Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Tervetuloa Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivuille! 

espoon keskiaikainen tuomiokirkko lumisena talviaamuna, lunta katollaan

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on Espoon seurakunnista suurin. Jäseniä on n. 46 000 (kirkkomme 5. suurin jäsenmäärältään) ja aluetta on yli puolet Espoon pinta-alasta. Työntekijöitä on n. 100 ja toimintapisteitä toistakymmentä. Seurakunnan nimi oli aiemmin Kanta-Espoon seurakunta.  Kun uuden Espoon hiippakunnan piispanistuin sijoitettiin Kanta-Espoon seurakuntaan, seurakunnan nimeksi tuli Espoon tuomiokirkkoseurakunta. Samalla Espoon kirkko muuttui Espoon tuomiokirkoksi.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa Auroran, Espoon keskuksen, Kalajärven, Kauklahden, Suvelan ja Viherlaaksolahden alueilla kappelit ovat toiminnallisia keskuksia, jotka tarjoavat kohtaamismahdollisuuksia lähellä asuville. Seurakunnan kappeleissa vietetään messua 1-2 kertaa kuukaudessa, katso lisätietoja alueen omilta sivuilta. Alueilla on paljon kohtaamismahdollisuuksia ja toimintaa.

Jumalanpalveluselämän keskuksena toimii Espoon tuomiokirkko, joka on rakennettu Espoonjoen rantatöyräälle 1400-luvun lopussa. Tuomiokirkossa vietetään messua kello 10 joka sunnuntai ja kirkollisina juhlapäivinä. Tuomiokirkkoseurakunnan messut ja hartaudet on koottu kalenteriin. Voit hakea messuja tapahtumakalenterista valitsemalla tapahtuman nimen, kappelin nimen ja/tai ajankohdan.

Kaikki seurakuntien kokoava toiminta on edelleen tauolla 31.1.2021 asti. Jumalanpalveluksia ja joitain muitakin tilaisuuksia voi rajoitusaikana seurata verkon kautta. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista ja Verkkokirkko Espoossa -sivulta. Lasten päiväkerhot ja muskarit, joissa vanhemmat eivät ole mukana, jatkavat toimintaansa toistaiseksi. Koronan aikaankin Espoon tuomiokirkko on avoinna joka päivä klo 10-17 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

  • Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kirkkokatu 10, PL 201, 02771 Espoo
  • Papin Puhelin 09 8050 3501 (joka päivä klo 9–21)
  • Diakoniatyöntekijöiden numerot: klikkaa tästä
  • TukiChatti arkisin klo 15-18. Klikkaa tästä: TukiChatti
  • Tukea perhe-elämään, klikkaa tästä: Perheiden helppiluurit
  • Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin: 0400 22 11 80

Ajankohtaista

Koronarajoitusten vuoksi voit edelleen seurata jumalanpalveluksiamme verkon kautta Espoon tuomiokirkon Facebook-sivulla.

Valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys 2021 avataan 7.2.2021

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, johon osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat. Tänä vuonna tämä lähimmäisenrakkauden kansanliike auttaa vähävaraisia vanhuksia Suomessa ja maailman köyhillä katastrofialueilla.  Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Kampanja jatkuu huhtikuun loppuun. 

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Yhteisvastuukeräys käynnistyy su 7.2. klo 10 Kynttilänpäivän jumalanpalveluksen yhteydessä. Jumalanpalvelus lähetetään suorana lähetyksenä Espoon tuomiokirkon Facebook-sivujen kautta. Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua jumalanpalveluksen aikana MobilePayn kautta, numero: 35606.

Jumalanpalveluksen tiedot Tapahtumakalenterissa
Lisää tietoa kampanjasta Yhteisvastuukerayksen omilla sivuilla 
Kampanjan aihetunnisteet ovat: #yhteisvastuu2021 #enitenyllättiköyhyys

YouTube-video