Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Tervetuloa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuille! 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista suurin. Jäseniä on n. 46 000 (kirkkomme 5. suurin jäsenmäärältään) ja aluetta on yli puolet Espoon pinta-alasta. Työntekijöitä on n. 100 ja toimintapisteitä toistakymmentä. Seurakunnan nimi oli aiemmin Kanta-Espoon seurakunta.  Kun uuden Espoon hiippakunnan piispanistuin sijoitettiin Kanta-Espoon seurakuntaan, seurakunnan nimeksi tuli Espoon tuomiokirkkoseurakunta. Samalla Espoon kirkko muuttui Espoon tuomiokirkoksi.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa Auroran, Espoon keskuksen, Kalajärven, Kauklahden, Suvelan ja Viherlaaksolahden alueilla kappelit ovat toiminnallisia keskuksia, jotka tarjoavat kohtaamismahdollisuuksia lähellä asuville. Seurakunnan kappeleissa vietetään messua 1-2 kertaa kuukaudessa, katso lisätietoja alueen omilta sivuilta. Alueilla on paljon kohtaamismahdollisuuksia ja toimintaa.

Jumalanpalveluselämän keskuksena toimii Espoon tuomiokirkko, joka on rakennettu Espoonjoen rantatöyräälle 1400-luvun lopussa. Tuomiokirkossa vietetään messua kello 10 joka sunnuntai ja kirkollisina juhlapäivinä. Tuomiokirkkoseurakunnan messut ja hartaudet on koottu kalenteriin. Voit hakea messuja kalenterista valitsemalla tapahtuman nimen, kappelin nimen ja/tai ajankohdan.

Seurakuntien toiminta ja tilaisuudet 30.11.-20.12.2020. Jumalanpalveluksia voi rajoitusaikana seurata verkon kautta. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista. Kaikki kokoava toiminta jää nykymuodossaan tauolle loppuvuodeksi maanantaista 30.11. alkaen. Osa tilaisuuksista ja toiminnasta voi siirtyä verkkoon, ja siitä tiedotetaan erikseen. Lasten päiväkerhot rinnastuvat kaupungin varhaiskasvatukseen, ja ne jatkavat toimintaansa toistaiseksi. 
Sunnuntaihin 29.11.2020 saakka tilaisuuksiin voi osallistua enintään 20 henkeä kerrallaan. Rajoitus perustuu 20.11.2020 annettuihin määräyksiin ja suosituksiin. Noudatamme tilakohtaisia kävijämäärärajoituksia ja 1-2 metrin turvavälejä sekä suosittelemme vahvasti kasvomaskien tai visiirien käyttämistä tilaisuuksissa ja toiminnassa. Tuothan maskin tai visiirin mukanasi! 

 

  • Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kirkkokatu 10, PL 201, 02771 Espoo
  • Papin Puhelin 09 8050 3501 (joka päivä klo 9–21)
  • Diakoniatyöntekijöiden numerot: klikkaa tästä
  • TukiChatti 1.6. lähtien arkisin klo 15-18. Klikkaa tästä: TukiChatti
  • Tukea perhe-elämään, klikkaa tästä: Perheiden helppiluurit
  • Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin: 0400 22 11 80

Ajankohtaista

Joulun aika 2020 Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Koronarajoitusten vuoksi valitettavasti monet joulunalusajan tapahtumista ja konserteista on jouduttu perumaan. Osa tapahtumista ja tilaisuuksista on siirretty ulkotiloihin. Tilannetta kannattaa seurata koronaohje-sivulta ja Tapahtumahausta

Ajalla 23.11.-13.12.2020 tilaisuuksiin ja toimituksiin voi osallistua enintään 20 henkeä seurakuntien työntekijät mukaan lukien.

Syntymäpäiväjuhlat Tuomiokirkkoseurakunnassa peruttu 2020

Yhä vaikeutuvan epidemiatilanteen vuoksi seurakunnassamme on pahoitellen päädytty siihen, että vanhimpien seurakuntalaistemme syntymäpäiväjuhlia ei voida tänä vuonna turvallisuussyistä järjestää. Tämä koskee myös niitä tilaisuuksia, joiden kutsut on jo ehditty lähettää. Jos haluatte, että seurakunnan työntekijä ottaa yhteyttä, voitte ilmoittaa pyynnön tanja.tervo@evl.fi, p. 09 8050 3503. Jumalan runsasta siunausta!

YouTube-video