Espoon tuomiokirkko on tärkeä kirkollisen ja musiikkielämän keskus

Espoon tuomiokirkko on 1.9.2021 alkaen auki ti-pe klo 9–17 ja la-su klo 10–18 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Maanantaisin suljettu.

Aukiolotiedustelut suntiolta: p. 09 8050 3600.

Messua vietetään sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 10. Viimeisimmät tiedot tapahtumakalenterista ja Verkkokirkko Espoossa -sivulta.

Yleinen koronaohje. Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Seurakuntatilojen enimmäishenkilömäärät. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Poikkeuksia kirkon aukiolossa

Tiistaina 19.10.2021 tuomiokirkko on poikkeuksellisesti kiinni äänitetallennuksen vuoksi.

 

Espoon tuomiokirkko on Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin kotikirkko. Joka sunnuntai kirkossa vietetään molempien seurakuntien jumalanpalvelukset ja kasteet. Hiippakunnan toiminta tuo kirkkoon pappisvihkimykset ja muut läheisesti hiippakunnan jumalanpalveluselämään kuuluvat tilaisuudet. Erityismessuista mainittakoon suosittu teemallinen Pysäkki-messu, joka pidetään parisen kertaa kuukaudessa.

Tuomiokirkko on myös todellinen musiikkielämän keskus Espoossa, sillä kirkossa järjestetään vuosittain kymmeniä konsertteja. Se on paitsi suosittu ulkopuolisten esiintyjien konserttipaikka, myös Espoon tuomiokirkkoseurakunnan omien konserttien näyttämö. Kesäisin kirkossa järjestetään Suvisunnuntain iltamusiikki -sarjan tiimoilta jokasunnuntainen konsertti, johon on vapaa pääsy.

Loppuvuosi ja joulun aika on toinen sesonki, jolloin tuomiokirkon valtaavat monet musiikkitilaisuudet: kauneimmat joululaulut -laulutilaisuudet ja monet joulukonsertit. Myös pääsiäisen aika on suosittua konserttiaikaa.

Arkisin kirkossa harjoittelevat seurakunnan monet kuorot ohjelmistoaan. Vuonna 2012 käyttöön otetut 42-äänikertaiset saksalais-romanttiset urut kutsuvat kanttoreita harjoittelemaan.

Tervetuloa tilaisuuksiimme tai vain levähtämään tuomiokirkon keskiaikaisten holvien alle!

Kohti syksyä Espoon tuomiokirkolla

 

auton konepellille on sidottu hääparia juhlistava kukkakimppu

Hääkäytännöistä Espoon tuomiokirkossa

Espoon tuomiokirkossa on käytäntö, ettei häissä heitellä riisiä, ruusun terälehtiä tai muutakaan roskaavaa. Kirkossa saattaa kesälauantaisin olla 5-6 vihkimistä eikä pihaa ehditä siivota vihkimisten välissä. Pihan siivoaminen on hankalaa, koska kirkon edusta on päällystetty mukulakivillä.

Hääparia voi juhlistaa saippuakuplilla, kellojen kilistelyllä ja aplodeilla.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Espoon tuomiokirkko