Tapiolan seurakunta

Tervetuloa Tapiolan seurakunnan sivuille!

Seurakunnan alueeseen kuuluvat Tapiolan lisäksi Laajalahti, Mankkaa, Taavinkylä, Westend ja Otaniemi. Seurakunnan jäsenmäärä on noin 23 000 henkeä.

Tapiola on voimakkaassa muutosvaiheessa, ja elämme seuraavat vuodet suurten rakennustyömaiden keskellä muun muassa Länsimetron rakentamisen ja Tapiolan keskustan kehittämisen vuoksi.

Tapiolan alueelle, metroasemien tuntumaan muuttaa vuosikymmenen loppuun mennessä jopa 5 000–10 000 uutta asukasta. Heidän vastaanottamisensa tulee olemaan seurakunnalle suuri haaste, mutta samalla myös hieno mahdollisuus uudenlaisen yhteisöllisyyden kehittämiseen.

Tapiolan seurakunnan jumalanpalveluselämä on vilkasta. Sunnuntain messujen kävijämäärissä Tapiolan seurakunta on aivan Espoon seurakuntien kärjessä. Lasten ja aikuisten kerhot ja piirit keräävät Tapiolan kirkolle ja muihin toimitiloihin päivittäin paljon väkeä. Kuorot ja musiikkiryhmät toimivat aktiivisesti.

Kirkon ja seurakunnan jäsenyyden vahvistaminen, vapaaehtoistyön tukeminen ja muuttuvan yhteiskunnan tarpeisiin vastaaminen - esimerkiksi työttömien ja syrjäytymisvaarassa olevien tukeminen - ovat seurakunnan keskeisiä tavoitteita tulevina vuosina.

Siunauksen sadetta -kastepäivä

Kastepäivä on mukava, mutkaton ja maksuton tapa järjestää kastetilaisuus. Voit järjestää iloisen ja erityisen perhejuhlasi helposti Tapiolan kirkossa 27.-29.9. Kastettavaksi päivään voi tulla lapsi tai aikuinen. Samasta perheestä voidaan kastaa useampi jäsen samaan aikaan.

Seurakunta tarjoaa kakkukahvit ja juhlaan koristellun tilan sekä lainaa tarvittaessa kastemekon. Juhlaan voit kutsua mukaan 20 läheistäsi. Tila on varattu teidän juhliinne sekä kasteen että kakkukahvien ajan.

Kasteita järjestetään pe 27.9. klo 17 ja
la 28.9. klo 10.00, 11.30, 13.00, 14.30, 16.00 ja 17.30. Su 29.9. mahdollisuus kasteeseen Mikkelinpäivän messussa.

Lisätietoa: Ossi Tervonen, ossi.tervonen@evl.fi, 040 525 0251.

Varaukset 15.9. mennessä
Espoon seurakuntien Palvelukeskuksesta 09 8050 2601.