Tule mukaan Kauklahden kappelin toimintaan!

 Iloista talven aikaa 2024

HUOMIO! Tilaisuudet pidetään Kauklahden kappelin alakerrassa. Kulje sinne junaradan puolelta. Pysäköintiin kannattaa käyttää kappelin ja junaradan välissä olevaa junaparkkia.

Vesivahingon korjaus voi kestää pitkään, ja kappelirakennuksen suojaus sekä korjaustyöt voivat aiheuttaa hankaluutta toiminnalle. Seuraa verkko- ja lehti-ilmoitteluamme sekä sähköisiä mainosnäyttöjämme. Pahoittelemme tilanteesta koituvaa vaivaa!

Tapahtumatiedot: https://www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat

Kappelin toiminta jatkuu vuonna 2024 samanlaisessa tilanteessa kun viime syksy alkoi. Iloksemme olemme saaneet toimia alakerrassa, joten kaikki ilmoitettu toiminta jatkuu, paitsi kappelilounaat ja Safkaa ja seuraa-illat. Kyläkirkot pidämme aivan normaalisti, kuukauden  2. ja 4. sunnuntai, paikkana on vain alakerran kerhotilat, jonne kulku junaparkin kautta, valitettavasti tiloihin ei tällä hetkellä ole esteetöntä  kulkua!

Suuri kiitos kärsivällisyydestä tilannettamme kohtaan ja lämpimästi tervetuloa tänäkin  vuonna kappelin toimintaan mukaan :)

Alakertaan pääsee vain junaparkin kautta , EI enää yläpihalta! ja alapihalla järjestyksessä toinen ovi.

​​​​Kyläkirkot siis kuukauden 2. ja 4. sunnuntai klo 12.00

Kappelilounaat ja Safkaa ja seuraa-illat  joudumme perumaan! Muut ilmoitetut toiminnat jatkuvat ennallaan ja ovat vain  siirtyneet alakerran tiloihin joten lämpimästi tervetuloa edelleenkin kappelille! Näin toimimme niin kauan, kuin tulee uutta tietoa remontin kulusta. Olemme pahoillamme tästä tilanteesta.

Joukko värikyniä

Askartelupaja Nooan arkki

Askartelupaja on tarkoitettu 6-8-vuotiaille, ja se kokoontuu Kauklahden kappelilla tiistaisin klo 13-16. Hartaushetki, askartelua, vapaata yhdessäoloa, välipala.
Ilmoittautuminen www.espoonseurakunnat.fi.
Lisätietoja: jenni.nieminen@evl.fi

Radioraamattupiiri

aloittaa muutaman vuoden tauon jälkeen. Ilta vuorottelee Ari Kunnamon johdattamien Raamattuiltojen kanssa. Lämpimästi tervetuloa mielenkiintoisien Raamatun aiheiden pariin!

 

Yhteisvastuukeräys 2024

Katso keräyksestä lisää klikkaamalla kuvaa:

Yhteisvastuukeräyksen pinkki logo.

Yhteisvastuu-keräys on jälleen alkanut! Vuonna 2024 Yhteisvastuu keskittyy nuorten elämänhallinnan ja mahdollisuuksien parantamiseen.

Yhteisvastuukeräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suusrkeräys ja välittämisen kansanliike, joka kutsuu mukaan tekemään yhdessä toisille sen, minkä tahtoisimme itsellemme tehtävän! Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen olet lahjoituksellasi auttamassa kaikkein heikommassa asemassa olevia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumuksee katsomatta Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Huomenna alkaa jälleen kappelin perinteinen arpojen myynti Yhteisvastuun hyväksi, arvat 3,00/kpl ja 4 kpl/10,00€. Arpoja myydään aina kun kappelilla on toimintaa. Mahtavia  voittoja ja arvonta suoritetaan Vapputapahtuman yhteydessä 30.4.2024. Kappelilla on myynnissä myös kivoja tuotteita, joiden myyntituotto Yhteisvastuun hyväksi. Lämpimästi tervetuloa antamaan lahjoitus Suomen ja maailman kriisialueiden nuorille, että heillä olisi mahdollisuus hyvään elämään ja turvalliseen tulevaisuuteen!

 

Tapaa pappeja ja diakoni

Kauklahden ja Nupurin  alueen papit ovat tavoitettavissa, jos haluat keskusteluapua:

 • Ari Kunnamo p. 0405798776
 • Pirkko Nurminen  p. 0405674420
 • Raigo Liiman  p. 050 438 011
 • Mari Mathlin  p. 050 4380182

Espoon seurakuntien päivystävän papin tavoitat joka päivä eli ma-su klo 9–19 numerosta 09 8050 2602. Jos pappi ei heti vastaa, jätä toive tapaamisesta tai soitosta vastaajaan, pappi ottaa sinuun yhteyttä saman päivän aikana.

