Rakkauslukkoja metalliaidassa.
YouTube-video

Tukea parisuhteelle ja perheelle Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Tukea perheen, kasvatuksen, parisuhteen ja eron kysymyksissä saat sekä seurakuntien toiminnastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä että kriisin yllättäessä perheasiain neuvottelukeskuksestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Keskusteluapua perhetyönohjaajien kanssa p. 040 5474 146 tai 050 5110 165.

Seurakunnassa toimivat monimuotoiset perheet. Yksin, kaksin, yhdessä, lapset, äidit, isät, isovanhemmat, kummit, tilaa riittää. Toiminta tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä kristillistä kasvatustyötä.

Oma paikkasi voi löytyä avoimista tai määräaikaisista harrastus- ja vertaisryhmistä. Tervetuloa mukaan myös perheleireille, -retkille ja muuhun vanhemmille, pariskunnille ja koko perheelle suunnattuun toimintaan.
 

Kursseja ja ryhmiä parisuhteen ja perheen parhaaksi

Sivun tietoja päivitetään sitä mukaa, kun tapahtumatiedot varmistuvat.

Rikasta minua - parisuhdeviikonloppu

Pe-su 24.-26.3.2023 Hvittorpin leirikeskuksessa

Viikonloppukurssi, joka on suunnattu parille, joiden suhde kaipaa uutta nostetta. Kurssilla keskitytään suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin sekä etsitään yhteisiä, konkreettisia tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa. Kurssin ohjaavat Parisuhdekeskus Katajan kouluttamat vertaisohjaajat Minna ja Jarkko Hauta-aho.
Kurssin hinta 150€/pari täysihoidolla.
Tiedustelut: perhetyönohjaaja Kirsi Kanerva, kirsi.kanerva(ät)evl.fi
Katso lisää ja ilmoittaudu 27.2.2023 mennessä: Rikasta minua - parisuhdeviikonloppu

Parista perheeksi -illat ensimmäistä lastaan odottaville

Mitä tapahtuu, kun perheeseen tulee lapsi?

Parista perheeksi -illat järjestetään yhdessä Espoon kaupungin kanssa osana perhevalmennusohjelmaa, ja ne pidetään syksyllä 2023 seuraavina päivinä: to 24.8., 14.9., 19.10., 9.11. ja 7.12. klo 17-18.30. Illan päätteeksi on mahdollisuus jäädä lyhyeen infoon, jossa kerrotaan nimen antamiseen liittyvistä käytännöistä ja kasteen järjestämisestä sekä kummeista.
Tiedustelut omasta neuvolasta tai perhetyönohjaa Kirsi Kanerva, 050 5110165.
Paikka:  Espoon keskuksen Perhekeskus, Kamreerintie 6, 02770 Espoo.
Kaikki Espoon seurakuntien Parista perheeksi -illat löydät täältä: Perhevalmennus

Suomalainen eroseminaari -vertaisryhmä

Espoon tuomiokirkkoseurakunta ja Leppävaaran seurakunta järjestävät keväällä 2023 12.1.-30.3. (paitisi 23.2.) torstaisin klo 17-20 Espoon tuomiokirkon seurakuntatalolla Espoon keskuksessa (Kirkkoranta 2) eroseminaarin. Seminaaria ohjaavat koulutut ohjaajat johtava perhetyönohjaaja Outi Wenell sekä perhetoiminnanohjaaja Eira Salakka. Mukana on myös kokemusasiantuntija.

Seminaarissa käsitellään eroon ja itsetuntemukseen liittyviä aiheita. Eron käsittely auttaa eroprosessissa ja antaa aikuiselle valmiuksia tukea myös lastta eron aiheuttaman hämmennyksen, suuttumuksen ja surun keskellä. Hinta 70 e. sisältää kevyen iltapalan ja materiaalit.
Katso lisää. www.suomalaineneroseminaari.fi.
Tiedustelut johtava perhetyönohjaaja Outi Wenell, outi.wenell(ät)evl.fi 

Solmuja parisuhteessa - ohjaus ja neuvonta

Solmuja parisuhteessa - ohjausta ja neuvontaa riitoihin, kriisissä oleville tai eroa harkitseville pareille. 8–10 tapaamista, hinta 100 e / pari, maksuvapautus mahdollista. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Perhetyönohjaajat outi.wenell(ät)evl.fi 040 5474146 tai kirsi.kanerva(ät)evl.fi, 050 511 0165.

