Kirsti MalmiKirsti Malmi.

Viro, Tallinna (Lasnamäki)

Kirstin työhön kuuluu diakoninen tavoittava työ Lasnamäen kaupunginosassa. Lisäksi Kirsti tekee valtakunnallista musiikkievankelistan työtä, aktiotyötä sekä kehitysvammais- ja vanhustyötä Viron kirkossa.

Virossa varsinkin luterilaisissa piireissä arastellaan evankelioimistyötä. Kirsti sanoo: ”Haluan olla rohkaisemassa kristittyjä tulemaan ulos kirkoista ihmisten pariin helposti lähestyttävin tavoin. Siksi monen viime vuoden ajan nokipannukahvivarusteet ovat osoittautuneet oivaksi työvälineeksi kesäaktiossa ja tapahtumien yhteydessä.”

Kirsti on kokenut Jumalan läsnäoloa pienissä kohtaamisissa ja uskoo, että savuntuoksuista kahvia jakaessa tai vaikkapa yhdelle ihmiselle laulaessa hän saa olla suuressa mukana.

Kirstin terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme. Lisätietoja Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fi 050 365 3779.

Lähetysjärjestö: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys

Yhteystiedot: * sähköposti: kirsti.malmi@sekl.fi   *  Instagram: vilkaisu_viroon  * Youtube: Kirsti Malmi  * Facebook: Kirsti Malmi  * verkkosivu: www.markuse.ee * Malmi Kirsti | Kansanlähetys (kansanlahetys.fi)

Lasnamäen srk:n postiosoite: EELK Lasnamäe, Pae 21, 11415 Tallinn, Estonia

Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2079

 

Felm-keskus                                                                                       

Israel, Jerusalem

Suomen Lähetysseura edistää kumppaniensa kanssa Israelissa uskontojenvälistä vuoropuhelua sekä rauhaa ja sovintoa. Israelin noin 8,2 miljoonasta asukkaasta vain noin 2 prosenttia on kristittyjä. Juutalaisia maassa on noin 75 prosenttia ja muslimeja noin 18 prosenttia väestöstä.

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja hyvään lapsuuteen. Lapset kuitenkin kärsivät konflikteista eniten. Lähetysseura tekee yhteistyökumppaniensa kanssa työtä juuri lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi sekä Israelissa että Palestiinassa. Toteutettavan työn kautta tuetaan esimerkiksi koulujen ja järjestöjen työntekijöitä työnohjauksin sekä tarjoataan henkistä tukea lapsille, nuorille, vanhemmille ja opettajille. Kristillisen SAT-7 -satelliittikanavan kautta autetaan myös miljoonia Lähi-idän pakolaisleirien lapsia käymään koulua.

Jerusalemissa toimiva Felm-keskus on avoinna kaikille kansallisesta identiteetistä sekä uskonnollisesta ja etnisestä taustasta riippumatta. Keskuksessa järjestetään muun muassa keskusteluryhmiä, kielten opiskelua, raamattuopetusta, jumalanpalveluksia, lauluryhmien harjoituksia, leirejä ja erilaisia kerhotapahtumia. Keskuksesta käsin tehdään myös diakoniatyötä, kriisi- ja sielunhoitotyötä sekä työnohjausta.

Felm-keskusken terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme. Lisätietoja Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fi 050 365 3779.

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

 

Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2095

 

Faisal ja Bella Masih 

Kreikka, Ateena, pakolaistyö

Ateenassa kohdataan turvapaikanhakijoita, jotka tulevat Schengen-alueelle yhtä Eurooppaan suuntautuvan pakolaisuuden valtaväylää pitkin.  Crossroads -järjestön pakolaiskeskus Ateenan keskustassa tavoittaa viikoittain satoja eri-ikäisiä maahantulijoita. Pakolaiskeskuksessa heille annetaan aineellista, henkistä ja hengellistä apua, tarjotaan opetusta ja koulutusta, autetaan virallisten asiakirjojen ja hakemusten täyttämisessä sekä tilat yhdessäoloon ja toinen toisensa kohtaamiseen.

Lähetysjärjestö: Lähetysyhdistys Kylväjä ry

Pakolaistyön terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme. Lisätietoja: Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

https://crossroads.com.gr/en/  *Bella ja Faisal Masih – Lähetysyhdistys Kylväjä (kylvaja.fi) * Youtube: Faisal ja Bella Masih

Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2066

Sat7 Medialähetystyö Lähi-Idän maihin

Olarin seurakunta tukee kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n arabian-, farsin- (persia) ja turkinkielistä työtä. Ohjelmia lähetetään ympäri vuorokauden neljällä kanavalla ja kolmen satelliitin kautta. Netin kautta ohjelmat ovat katsottavissa kaikkialla maailmassa. Myös Suomessa moni maahanmuuttaja katsoo ohjelmia omalla äidinkielellään, myös pakolaisleireillä ympäri Lähi-Itää. Radio, televisio ja internet on monille kristityille elämänlanka, joka rohkaisee ja neuvoo miten elää kristittynä vaikeuksien ja jopa vainon keskellä.

Lähi-itä, Pohjois-Afrikka ja Keski-Aasia ovat uutisissa päivittäin. Kristityt ovat alueella pieni ja monin paikoin vainottu vähemmistö. Ääriuskonnolliset ilmiöt ja yhteiskuntien epävakaus tarjoavat myös ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. Moni kyselee elämän mielekkyyttä ja etsii totuutta. Internet ja satelliittitelevisio ovat avanneet Lähi-idän ja Keski-Aasian asukkaille uusia ikkunoita maailmaan.

Lähetysjärjestö: Medialähetys Sanansaattajat

Medialähetystyön terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme.

Lisätietoja: Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä p. 050 365 3779.

http://sat7.org/

Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2121


Koulutuskeskus Luther-seminaari, Thaimaa

Kirkon teologisen koulutuskeskuksen Luther Seminary in Thailandin (LST) päätavoitteena on kouluttaa kaikki kirkon työntekijät Thaimaan evankelis-luterilaiselle kirkolle (ELCT) sekä osaltaan huolehtia olemassa olevien työntekijöiden jatkokoulutuksesta. Toisena tärkeänä tavoitteena on tukea seurakuntien maallikoiden kasvua kristittyinä.

LST näkee keskeiseksi työksi myös yhteyksien rakentamisen toisiin tunnustuskuntiin sekä muihin uskontoihin. LST toteuttaa tehtäväänsä järjestämällä teologista koulutusta eri opetus-ohjelmien mukaan. Koulutuksessa painotetaan myös taiteen käyttöä evankeliumin julistuksen keinona (draama, tanssi, musiikki, kukkien sidonta) ja jumalanpalveluksen sisällön vahvistajana ja elävöittäjänä.

LST:n henkilökunnassa on viisi thaimaalaista työntekijää, joiden vastuu-alueina ovat kirjasto ja kristillisen kasvatuksen yksikkö. Tuntiopettajina toimii partnerimaiden lähetystyöntekijöitä, thaimaalaisia teologeja niin ELCT:n omasta piiristä kuin myös Thaimaan ekumeeniselta kentältä.

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

Luther-seminaarin terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme.

Lisätietoja: Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä p. 050 365 3779.

Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2118


Egyptin Pipliaseura