Tapiolan seurakunta

Seurakuntavaalit

Jotta seurakunta on jäsentensä näköinen, tarvitsemme sinunkin ääntäsi. Äänestä seurakuntavaaleisssaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ennakkoäänestys on 8.–12.11. ja varsinainen vaalipäivä 20.11.2022. 

Messu Tapiolassa

Jumalanpalveluksista löydät tietoa täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Keskipäivänrukous julkaistaan ma, ke ja pe klo 12 Tapiolan seurakunnan Facebook-sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ajankohtaista

Poikkeusaukiolo Tapiolan kirkolla

Tapiolan kirkko aukeaa to 6.10. poikkeuksellisesti vasta klo 13 henkilökunnan koulutuspäivän takia.

Kahvila Valo

on auki arkisin ma–to klo 12–16 Tapiolan kirkolla. Tuotto Yhteisvastuukeräykseen ja Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainaan. Kahvila ei poikkeuksellisesti ole auki to 6.10. 

Keittolounas

Kahvila Valossa torstaisin (tiistai on säännöllisenä peruuntunut) klo 11.30. Hinta 5 € aikuiset, lapset 2 €, alle 3-v. ilmainen. Korttimaksu, tai käteismaksu tasarahalla. L,G. Leipä, leikkeleet, kahvi, tee, mehu, pulla ja keksi sisältyy hintaan. To 6.10. ei poikkeuksellisesti ole lounasta.

Mediamissio 2022

Se löytyi -missio 19.9.–16.10.2022 on kristittyjen yhteinen, hanke evankeliumin välittämiseksi suomalaisille. Espoossa järjestettävät tilaisuudet löydät tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Mitä vielä? - vertaisyhmät eläköityneille 

Kaksi ryhmää aloittaa lokakuussa. Ilm. viim. to 10.10. Tarkemmat tiedot Mitä vielä? -ryhmistä tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Online Alpha

Kaipaatko paikkaa, jossa voisi pohtia elämän suuria kysymyksiä – ryhmää, jossa on välittävä, avoin ja rento ilmapiiri ja jossa ihmiset voisivat vapaasti esittää kysymyksiä ja keskustella niistä muiden kanssa? Online Alfa järjestetään verkossa 12 kertaa alkaen to 27.10. klo 18. Lue lisää Tapiolan seurakunnan Online Alfasta tästä linkistä.   Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Hiljaisuuden maalaus

Luovaan hiljaisuuteen johdattaa tapiolalainen Karoliina Mäkelä. Vuoden kolmas ja viimeinen kerta kokoontuu to 10.11. klo 18-20 Tapiolan kirkolla. Imoittautumiset viimeistään to 3.11. Hiljaisuuden maalauksen tarkemmat tiedot löydät tästä linkistä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Suuria uskonkysymyksiä

TT Kari Kuula johdattaa teologisten kysymysten äärelle viisiosaisessa luento- ja keskustelusarjassa Linkki avautuu uudessa välilehdessäkeskiviikkoisin 21.9–19.10. klo 18 Tapiolan kirkolla.

Arabialainen ompelimo

Syyrialaiset Hala ja George ottavat korjaustöitä vastaan ompelukerhossaan to klo 17–18 Tapiolan kirkon alakerrassa, tilassa nimeltä Kallio. Tuotto KUA:n kautta Ukrainaan.

ArkiYstäväksi ikäihmiselle

Onko sinulla ylimääräistä aikaa tunti tai kaksi viikossa? Lähde ulkoiluystäväksi ikäihmiselle, joka odottaa kävelyseuraa nyt kesällä. Tied. diakoni Katja Karvinen, katja.karvinen@evl.fi tai 040 593 7386.

Käsintehtyjä essuja

Essun, hinta 10 € ohjataan Kirkon ulkomaanavun kautta ukrainalaisten tukemiseksi. Essut on tehnyt ja lahjoittanut Leena-Maija Soini.

Lahjoita lankaa

Ahkerat vapaaehtoiset neulojamme tarvitsevat lankaa. Olisiko sinulla lahjoittaa sitä meille? Langan tulee sisältää väähintään 50 % villaa. Voit toimittaa lahjoituksesi Tapiolan kirkolle, Kirkkopolku 6.