Isä! Kipuiletko isyyden kanssa?

Verkkosivulla isille.infoLinkki avautuu uudessa välilehdessä keskustellaan isyydestä. Käy katsomassa ja löydä vertaistukea. Muista, että isyyden vaikeuden kanssa ei tarvitse pärjätä yksin, sillä et ole ainut asian kanssa painiva.

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Parisuhteen ja perheen tukipalveluja

Kohti parempaa parisuhdetta

Jokainen ihminen kaipaa kumppania, mutta parisuhteessa ei aina ole hyvä olla. Onnellinen ja tasapainoinen parisuhde on tavoittelemisen arvoinen asia, ja hyvän parisuhteen eteen kannattaa tehdä työtä.

Joskus kuitenkin omat keinot parisuhteen kohentamiseen eivät riitä, ja silloin vertaistuki tai keskusteluapu voivat olla paikallaan. Parisuhde, ero, yksinäisyys, lasten kasvukivut ja kiukut – asioita, joita me kannamme taakkana. Älä jää yksin kantamaan taakkoja, vaan tule juttelemaan!Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa tehdään monenlaista parisuhteiden vahvistamiseen ja rakentamiseen työtä.

Ota meihin yhteyttä, kun tarvitset tukea, apua tai neuvoja parisuhteen ja perheen huolissa! Älä jää yksin!

Keskusteluapua ja terapiaa

Ammatillista keskusteluapua parisuhteen, eron, perheen ja kasvatuksen kysymyksissä puhelimessa, Teamsissa, sähköpostitse tai tapaamisissa ajanvarauksella antavat koulutetut työntekijät. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja palvelu on maksutonta.   Yhteydenotot outi.wenell(ät)evl.fi, p. 040 5474 146, tai kirsi.kanerva(ät)evl.fi , p. 050 511 0165. Vastaamme muutaman arkipäivän kuluessa.

Solmuja parisuhteessa -parisuhdeneuvonta

Solmuja parisuhteessa – ohjausta ja neuvontaa riitoihin, kriisissä oleville tai eroa harkitseville. Tapaamiset 8–10 kertaa, hinta 100€/pari, sis. kirjalliset materiaalit ja ohjauksen. Mahdollisuus hakea maksuvapautusta. Tiedustelut perhetyönohjaajat, Solmuja parisuhteessa -neuvojat Outi Wenell, outi.wenell(ät)evl.fi, p. 040 5474 146; Kirsi Kanerva, kirsi.kanerva(ät)evl.fi, p. 050 5110 165.

Silta - huojenna huolia

Silta – paikka pysähtyä hetkeksi huojentamaan huolia Suvelan kappelissa. Varaa tunnin keskusteluaika soittamalla, tekstarilla tai sähköpostilla perhetyönohjaaja Kirsi Kanervalta. Sillalle voit tuoda muutakin pohdittavaa kuin parisuhteen tai perheen asioita. Ota yhteyttä: Kirsi Kanerva, kirsi.kanerva(ät)evl.fi, p. 050 5110 165.

Ota yhteyttä

Perhetyönohjaaja
Suvelan kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3583
Kirstintie 24
02760 Espoo

Solmuja parisuhteessa -neuvoja, Rikasta minua -parisuhdekurssin ohjaaja, Parisuhteen palikat -kouluttaja, Gordonin "Toimiva perhe" -ohjelman ohjaaja Vastuualue: Perhetyö, parisuhteen, perheen, eron ja kasvatuksen kysymykset sekä retki- ja leiritoiminta

Johtava perhetyönohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3584
Kirkkokatu 10
02770 Espoo

Perhetyön työalavastuu ja johtaminen. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia (perheet, parit, yksilöt). Parisuhdeneuvonta ja -ohjaus; Solmuja parisuhteessa -neuvoja, Parisuhteen Kuntokartoitus -kouluttaja, Parisuhteen palikat -kouluttaja. Vanhemmuuden neuvonta ja ohjaus. Gordonin ihmissuhdekurssit -menetelmäohjaaja. Sielunhoito. Tunnetaitojen ohjaus. Kehittäminen ja verkostoyhteistyö.