Espoonlahden kirkko

Kipparinkatu 8 , 02320 Espoo
(09) 8050 6640 (vahtimestari) tai 050 432 7512

Kirkko avoinna ma–to klo 8–21, pe klo 7–16, la toiminnan mukaan ja su klo 12–15. Messu su klo 11 striimataan myös facebook-sivullemme.
Tällä hetkellä kirkossa ei ole yleisötilaisuuksia koronarajoitusten vuoksi. Ehtoollista jaetaan sunnuntaisin klo 12-14, 5 henkilölle kerrallaan. Ei ennakkoilmoittautumista.

Kirkko on kesäaikaan avoinna arkisin klo 8-15, lauantaisin toimitusten mukaan ja sunnuntaisin klo 10-14.

espoonlahden kirkko ulkoapäin, edessä mäntyjä

Espoonlahden kirkko on arkkitehtien Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelema. Vuonna 1980 valmistunutta kirkkoa pidetään merkittävänä sekä ulkoarkkitehtuurinsa että sisätilojensa osalta. Julkisivumateriaaleina on betonia ja kuparipeltipaneelia. Sisätiloissa on käytetty luonnonkiveä. Korkea kirkkosali nousee ympäristöstään veistoksellisena maamerkkinä. Kirkon kokonaispinta-ala on n. 2400 neliömetriä.

Urkurakentamo Veikko Virtasen rakentamat 40 äänikertaa käsittävät urut vihittiin käyttöön helluntaina 1983. Kirkkotekstiilit on suunnitellut professori Oili Mäki. Taiteilija Kauko Moisio on takonut alttarin krusifiksin, kynttilänjalat, kastemaljan ja aulassa sijaitsevan lähetyskynttelikön.

Kirkko peruskorjattiin 2016–17. Mittavassa peruskorjauksessa uusittiin kirkkosalin katto, ikkunat, keittiö, talotekniikka sekä osa seinärakenteista. Myös piha- ja leikkialueet kunnostettiin. Esteettömyyttä parannettiin mm. valaistuksen, wc-tilojen ja pysäköinnin osalta. Syyskausi 2017 päästiin aloittamaan uusituissa tiloissa.

Uudet päiväkerhotilat löytyvät vahtimestarin asunnon paikalta ja entisen kirkkoherranviraston tilalle rakennettiin seurakuntakahvila. Toimistotilat ovat rakennuksen toisessa kerroksessa.

Kirkkosalissa on istumapaikkoja 410, seurakuntasalin puolella 170 istumapaikkaa tai 120 pöytäpaikkaa.

Espoonlahden kirkon kastepuu

Espoonlahden kirkon kastepuu on pikemminkin kasteoksa. Pikku kastepuun on suunnitellut lastenohjaaja ja keraamikko Katriina Vilkman Espoonlahden seurakunnasta. Teoksen toteutti seppämestari Jouko Nieminen Vantaalta. Tekijät ovat samat, kuin Soukan kappelin kastepuulla.

Myös Espoonlahden kirkon kastepuun lintuset muovaillaan paperiposliinista. Niihin merkitään kastettavan lapsen etunimi ja kasteen päivämäärä, ja ne kiinnitetään magneetilla. Ensin ne laitetaan kirkon kasteoksaan, ja jos paikalla ovat vanhemmat, isovanhemmat tai kummit, heitä pyydetään itse laittamaan kastetun kyyhky kastepuuhun. Espoonlahden kirkosta kyyhkyt lennähtävät Soukan kappelin kastepuuhun.

Korona-aikana lintusia on lähetetty aika ajoin kasteperheille. Ennen koronaa ne jaettiin vauvakirkoissa.


Kuva: Tuulikki Lindroth

Tila- ja toimitusvaraukset

Toimitusvaraukset kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia varten Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta mape klo 915, p. (09) 8050 2601 tai varauspalvelut.espoo(at)evl.fi.

Espoonlahden seurakunnan seurakuntatoimisto on avoinna mape klo 912 ja seurakuntasihteeriltä voi varata tiloja mm. konsertteja, ryhmien kokoontumisia ja kokouksia varten, p. (09) 8050 6000 tai espoonlahdenseurakunta(at)evl.fi

Parkkipaikat

Kirkon vieressä on 4 tunnin parkkipaikkoja. Lähikaduilla on myös 4 tunnin parkkipaikkoja. Kirkon edustalla on kirkossa asioiville kymmenen parkkipaikkaa ja kaksi invapaikkaa.

Kuvat: Jukka Granström.

Induktiosilmukka
Inva-WC
Lastenhoitohuone
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

ke 19.5. klo 8.50 -9.00

Kipparinkatu 8, 02320 Espoo

Verkossa: Toivon rukoushetki

Aina on toivoa! Vietetään yhteinen hetki virren, Sanan ja rukouksen parissa.
to 20.5. klo 8.50 -9.00

Kipparinkatu 8, 02320 Espoo

Verkossa: Toivon rukoushetki

Aina on toivoa! Vietetään yhteinen hetki virren, Sanan ja rukouksen parissa.