Tule mukaan Kauklahden kappelin toimintaan!

 Mukavaa kevättä ja kesän odotusta!

Tapahtumatiedot: https://www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat

Kappelin syksyisen vesivahingon korjaustyöt on valmistunut! Iloksemme olemme saaneet  muuttaa takaisin ns. yläkertaan! 

Kappelin yläkerran tilat ovat jälleen käytössä heinäkuusta lähtien, kappelin toiminta tosin alkaa kääntyä kesätauolle.

​​​​​​​

Tapahtumatiedot: https://www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat

Ti 18.6.2024 klo 18.00 Kesäilta kappelilla, tarjolla kahvia, suolainen ja pieni makea ja viimeinen tilaisuus ostaa arpoja Yhteisvastuun hyväksi! Mukavia voittoja esim. 2 kpl 50,00€ lahjakorttia K-kauppaan!

Lämpimästi tervetuloa kevään viimeisiin tapahtumiin!

​​​​Kyläkirkot siis kuukauden 2. ja 4. sunnuntai klo 12.00

 

Joukko värikyniä

Askartelupaja Nooan arkki

Askartelupaja on tarkoitettu 6-8-vuotiaille, ja se kokoontuu Kauklahden kappelilla tiistaisin klo 13-16. Hartaushetki, askartelua, vapaata yhdessäoloa, välipala.
Ilmoittautuminen www.espoonseurakunnat.fi.
Lisätietoja: jenni.nieminen@evl.fi

 

Yhteisvastuukeräys 2024

Katso keräyksestä lisää klikkaamalla kuvaa:

Yhteisvastuukeräyksen pinkki logo.

Yhteisvastuu-keräys on jälleen alkanut! Vuonna 2024 Yhteisvastuu keskittyy nuorten elämänhallinnan ja mahdollisuuksien parantamiseen.

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suusrkeräys ja välittämisen kansanliike, joka kutsuu mukaan tekemään yhdessä toisille sen, minkä tahtoisimme itsellemme tehtävän! Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen olet lahjoituksellasi auttamassa kaikkein heikommassa asemassa olevia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumuksee katsomatta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Huomenna alkaa jälleen kappelin perinteinen arpojen myynti Yhteisvastuun hyväksi, arvat 3,00/kpl ja 4 kpl/10,00€. Arpoja myydään aina kun kappelilla on toimintaa. Mahtavia  voittoja ja arvonta suoritetaan  18.6.2024. Arpoja voi ostaa myös Kahvikärrystä, joka vielä kahtena perjantaina 17. ja 24.5. klo 15-17 liikkuu Kauklahden keskustan alueella! Kappelilla on myynnissä myös kivoja tuotteita, joiden myyntituotto Yhteisvastuun hyväksi. Lämpimästi tervetuloa antamaan lahjoitus Suomen ja maailman kriisialueiden nuorille, että heillä olisi mahdollisuus hyvään elämään ja turvalliseen tulevaisuuteen!

 

Tapaa pappeja ja diakoni

Kauklahden ja Nupurin  alueen papit ovat tavoitettavissa, jos haluat keskusteluapua:

 • Ari Kunnamo p. 040579877
 • Raigo Liiman  p. 050 438 011
 • Mari Mathlin  p. 050 4380182

Espoon seurakuntien päivystävän papin tavoitat joka päivä eli ma-su klo 9–19 numerosta 09 8050 2602. Jos pappi ei heti vastaa, jätä toive tapaamisesta tai soitosta vastaajaan, pappi ottaa sinuun yhteyttä saman päivän aikana.

Kauklahden ja Nupurin alueen diakoni

Merja Lehtisalo p. 050 4380176​​​​ ​​​​

Verkko ja some

Löydät Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkotapahtumia facebookin kautta, linkin löydät alempana, pystyt seuraamaan tilaisuutta vaikket itse olisi mukana facebookissa.

www.espoontuomiokirkkoseurakunta.fi

www.facebook.com/espoontuomiokirkkoseurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seuraamalla Facebookista Espoon tuomiokirkkoseurakuntaa saat ajankohtaisimman tiedon tulevista verkkolähetyksistä.