Vapaaehtoisuus

Seurakuntien vapaaehtoistehtävistä löydät lisää tietoa alasivuiltLinkki avautuu uudessa välilehdessäa sekä Vapaaehtoistyö-verkkopalvelusta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Mankkaan seurakuntakodista on luovuttu

Espoon seurakunnat pyrkii vähentämään seurakuntien tai seurakuntayhtymän omistamien tai vuokraamien tilojen määrää vuoden 2025 loppuun mennessä. Seurakunta on ollut kiinteistössä vuokralla. Kiinteistössä alkoi toukokuussa 2022 putkiremontti. Seurakuntakodista luovuttiin kesäkuun loppuun mennessä. Vuokrasopimuksen irtisanomisesta päätti Tapiolan seurakuntaneuvosto 5.4. Uutinen Kirkko ja kaupunki -lehdessä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapiolan tilat sateenkaariparien häihin

Tapiolan seurakuntaneuvosto päätti 10.5. seurakuntalaisten mahdollisuudesta käyttää kirkon tiloja, kun he pyytävät avioliitolleen kirkollisen siunauksen tai heidät vihitään kristilliseen avioliittoon. Uutinen Kirkko ja kaupunki -lehdessä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Päätökseen jätettiin neljä eriävää mielipidettä ja siitä tehtiin myös kaksi oikaisuvaatimusta. Tapiolan seurakuntaneuvosto käsitteli oikaisuvaatimukset tiistaina 16.8. kokouksessaan ja hylkäsi ne. Uutinen Kirkko ja kaupunki -lehdessä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Korona

Kokoontumisrajoituksia ei ole tällä hetkellä voimassa.
Huolehduithan hyvästä käsihygieniasta ja saavuthan paikalle vain terveenä.

_______________________________

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lahjoita tästä Tapiolan seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen!

Koronan seurauksista kärsivät nuoret tarvitsevat apuasi.
Lisää tietoa Yhteisvastuukeräyksestä löydät tästä linkistä.

Me työntekijät olemme sinua varten

Papin puhelin joka päivä klo 9–21 numerossa 09 8050 4900.​​​​
Diakoniatyöntekijä ma-to klo 9–11 numerosta 09 8050 4400, tai diakonian sähköinen ajanvaraus. Linkki avautuu uudessa välilehdessäAjanvaraus ja neuvonta arjen haasteisiin mm. talouteen.
Keskusteluapua mm. eron, parisuhteen ja vanhemmuuden kysymyksiin sielunhoitoterapeutti, Solmuja parisuhteessa®-neuvoja Kristiina Larjava, 050 358 1064 , kristiina.larjava@evl.fi.

Lisätietoja Solmuja parisuhteessa-menetelmästä Solmuja parisuhteessa® -parineuvonta - Parisuhdekeskus Kataja.

Espoon aluerekisterikeskuksen yhteystiedot tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä (jäsenrekisterit eli kirkonkirjat, avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistus, sukuselvitys ja sukututkimustilaukset)

Tapiolan seurakuntatoimisto

09 8050 4000 (ma–pe klo 9–11), tapiolanseurakunta@evl.fi

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@evl.fi
tai tapiolanseurakunta@evl.fi

Tapiolan kirkon peruskorjauksesta löydät tietoa täältä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Mitä Tapiolan kirkko merkitsee minulle?

Seurakuntalaisten haastatteluista koottiin video Tapiolan kirkon peruskorjauksen valmistumisen innoittamana. Katso video tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tietoja seurakunnasta

Seurakunnan tehtävä on välittää Jumalan armoa ja rohkaista pitämään huolta toinen toisitamme.  Tapiolan seurakunnan alueeseen kuuluvat Tapiolan lisäksi Laajalahti, Mankkaa, Taavinkylä, Westend ja Otaniemi. Tapiolassa eletään rakentamisen aikaa, metron ja kehittyvän Aalto-yliopiston maisemissa.

Kun olet jäsen, seurakunta voi tehdä paljon hyvää.  Rippikoululaisissa tapaamme vuosittain lähes 300 nuorta. Diakonia- ja perhetyöntekijät kävivät vuonna 2020 yli 1300 henkilökohtaista keskustelua. Taloudellista avustusta Tapiolan alueen ihmisille annettiin vuonna 2020  n. 28 000 euroa.

Seurakunnassamme on lähes 22 000 jäsentä, vapaaehtoisia n. 500  ja työntekijöitä noin 40. 

Seurakuntavaalit ennakkoäänestys 8.-12.11. ja vaalipäivä 20.11.