Tervetuloa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuille! 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista suurin alueella, joka käsittää yli puolet Espoon pinta-alasta. Työntekijöitä on n. 100 ja toimintapisteitä toistakymmentä. Seurakunnan nimi oli aiemmin Kanta-Espoon seurakunta.  Kun uuden Espoon hiippakunnan piispanistuin sijoitettiin Kanta-Espoon seurakuntaan, seurakunnan nimeksi tuli Espoon tuomiokirkkoseurakunta. Samalla Espoon kirkon nimi muuttui Espoon tuomiokirkoksi. Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherralla on myös hiippakunnallisia eli Espoon tuomiorovastin tehtäviä.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on jaettu kokonsa vuoksi toiminnallisiin alueisiin: Auroran, Espoon keskuksen, Länsi-Espoon, Pohjois-Espoon ja Viherlaaksolahden alueilla kappelit ovat keskuksia, jotka tarjoavat kohtaamismahdollisuuksia lähellä asuville. Seurakunnan kappeleissa vietetään messua 1-2 kertaa kuukaudessa, Katso lisätietoja alueen omilta sivuilta. Alueilla on paljon kohtaamismahdollisuuksia ja toimintaa. Koronapandemia aiheuttaa vielä kokoontumisrajoituksia

Jumalanpalveluselämän keskuksena toimii Espoon tuomiokirkko, jonka vanhin osa on rakennettu Espoonjoen rantatöyräälle 1485-90. Tuomiokirkossa vietetään messua kello 10 joka sunnuntai ja kirkollisina juhlapäivinä. Tuomiokirkkoseurakunnan messut ja hartaudet on koottu kalenteriin. Voit hakea messuja tapahtumakalenterista valitsemalla tapahtuman nimen, kappelin nimen ja/tai ajankohdan.

Sivun oikean ylälaidan video: kirkkovuoden aiheena 17.1. oli "Kasteen lahja", jonka pohjalta syntyi laulu "On vesi". San. Anna-Mari Kaskinen, säv. Anna-Liisa Haunio, sov. Anna-Liisa Haunio ja Petri Kangas. Bänditausta, musiikin editointi ja miksaus Petri Kangas, videon suunnittelu ja editointi Ville Saukko. Laulajat Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Exodus-kuorosta avec Miri Rantio ja Joel Bonsdorff.

Ajankohtaista

Päiväkerhot 2021-2022

Ilmoita lapsesi päiväkerhoon nyt. Katso lisää täältä: Päiväkerhot Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Kirkkoherranvaalin verkkosivu on avattu

Seurakunnassamme valmistaudutaan valitsemaan uusi kirkkoherra. Nykyinen kirkkoherra Antti Kujanpää jää eläkkeelle syksyllä 2021. Kirkkoherra valitaan välillisen vaalitavan mukaan. Seurakuntaneuvostomme valitsee uuden kirkkoherran kokouksessaan 11.5.2021. 

Ehdokkaat esitellään Kirkkoherranvaali-verkkosivulla. Tervetuloa tutustumaan ehdokkaisiin ja osallistumaan verkkotapahtumiin! 

Jumalanpalvelukset verkon kautta edelleen

Koronarajoitusten vuoksi voit edelleen seurata jumalanpalveluksiamme verkon kautta Espoon tuomiokirkon Facebook-sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys 2021 on käynnissä

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, johon osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat. Tänä vuonna tämä lähimmäisenrakkauden kansanliike auttaa vähävaraisia vanhuksia Suomessa ja maailman köyhillä katastrofialueilla.  Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Kampanja jatkuu huhtikuun loppuun. 

Jumalanpalvelukssten tiedot Tapahtumakalenterissa
Lisää tietoa kampanjasta Yhteisvastuukerayksen omilla sivuilla Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Kampanjan aihetunnisteet ovat: #yhteisvastuu2021 #enitenyllättiköyhyys

YouTube-video