Kirkolliset toimitukset ja palvelukeskus

Seurakunnat seuraavat tilannetta tarkasti, ja tiedotamme verkkosivuillamme tilanteen muuttuessa.

Espoon Aluekeskusrekisteri ja Palvelukeskus palvelevat vain puhelimitse ja sähköisesti:

 • p. 09 8050 2600 (ma-to klo 9-15)
 • keskusrekisteri.espoo@evl.fi

www.espoonseurakunnat.fi

Syksyllä kappelilla alkaa harjoittelemaan kaksi kuoroa!


​​​​​​​

 

 

Toimintaa lapsille ja perheille

 • Perhekerhon toiminta jää kesätauolle! Perhekerho on aina tiistaisin klo 10.00, ei ennakkoilmoittautumista.  Kerhossa on vaihtelevia aiheita. Voit halutessasi varata kahvirahan 1,50 €.
   
 • Esikoisvauva- ja taaperoryhmä on jäänyt kesätauolle! ei ennakkoilmoittautumista, käy oman mielenkiintosi mukaan. Mukavaa juttelua ja kokemusten vaihtoa vauva- ja lapsiperheen arjesta. Lämpimästi tervetuloa!
   
 • Kappelilla toimii viikottain, perjantaisin, myös ruotsinkielinen Familjeklubben, joka  jatkaa vielä kesäkuun aikana 7.6 ja 14.6.
   
 • Vauvaperhekerho on jäänyt kesätauolle! ei ennakkoilmoittautumisia, käy oman mielenkiintosi mukaan. Mukavaa juttelua ja kokemusten vaihtoa vauvaperheen iloista ja suruista. Lämpimästi tervetuloa!

värikyniä ja muita askartelutarvikkeita

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu, jää kesätauolle! Se pidetään  vain messusunnuntaisin eli joka kuukauden 2. ja 4. sunnuntai klo 12.00. Kevään ensimmäinen pyhäkoulu   Pyhäkoulu aloittaa messussa, josta lapset lähtevät opettajan johdolla viettämään omaa hartaushetkeään. Lämpimästi tervetuloa!

Kansanlähetyksen Nuorten ilta

Helsingin Kansanlähetys ja Uudenmaan Kansanlähetyksen Nuorten illat Kauklahden kappelissa joka toinen torstai alkaen klo 18.30

Illat kulkevat nimellä Espoon Pointti ja niitä kutsutaan myös lempinimellä Länkkäri. Luvassa on mukavaa yhteistä illanviettoa, riparibiisien laulantaa, inspiroivaa pohdintaa Raamatun äärellä sekä herkullista iltapalaa!

Illat on suunnattu kaikille 15-19v. Iltoja vetävät yo Juho Ylitalo ja TM Mikael Elmolhoda, jolta saa myös lisätietoja puh. 0444522238

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuus on kappelin alakerrassa, jonne kulku alapuolelta junaparkin kautta

Kappelilounaat 

 

iäkkään ihmisen käsi nostaa kahvikuppia

Eläkeläiskerho

Eläkekerho kokoontuu jälleen syksyllä klo 13.00  Ohjaaja Maija-Liisa Kaistila. Ei vaadi ennakkoilmoittautumista, käy oman jaksamisesi mukaan, ota mukaan pieni kahviraha. Ohjaaja laatii joka kerralle mielenkiintoisista aiheista pienen esitelmän. Lämpimästi tervetuloa kappelille tutustumaan ja keskustelemaan. Tilaisuus kappelin alakerrassa, jonne kulku junaparkin kautta.  Lämpimästi tervetuloa!

Aikuispiirit

vanha radio, jonka päällä on huonekasvi

Kappelilla jatkuu käsitöiden teko jälleen syksyllä!

