Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Tervetuloa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuille! 

Ari Paavilainen on valittu Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherraksi ja Espoon tuomiorovastiksi 11.5.2021 seurakuntaneuvostossa suoritetussa välillisessä vaalissa.
Lue lisää>>Linkki avautuu uudessa välilehdessä

espoon keskiaikainen tuomiokirkko lumisena talviaamuna, lunta katollaan

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista suurin. Jäseniä on n. 46 000 (kirkkomme 5. suurin jäsenmäärältään) ja aluetta on yli puolet Espoon pinta-alasta. Työntekijöitä on n. 100 ja toimintapisteitä toistakymmentä. Seurakunnan nimi oli aiemmin Kanta-Espoon seurakunta.  Kun uuden Espoon hiippakunnan piispanistuin sijoitettiin Kanta-Espoon seurakuntaan, seurakunnan nimeksi tuli Espoon tuomiokirkkoseurakunta. Samalla Espoon kirkon nimi muuttui Espoon tuomiokirkoksi. Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherralla on seurakuntapaimenen lisäksi myös hiippakunnallisia eli tuomiorovastin tehtäviä.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa Auroran, Espoon keskuksen, Kalajärven, Kauklahden, Suvelan ja Viherlaaksolahden alueilla kappelit ovat toiminnallisia keskuksia, jotka tarjoavat kohtaamismahdollisuuksia lähellä asuville. Seurakunnan kappeleissa vietetään messua 1-2 kertaa kuukaudessa, katso lisätietoja alueen omilta sivuilta. Alueilla on paljon kohtaamismahdollisuuksia ja toimintaa.

Jumalanpalveluselämän keskuksena toimii Espoon tuomiokirkko, jonka vanhin osa on rakennettu Espoonjoen rantatöyräälle 1400-luvun lopulla. Tuomiokirkossa vietetään messua kello 10 joka sunnuntai ja kirkollisina juhlapäivinä. Tuomiokirkkoseurakunnan messut ja hartaudet on koottu kalenteriin. Voit hakea messuja tapahtumakalenterista valitsemalla tapahtuman nimen, kappelin nimen ja/tai ajankohdan.

Kaikki seurakuntien kokoava toiminta on edelleen tauolla 31.5.2021 asti. Jumalanpalveluksia ja joitain muitakin tilaisuuksia voi rajoitusaikana seurata verkon kautta. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista ja Verkkokirkko Espoossa -sivulta. Lasten päiväkerhot ja muskarit, joissa vanhemmat eivät ole mukana, jatkavat toimintaansa toistaiseksi. Koronan aikaankin Espoon tuomiokirkko on avoinna joka päivä klo 10-17 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Sivun oikean ylälaidan video: kirkkovuoden aiheena 17.1. oli "Kasteen lahja", jonka pohjalta syntyi laulu "On vesi". San. Anna-Mari Kaskinen, säv. Anna-Liisa Haunio, sov. Anna-Liisa Haunio ja Petri Kangas. Bänditausta, musiikin editointi ja miksaus Petri Kangas, videon suunnittelu ja editointi Ville Saukko. Laulajat Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Exodus-kuorosta avec Miri Rantio ja Joel Bonsdorff.

Ajankohtaista

Päiväkerhot 2021-2022

Ilmoita lapsesi päiväkerhoon nyt. Katso lisää täältä: Päiväkerhot Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Kirkkoherranvaalin verkkosivu on avattu

Seurakunnassamme valmistaudutaan valitsemaan uusi kirkkoherra. Nykyinen kirkkoherra Antti Kujanpää jää eläkkeelle syksyllä 2021. Kirkkoherra valitaan välillisen vaalitavan mukaan. Seurakuntaneuvostomme valitsee uuden kirkkoherran kokouksessaan 11.5.2021. 

Ehdokkaat esitellään Kirkkoherranvaali-verkkosivulla. Tervetuloa tutustumaan ehdokkaisiin ja osallistumaan verkkotapahtumiin! 

Jumalanpalvelukset verkon kautta edelleen

Koronarajoitusten vuoksi voit edelleen seurata jumalanpalveluksiamme verkon kautta Espoon tuomiokirkon Facebook-sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys 2021 on käynnissä

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, johon osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat. Tänä vuonna tämä lähimmäisenrakkauden kansanliike auttaa vähävaraisia vanhuksia Suomessa ja maailman köyhillä katastrofialueilla.  Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Kampanja jatkuu huhtikuun loppuun. 

Jumalanpalvelukssten tiedot Tapahtumakalenterissa
Lisää tietoa kampanjasta Yhteisvastuukerayksen omilla sivuilla Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Kampanjan aihetunnisteet ovat: #yhteisvastuu2021 #enitenyllättiköyhyys

YouTube-video