Kauklahden ja Nupurin alueen diakoni

Merja Lehtisalo p. 050 4380176​​​​ ​​​​

Verkko ja some

Löydät Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkotapahtumia facebookin kautta, linkin löydät alempana, pystyt seuraamaan tilaisuutta vaikket itse olisi mukana facebookissa.

www.espoontuomiokirkkoseurakunta.fi

www.facebook.com/espoontuomiokirkkoseurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seuraamalla Facebookista Espoon tuomiokirkkoseurakuntaa saat ajankohtaisimman tiedon tulevista verkkolähetyksistä.

Kirkolliset toimitukset ja palvelukeskus

Seurakunnat seuraavat tilannetta tarkasti, ja tiedotamme verkkosivuillamme tilanteen muuttuessa.

Espoon Aluekeskusrekisteri ja Palvelukeskus palvelevat vain puhelimitse ja sähköisesti:

 • p. 09 8050 2600 (ma-to klo 9-15)
 • keskusrekisteri.espoo@evl.fi

www.espoonseurakunnat.fi

Lunta ja auringon valoa sinisessä talvimaisemassa. 

Toimintaa lapsille ja perheille

 • Perhekerho aloittaa keväällä 15.1.2024 Perhekerho on aina tiistaisin klo 10.00, ei ennakkoilmoittautumista.  Kerhossa on vaihtelevia aiheita. Voit halutessasi varata kahvirahan 1,50 €. HUOM! Kappelilounaat peruttu ainakin alkuvuodesta!
   
 • Esikoisvauva- ja taaperoryhmä aloittaa viikottain perjantaisin 19.1.2024 klo 10.00, ei ennakkoilmoittautumista, käy oman mielenkiintosi mukaan. Mukavaa juttelua ja kokemusten vaihtoa vauva- ja lapsiperheen arjesta. Lämpimästi tervetuloa!
   
 • Kappelilla toimii viikottain, perjantaisin, myös ruotsinkielinen Familjeklubben, joka  alkaa pe 12.1.2024 klo 9.30.
   
 • Vauvaperhekerho aloittaa keväällä torstaisin 18.1.2024 klo 11.30, ei ennakkoilmoittautumisia, käy oman mielenkiintosi mukaan. Mukavaa juttelua ja kokemusten vaihtoa vauvaperheen iloista ja suruista. Lämpimästi tervetuloa!

apinaperhe, keskellä apinavauva

 • HUOM! Safkaa ja seuraa -tapahtumat on peruttu toistaiseksi, kappelissa alkavan kattoremontin vuoksi!

värikyniä ja muita askartelutarvikkeita

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu, Se pidetään  vain messusunnuntaisin eli joka kuukauden 2. ja 4. sunnuntai klo 12.00. Kevään ensimmäinen pyhäkoulu 14.1.2024  Pyhäkoulu aloittaa messussa, josta lapset lähtevät opettajan johdolla viettämään omaa hartaushetkeään. Lämpimästi tervetuloa!

Kansanlähetyksen Nuorten ilta

Helsingin Kansanlähetys ja Uudenmaan Kansanlähetyksen Nuorten illat Kauklahden kappelissa joka toinen torstai alkaen 4.1.2024 klo 18.30

Illat kulkevat nimellä Espoon Pointti ja niitä kutsutaan myös lempinimellä Länkkäri. Luvassa on mukavaa yhteistä illanviettoa, riparibiisien laulantaa, inspiroivaa pohdintaa Raamatun äärellä sekä herkullista iltapalaa!

Illat on suunnattu kaikille 15-19v. Iltoja vetävät yo Juho Ylitalo ja TM Mikael Elmolhoda, jolta saa myös lisätietoja puh. 0444522238

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuus on kappelin alakerrassa, jonne kulku alapuolelta junaparkin kautta

Kappelilounaat 

 Kappelilounaat on toistaiseksi peruttu, syynä kappelin kattoremontti. Olemme pahoillamme tilanteesta!

iäkkään ihmisen käsi nostaa kahvikuppia

Eläkeläiskerho

Eläkekerho  jatkaa jälleen keväällä joka toinen maanantai alkaen 15.1.2024 klo 13.00 seuraavat kerrat 29.1., 12.2., 26.2., 11.3., 25.3., 8.4., 22.4., 6.5. ja viimeinen kerta 20.5. Ohjaaja Maija-Liisa Kaistila. Ei vaadi ennakkoilmoittautumista, käy oman jaksamisesi mukaan, ota mukaan pieni kahviraha. Ohjaaja laatii joka kerralle mielenkiintoisista aiheista pienen esitelmän. Lämpimästi tervetuloa kappelille tutustumaan ja keskustelemaan. Tilaisuus kappelin alakerrassa, jonne kulku junaparkin kautta.  Lämpimästi tervetuloa!

Aikuispiirit

vanha radio, jonka päällä on huonekasvi

Kappelilla jatkuu käsitöiden teko jälleen keväällä!

