Espoon tuomiokirkko on tärkeä kirkollisen ja musiikkielämän keskus

Espoon tuomiokirkko on 1.9.2021 alkaen avoinna ti-pe klo 9–17 ja la-su klo 10–18 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Maanantaisin suljettu.

Aukiolotiedustelut vahtimestarilta: p. 09 8050 3600.

Koronatilanne on vaikeutumassa. Se vaikuttaa tapahtumissamme seuraavasti: Koronapassi on käytössä Espoon tuomiokirkossa su 12.12. ja 19.12. Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa. Kaikissa muissa Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa osallistujia voi olla enintään puolet tilan normaalista enimmäishenkilömäärästä. Vahva maskisuositus on kaikessa toiminnassa, ja se koskee myös yhteislaulutilaisuuksiin osallistuvia ja muutakin laulutoimintaa.  Konserteissa ja esityksissä on oltava istumapaikat jokaiselle 25.11.-24.12.2021. Lisäksi ravintolassa järjestettävissä tilaisuuksissa ja konserteissa voi olla käytössä koronapassi, joten vaatimus kannattaa aina tarkistaa verkkosivun tapahtumahausta: https://www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat . Espoon tuomiokirkko on avoinna ti-pe klo 9–17 ja la-su klo 10–18 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Maanantaisin suljettu.

Poikkeuksia kirkon aukiolossa

  • Tiistaina 19.10.2021 klo 9-12 tuomiokirkko on poikkeuksellisesti kiinni äänitetallennuksen vuoksi.
  • Tiistaina 26.10.2021 kirkko suljettu koko päivän.
  • Perjantaina 12.11.2021 kirkko suljettu koko päivän.

 

Espoon tuomiokirkko on Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin kotikirkko. Joka sunnuntai kirkossa vietetään molempien seurakuntien jumalanpalvelukset ja kasteet. Hiippakunnan toiminta tuo kirkkoon pappisvihkimykset ja muut läheisesti hiippakunnan jumalanpalveluselämään kuuluvat tilaisuudet. Erityismessuista mainittakoon suosittu teemallinen Pysäkki-messu, joka pidetään parisen kertaa kuukaudessa.

Tuomiokirkko on myös todellinen musiikkielämän keskus Espoossa, sillä kirkossa järjestetään vuosittain kymmeniä konsertteja. Se on paitsi suosittu ulkopuolisten esiintyjien konserttipaikka, myös Espoon tuomiokirkkoseurakunnan omien konserttien näyttämö. Kesäisin kirkossa järjestetään Suvisunnuntain iltamusiikki -sarjan tiimoilta jokasunnuntainen konsertti, johon on vapaa pääsy.

Loppuvuosi ja joulun aika on toinen sesonki, jolloin tuomiokirkon valtaavat monet musiikkitilaisuudet: kauneimmat joululaulut -laulutilaisuudet ja monet joulukonsertit. Myös pääsiäisen aika on suosittua konserttiaikaa.

Arkisin kirkossa harjoittelevat seurakunnan monet kuorot ohjelmistoaan. Vuonna 2012 käyttöön otetut 42-äänikertaiset saksalais-romanttiset urut kutsuvat kanttoreita harjoittelemaan.

Tervetuloa tilaisuuksiimme tai vain levähtämään tuomiokirkon keskiaikaisten holvien alle!

Kohti syksyä Espoon tuomiokirkolla

 

auton konepellille on sidottu hääparia juhlistava kukkakimppu

Hääkäytännöistä Espoon tuomiokirkossa

Espoon tuomiokirkossa on käytäntö, ettei häissä heitellä riisiä, ruusun terälehtiä tai muutakaan roskaavaa. Kirkossa saattaa kesälauantaisin olla 5-6 vihkimistä eikä pihaa ehditä siivota vihkimisten välissä. Pihan siivoaminen on hankalaa, koska kirkon edusta on päällystetty mukulakivillä.

Hääparia voi juhlistaa saippuakuplilla, kellojen kilistelyllä ja aplodeilla.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Espoon tuomiokirkko