 • Käsityöpaja, Luovatkädet aloittaa jälleen syksyllä! Tehdään erilaisia tuotoksia langasta neuloen tai virkaten, askarrellaan ja jutustellaan. Teetäkin on tarjolla. Tervetuloa rohkeasti mukaan vaikket haluaisi tehdä vaan vain viihtyä joukossa. Voit ottaa omat puikot ja langat, mutta kappelista löytyy myös. Ohjaajana toimii Johanna Selin. Lämpimästi tervetuloa!
  ​​
 • Rukouspiiri, aloittaa syksyllä klo 18.00 joka toinen parillinen keskiviikko. Lämpimästi tervetuloa!
   
 • Radioraamattupiiri jälleen syksyllä klo 18.30 joka toinen tiistai. Tilaisuus on avoin kaikille Raamatusta kiinnostuneille. Iltojen aluksi kuunnellaan Radioraamattupiirin keskustelu. Lämpimästi tervetuloa!
  ​​​​​​​
 • Vironkielen ryhmä jatkaa jälleen syksyllä! Kielen opiskelu jatkuu tutustumisella vironkielisiin virsiin ja saarnoihin.  Lämpimästi tervetuloa tutustumaan myös naapurimaamme kulttuuriin kielen ohella!
   
 • Kongolaisten ryhmä aloittaa syksyllä klo 16.00 kokoontumisen. Keskustelupiiri. Lämpimästi tervetuloa! Kongolaisten ryhmän vetäjinä toimivat Jackie Machozi Bilombele ja Chantal Mawazo. Ryhmän kielet ovat lingala, swahili ja ranska. Suuri osa puhuu swahilia. (Lähtömaa: Kongon demokraattinen tasavalta). Lisätietoja: Jackie: p. 040 9323 264,  bilombelejackie@gmail.com  ja Chantal: p. 046 644 1104, chantmawazo(ät)yahoo.fi
   
 • Urdunkielinen ryhmä kokoontuu alkuvuodesta Suvelan kappelilla, tarkempia tietoja saa ryhmän ohjaajalta pastori Parvez Gil.

Autamme virolaista ystäväseurakuntaamme Kosea kirkon ja pappilan remontissa

kuva, jossa on kolme pyöreää kuvaa, jokaisessa jokin yksityskohta vanhasta kirkosta - tuuliviiri, torni ja kaunnis sisäänkäynti

Virolaisen ystäväseurakuntamme Kosen kirkkoa ja pappilaa remontoidaan. Kirkontornin katto on peittynyt 2-3 vuodeksi rakennustelineiden alle, sillä työt voivat edistyä vain sitä mukaa kuin niihin kertyy varoja. Kun kirkon vanhimmat osat ovat 1200-luvulta, tarvitaan työhön erikoisosaajia, joita ei enää ole montaa.

Viereisen pappilan yläkertaan on valmistumassa majoitustiloja esim. rippikoululeirin pitämistä varten. Myös kirkon komea tornikukko, ristit ja muhkea pallo on viety restauroitaviksi. Seurakunnan maankuulu torvisoittokunta Kose Pasunakoor täyttää 20 vuotta ja toivoo kukkien tai muiden muistamisten sijasta lahjoitusta korjausrahastoon. Pienestäkin muistamisesta on iloa ja apua! 

Kun maksu menee Suomen ulkopuolelle, sitä varten tarvitaan seuraavat tiedot:

 • Saajan nimi: EELK Kose Püha Nikolause kogudus
 • Saajan tilinumero: EE74 2200 0011 2024 3131
 • Saajan osoite: Jõe 4, 75101 Kose vald, Harjumaa, Viro
 • Viesti: tornikuke restaureerimise heaks

Lämmin kiitos ja siunausta sinulle!

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kauklahden kappeli, toimintaa aikuisille, lapsille, eläkeläisille
Kauklahden kappelilla on toimintaa niin pienille kuin isommillekin.

Ota yhteyttä

Suntio
Kauklahden kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
Aulapalvelut Kiinteistöpalvelut Viestintäpalvelut
09 8050 3948
Kauppamäki 1
02780 Espoo

Vastuualue: Kauklahden kappeli