Tapiolan seurakunta

Seurakuntavaalit 20.11.2022. Asetu ehdolle 15.9. mennessä. Uskottu – toivottu – rakastettu #seurakuntavaalit.

Päiväkerho
Tapiolan kirkon päiväkerhoilmoittautuminen syksylle 2022 on käynnissä 12.–29.5. Lisää tietoa ja ilmoittautumislinkin, löydät täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Mankkaan seurakuntakodista luovutaan
Espoon seurakunnat pyrkii vähentämään seurakuntien tai seurakuntayhtymän omistamien tai vuokraamien tilojen määrää vuoden 2025 loppuun mennessä. Mankkaan seurakuntakodin tila ei ole seurakunnan oma, vaan vuokralla. Kiinteistössä alkaa toukokuun puolivälissä putkiremontti. Vuokrasopimuksen irtisanomisesta päätti Tapiolan seurakuntaneuvosto 5.4. Uutinen Kirkko ja kaupunki -lehdessä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapiolan kirkko ja Otaniemen kappeli käytettävissä sateenkaariparien häihin
Tapiolan seurakuntaneuvosto päätti 10.5. seurakuntalaisten mahdollisuudesta käyttää kirkon tiloja, kun he pyytävät avioliitolleen kirkollisen siunauksen tai heidät vihitään kristilliseen avioliittoon. Uutinen Kirkko ja kaupunki -lehdessä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Taidekortteja Ukrainan hyväksi
Valo kahvilan eteisessä on myynnissä kortteja ukrainalaisten hyväksi. Kortit on maalannut musiikkipedagogi, maalaaja Ketsia Enckell. Osa korteista sisältää suosituksen musiikista, jota voi kunnella korttia katsellessa.

Kirkon lounas
Torstaina (ja tiistaisin 10.5. alkaen) klo 12 Tapiolan kirkolla ti 24.5.2022 saakka. Tarjolla kasviskeitto, ruisleipää ja kahvi. Hinta 5 €. Lapset yli 3–12-v. 2 €. Keiton valmistaa Manna-apu, hävikkituotteita hyödyntäen. Tuotto Kirkon Ulkomaanavun kautta ukrainalaisten auttamiseksi.

Kahvila Valo on auki arkisin ma–to klo 12–16 Tapiolan kirkolla. Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistehtävistä kahvila Valossa, ota yhteys vapaaehtoistyön koordinaattoriimme, diakonissa, Merita Hietaseen 040 531 1009 tai merita.hietanen@evl.fi.

Kirkon tarina
Kerro meille muistosi Tapiolan kirkosta tästä linkistä löytyvällä lomakkeella.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Lomakkeen kautta kerätyt tervehdykset ja muistot Tapiolan kirkosta, ovat nähtävillä tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Mitä Tapiolan kirkko merkitsee minulle?
Katso video tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Jumalanpalveluksista löydät tietoa täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Keskipäivänrukous julkaistaan ma, ke ja pe klo 12 Tapiolan seurakunnan Facebook-sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tapiolan kirkon peruskorjauksesta löydät tietoa täältä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Korona

Kokoontumisrajoituksia ei ole tällä hetkellä voimassa

Kaikissa tilaisuuksissa edelleen vahva maskisuositus. Lisäksi huolehdimme turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Saavuthan paikalle vain terveenä.

Tietoja seurakunnasta

Seurakunnan tehtävä on välittää Jumalan armoa ja rohkaista pitämään huolta toinen toisitamme.  Tapiolan seurakunnan alueeseen kuuluvat Tapiolan lisäksi Laajalahti, Mankkaa, Taavinkylä, Westend ja Otaniemi. Tapiolassa eletään rakentamisen aikaa, metron ja kehittyvän Aalto-yliopiston maisemissa.

Kun olet jäsen, seurakunta voi tehdä paljon hyvää.  Rippikoululaisissa tapaamme vuosittain lähes 300 nuorta. Diakonia- ja perhetyöntekijät kävivät vuonna 2020 yli 1300 henkilökohtaista keskustelua. Taloudellista avustusta Tapiolan alueen ihmisille annettiin vuonna 2020  n. 28 000 euroa.

Seurakunnassamme on lähes 22 000 jäsentä, vapaaehtoisia n. 500  ja työntekijöitä noin 40. 

_______________________________

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lahjoita tästä Tapiolan seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen!

Koronan seurauksista kärsivät nuoret tarvitsevat apuasi.
Lisää tietoa Yhteisvastuukeräyksestä löydät tästä linkistä.

 

Me työntekijät olemme sinua varten

Papin puhelin joka päivä klo 9–21 numerossa 09 8050 4900.​​​​
Diakoniatyöntekijä ma-to klo 9–11 numerosta 09 8050 4400, tai diakonian sähköinen ajanvaraus. Linkki avautuu uudessa välilehdessäAjanvaraus ja neuvonta arjen haasteisiin mm. talouteen.
Keskusteluapua mm. eron, parisuhteen ja vanhemmuuden kysymyksiin sielunhoitoterapeutti, Solmuja parisuhteessa®-neuvoja Kristiina Larjava, 050 358 1064 , kristiina.larjava@evl.fi jaTerhi Kuoppala, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja Solmu-parisuhdeneuvoja 0415398701 terhi.kuoppala@evl.fi

Lisätietoja Solmuja parisuhteessa-menetelmästä Solmuja parisuhteessa® -parineuvonta - Parisuhdekeskus Kataja

Espoon aluerekisterikeskuksen yhteystiedot tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä (jäsenrekisterit eli kirkonkirjat, avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistus, sukuselvitys ja sukututkimustilaukset)

Tapiolan seurakuntatoimisto

09 8050 4000 (ma–pe klo 9–11), tapiolanseurakunta@evl.fi

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@evl.fi
tai tapiolanseurakunta@evl.fi

Vapaaehtoisuus

Seurakuntien vapaaehtoistehtävistä löydät lisää tietoa alasivuilta sekä Vapaaehtoistyö-verkkopalvelusta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä