Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Tervetuloa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuille! 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista suurin. Jäseniä on n. 46 000 (kirkkomme 5. suurin jäsenmäärältään) ja aluetta on yli puolet Espoon pinta-alasta. Työntekijöitä on n. 100 ja toimintapisteitä toistakymmentä. Seurakunnan nimi oli aiemmin Kanta-Espoon seurakunta.  Kun uuden Espoon hiippakunnan piispanistuin sijoitettiin Kanta-Espoon seurakuntaan, seurakunnan nimeksi tuli Espoon tuomiokirkkoseurakunta. Samalla Espoon kirkko muuttui Espoon tuomiokirkoksi.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa Auroran, Espoon keskuksen, Kalajärven, Kauklahden, Suvelan ja Viherlaaksolahden alueilla kappelit ovat toiminnallisia keskuksia, jotka tarjoavat kohtaamismahdollisuuksia lähellä asuville. Seurakunnan kappeleissa vietetään messua 1-2 kertaa kuukaudessa, katso lisätietoja alueen omilta sivuilta. Alueilla on paljon kohtaamismahdollisuuksia ja toimintaa.

Jumalanpalveluselämän keskuksena toimii Espoon tuomiokirkko, joka on rakennettu Espoonjoen rantatöyräälle 1400-luvun lopussa. Tuomiokirkossa vietetään messua kello 10 joka sunnuntai ja kirkollisina juhlapäivinä. Tuomiokirkkoseurakunnan messut ja hartaudet on koottu kalenteriin. Voit hakea messuja kalenterista valitsemalla tapahtuman nimen, kappelin nimen ja/tai ajankohdan.

Espoon seurakuntien tilaisuuksissa turvavälit, suosittelemme kasvomaskien käyttöä
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antoi suosituksen kasvomaskien käytöstä 24.9.2020. THL suosittaa käyttämään kasvomaskeja niissä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Suositus koskee myös kirkkoja ja muita seurakuntien tiloja.  Espoon seurakunnissa kirkkojen ja muiden tilojen kävijämäärä on tiukasti rajoitettu, jotta voimme huolehtia riittävistä turvaväleistä. Suosittelemme käyttämään seurakuntien tilaisuuksissa mukanasi tuomaa kasvomaskia. Lisäksi on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Ethän tule paikalle sairaana tai jos sinulla on hengitystieoireita. Näin suojaamme yhdessä toisiamme ja etenkin riskiryhmiin kuuluvia.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kirkkokatu 10, PL 201, 02771 Espoo

Papin Puhelin 09 8050 3501 (joka päivä klo 9–21)

Diakoniatyöntekijöiden numerot: klikkaa tästä

TukiChatti 1.6. lähtien arkisin klo 15-18. Klikkaa tästä: TukiChatti

Tukea perhe-elämään, klikkaa tästä: Perheiden helppiluurit

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin: 0400 22 11 80

Ajankohtaista

Syntymäpäiväjuhlat Tuomiokirkkoseurakunnassa peruttu 2020

Yhä vaikeutuvan epidemiatilanteen vuoksi seurakunnassamme on pahoitellen päädytty siihen, että vanhimpien seurakuntalaistemme syntymäpäiväjuhlia ei voida tänä vuonna turvallisuussyistä järjestää. Tämä koskee myös niitä tilaisuuksia, joiden kutsut on jo ehditty lähettää. Jos haluatte, että seurakunnan työntekijä ottaa yhteyttä, voitte ilmoittaa pyynnön tanja.tervo@evl.fi, p. 09 8050 3503. Jumalan runsasta siunausta. 

Aloittelemme syksyn 2020 toimintaa

Aloittelemme syksyn toimintaa pikkuhiljaa. Katso verkon tapahtumahausta, mitä on tulossa. Elämme nyt koronapandemian vuoksi epävarmaa aikaa myös seurakuntien toiminnan suhteen. Pyrimme päivittämään verkkosivuillemme tuoreimmat tiedot, mikäli tilaisuuksia perutaan tai niihin tulee muita muutoksia. Seuraa siis tapahtumahakua: toiminta Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Tervetuloa mukaan!

 

YouTube-video