ESPOON TUOMIOKIRKKO ON TIEKIRKKO

​​​​​​​Espoon tuomiokirkko
on kesäkuukausina avoinna joka päivä 10.00–18.00, hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Tiekirkko, jolloin oppaat ovat paikalla, on avoinna arkisin klo 11.00-16.30. ​​​​​​​Tiekirkon tapulikahvilassa on juomaa ja pientä purtavaa Yhteisvastuun hyväksi arkisin klo 12.00-16.00.

​​​​​​​Messua vietetään sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 10. Suvisunnuntain iltamusiikkia -kesäkonsertit sunnuntaisin klo 19, vapaa pääsy. Urkuyö ja aaria -konserttisarja torstai-iltaisin klo 21, ohjelma ja lippujen hinnat urkuyofestival.fi.

Jumalanpalveluksia ja joitain muitakin tilaisuuksia voi rajoitusaikana seurata verkon kautta. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista ja Verkkokirkko Espoossa -sivulta. Lasten päiväkerhot ja muskarit, joissa vanhemmat eivät ole mukana, jatkavat toimintaansa toistaiseksi.

​​​​​​​

Espoon tuomiokirkko on tärkeä kirkollisen ja musiikkielämän keskus

Espoon tuomiokirkko on Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin kotikirkko. Joka sunnuntai kirkossa vietetään molempien seurakuntien jumalanpalvelukset ja kasteet. Hiippakunnan toiminta tuo kirkkoon pappisvihkimykset ja muut läheisesti hiippakunnan jumalanpalveluselämään kuuluvat tilaisuudet. Erityismessuista mainittakoon suosittu teemallinen Pysäkki-messu, joka pidetään parisen kertaa kuukaudessa.

Tuomiokirkko on myös todellinen musiikkielämän keskus Espoossa, sillä kirkossa järjestetään vuosittain kymmeniä konsertteja. Se on paitsi suosittu ulkopuolisten esiintyjien konserttipaikka, myös Espoon tuomiokirkkoseurakunnan omien konserttien näyttämö. Kesäisin kirkossa järjestetään Suvisunnuntain iltamusiikki -sarjan tiimoilta jokasunnuntainen konsertti, johon on vapaa pääsy.

Loppuvuosi ja joulun aika on toinen sesonki, jolloin tuomiokirkon valtaavat monet musiikkitilaisuudet: kauneimmat joululaulut -laulutilaisuudet ja monet joulukonsertit. Myös pääsiäisen aika on suosittua konserttiaikaa.

Arkisin kirkossa harjoittelevat seurakunnan monet kuorot ohjelmistoaan. Vuonna 2012 käyttöön otetut 42-äänikertaiset saksalais-romanttiset urut kutsuvat kanttoreita harjoittelemaan.

Tervetuloa tilaisuuksiimme tai vain levähtämään tuomiokirkon keskiaikaisten holvien alle!

Kevät on tullut Espoon tuomiokirkolle

sinisiä kevätkukkia tuomiokirkon muurin kupeessa

Kuva: Marja-Liisa Talja

auton konepellille on sidottu hääparia juhlistava kukkakimppu

Hääkäytännöistä Espoon tuomiokirkossa

Espoon tuomiokirkossa on käytäntö, ettei häissä heitellä riisiä, ruusun terälehtiä tai muutakaan roskaavaa. Kirkossa saattaa kesälauantaisin olla 5-6 vihkimistä eikä pihaa ehditä siivota vihkimisten välissä. Pihan siivoaminen on hankalaa, koska kirkon edusta on päällystetty mukulakivillä.

Hääparia voi juhlistaa saippuakuplilla, kellojen kilistelyllä ja aplodeilla.