Tervetuloa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuille! 

Korona on edelleen ei-toivottuna vieraanamme, jonka vuoksi kokoontumisrajoitukset tiukkenevat jälleen:
- Messuihin, hartauksiin ja kirkollisiin toimituksiin sekä kappelilounaille ajalla 4.-31.12.2021 voi osallistua enintään 1/3 tilan enimmäishenkilömäärästä tai enintään 20 henkeä, sen mukaan kumpi luku on suurempi.
- Koronapassi otetaan käyttöön seuraavissa tilaisuuksissa, jos tilaisuuteen osallistuu yli 20 henkeä: Kauneimmat joululaulut, konsertit ja muu seurakuntien toiminta. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta, alle 20 osallistujan pienryhmiltä eikä rippikouluihin osallistuvilta.
- Ulkotapahtumissa ei ole rajoitettua henkilömäärää eikä koronapassi ole käytössä.
- Suosittelemme erittäin vahvasti, että kaikki osallistujat käyttävät kasvomaskia.

Katso tapahtumakohtaiset tiedot: https://www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat
Espoon tuomiokirkko on avoinna ti-pe klo 9–17 ja la-su klo 10–18 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Maanantaisin suljettu.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista suurin alueensa ja jäsenmääränsä puolesta. Seurakunnan alue käsittää yli puolet Espoon pinta-alasta ja jäseniä noin 45.000. Työntekijöitä on noin sata ja toimintatiloja toistakymmentä eri puolilla seurakuntaa.

Espoon hiippakunnan perustamisen myötä 1.1.2004 Espooseen, muuttui Kanta-Espoon seurakunnan nimi Espoon tuomiokirkkoseurakunnaksi ja Espoon kirkon Espoon tuomiokirkoksi. Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra sai myös hiippakunnallisia Espoon tuomiorovastin tehtäviä.

Espoon tuomiokirkko on Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo församlingin kotikirkko ja Espoon hiippakunnan pääkirkko, jossa Espoon piispa vihkii työhön hiippakunnan uudet papit ja diakoniatyöntekijät.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on jaettu kokonsa vuoksi toiminnallisiin alueisiin: Auroran, Espoon keskuksen, Länsi-Espoon, Pohjois-Espoon ja Viherlaaksolahden alueilla kappelit ovat keskuksia, jotka tarjoavat toimintamahdollisuuksia alueella asuville. Seurakunnan kappeleissa vietetään messua 1-2 kertaa kuukaudessa, pienryhmiä ja tapahtumia on normaalioloissa paljon. Katso lisätietoja alueiden omilta sivuilta. 

Espoon tuomiokirkko on keskiaikainen harmaakivikirkko, rakennettu Espoonjoen rantatöyräälle 1485-90. Kirkossa on tehty laajennus ristikirkoksi 1820-luvulla ja kirkkosalin keskelle valettiin tähtiholvi 1930-luvulla. Alttari siirrettiin kirkkosalin keskelle ja saarnatuoli nykyiselle paikalleen 1980-luvulla. Kirkon itä- ja länsipäädyissä on nähtävissä alkuperäiset ristiholvit, tiilipilarit ja ristiholvien ns. munkkimaalaukset. Kirkossa on tehty useita restaurointi ja peruskorjaustoimia yhteistyössä Museoviraston kanssa. Uusimmat 42-äänikertaiset urut ovat Urkurakentamo Virtasen rakentamat, vihitty käyttöön v. 2012.

Messua vietetään kello 10.00 joka sunnuntai ja kirkollisina juhlapäivinä. Tuomiokirkkoseurakunnan messut ja hartaudet on koottu TapahtumakalenteriinLinkki avautuu uudessa välilehdessä, valitsemalla  tapahtuman nimen, kappelin nimen ja/tai ajankohdan löydät tietoa.

 

Valitettavasti alla oleva Facebook-upotus ei näy normaalisti. Vika korjataan lomien jälkeen. Linkkiä klikkaamalla pääset kuitenkin suoraan Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulle.

Ajankohtaista

Uudet koronarajoitukset tulevat

Valitettavasti korona on jälleen ei-toivottu vieraamme ja rajoittajamme joulun ajan tapahtumissa. Kun olet tulossa tapahtumiimme, tarkistathan onko tilaisuudessa esim. kävijärajoituksia tai koronapassivaatimusta.  Pyrimme päivittämään tiedot kunkin tilaisuuden kohdalle Tapahtumahaussa. Kun valitset siellä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan, saat esiin kaikki seurakuntamme tapahtumat.

Joulukin tulee!

Vaikka joutuisimme perumaan tilaisuuksia, onneksi joulua ei voi perua! Katso joulun ajan tapahtumat esimerkiksi täältä: Joulun tapahtumat Espoon seurakunnissa

YouTube-video