 • Käsityöpaja, Luovatkädet aloittaa ma 8.1.2024 seuraavat kerrat 5.2., 4.3., 15.4. ja 13.5.Tehdään erilaisia tuotoksia langasta neuloen tai virkaten, askarrellaan ja jutustellaan. Teetäkin on tarjolla. Tervetuloa rohkeasti mukaan vaikket haluaisi tehdä vaan vain viihtyä joukossa. Voit ottaa omat puikot ja langat, mutta kappelista löytyy myös. Ohjaajana toimii Johanna Selin. Lämpimästi tervetuloa!
  ​​
 • Rukouspiiri, aloittaa keväällä 10.1.2024 klo 18.00 joka toinen parillinen keskiviikko. Lämpimästi tervetuloa!
   
 • Radioraamattupiiri aloittaa ti 16.1.2024 klo 18.30 joka toinen tiistai 30.1., 13.2., 27.2., 12.3., 26.3., 9.4., 23.4. ja 7.5.2024. Tilaisuus on avoin kaikille Raamatusta kiinnostuneille. Iltojen aluksi kuunnellaan Radioraamattupiirin keskustelu. Iltojen aihe on 1. Pietarin kirjeen ensimmäinen luku. Lämpimästi tervetuloa!
   
 • Raamattuilta keväällä ti  23.1.2024 klo 18.30 seuraavat kerrat 6.2., 20.2., 5.3., 19.3.ja 2.4.2024 Tule kuuntelemaan Mikä tekee Raamatun rakkaaksi. Raamattuillat jatkuvat aiheenaan Efesolaiskirjeet pastori Ari Kunnamon opastuksella. *

  ​​​​​​Nämä kaksi Raamattuaiheista iltaa vuorottelevat tiistaisin. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja syventymään Raamatun teksteihin.
   
 • Vironkielen ryhmä keväällä 2024 klo 18.00 15.1., 12.2., 11.3., 15.4. ja 13.5. Kielen opiskelu jatkuu tutustumisella vironkielisiin virsiin ja saarnoihin.  Lämpimästi tervetuloa tutustumaan myös naapurimaamme kulttuuriin kielen ohella!
   
 • Kongolaisten ryhmä aloittaa tammikuussa 27.1.2024 klo 16.00 kokoontumisen. Keskustelupiiri. Lämpimästi tervetuloa! Kongolaisten ryhmän vetäjinä toimivat Jackie Machozi Bilombele ja Chantal Mawazo. Ryhmän kielet ovat lingala, swahili ja ranska. Suuri osa puhuu swahilia. (Lähtömaa: Kongon demokraattinen tasavalta). Lisätietoja: Jackie: p. 040 9323 264,  bilombelejackie@gmail.com  ja Chantal: p. 046 644 1104, chantmawazo(ät)yahoo.fi
   
 • Urdunkielinen ryhmä kokoontuu alkuvuodesta Suvelan kappelilla, tarkempia tietoja saa ryhmän ohjaajalta pastori Parvez Gil.

Autamme virolaista ystäväseurakuntaamme Kosea kirkon ja pappilan remontissa

kuva, jossa on kolme pyöreää kuvaa, jokaisessa jokin yksityskohta vanhasta kirkosta - tuuliviiri, torni ja kaunnis sisäänkäynti

Virolaisen ystäväseurakuntamme Kosen kirkkoa ja pappilaa remontoidaan. Kirkontornin katto on peittynyt 2-3 vuodeksi rakennustelineiden alle, sillä työt voivat edistyä vain sitä mukaa kuin niihin kertyy varoja. Kun kirkon vanhimmat osat ovat 1200-luvulta, tarvitaan työhön erikoisosaajia, joita ei enää ole montaa.

Viereisen pappilan yläkertaan on valmistumassa majoitustiloja esim. rippikoululeirin pitämistä varten. Myös kirkon komea tornikukko, ristit ja muhkea pallo on viety restauroitaviksi. Seurakunnan maankuulu torvisoittokunta Kose Pasunakoor täyttää 20 vuotta ja toivoo kukkien tai muiden muistamisten sijasta lahjoitusta korjausrahastoon. Pienestäkin muistamisesta on iloa ja apua! 

Kun maksu menee Suomen ulkopuolelle, sitä varten tarvitaan seuraavat tiedot:

 • Saajan nimi: EELK Kose Püha Nikolause kogudus
 • Saajan tilinumero: EE74 2200 0011 2024 3131
 • Saajan osoite: Jõe 4, 75101 Kose vald, Harjumaa, Viro
 • Viesti: tornikuke restaureerimise heaks

Lämmin kiitos ja siunausta sinulle!

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kauklahden kappeli, toimintaa aikuisille, lapsille, eläkeläisille
Kauklahden kappelilla on toimintaa niin pienille kuin isommillekin.

Ota yhteyttä

Suntio
Kauklahden kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
Aulapalvelut Kiinteistöpalvelut Viestintäpalvelut
09 8050 3948
Kauppamäki 1
02780 Espoo

Vastuualue: Kauklahden kappeli