suven!

Lauletaan yhdessä vaikka tämän videon tahtiin. Videon ovat tehneet Espoon seurakuntien oppilaitospapit ja Omnian Oodi. Klikkaa kuvaa:

Toimintaa ja katsottavaa kesällä 2020

Katso täältä Espoon seurakuntien tapahtumatarjontaa kesällä 2020: Ulkokahviloita, retkiä ja messuja. Verkon kautta löydät toimintaa, hartauksia, muskareita ja päiväkerhoaskarteluja alla olevien linkkien takaa!

YouTube-video