Toimitaan turvallisesti – suojataan toisiamme

 

​Uusimmat koronarajoitukset löydät tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä!  Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tapahtumatiedot: https://www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat
Espoon tuomiokirkko on avoinna ti-pe klo 10–17 ja la-su klo 10–18 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Maanantaisin kirkko on suljettu.

Kappelilla toukokuun näyttely " Mummon eläintarha" TiaNina Munnen satumaisia akryylimaalauksia! 1.5.-31.5. 2022 ma, ke, to 12-20 ja ti 10-18 Lämpimästi tervetuloa!

Tapaa pappeja ja diakoni

Kauklahden ja Nupurin  alueen papit ovat tavoitettavissa, jos haluat keskusteluapua:

 • Ari Kunnamo p. 0405798776
 • Pirkko Nurminen  p. 0405674420
 • Raigo Liiman  p. 050 438 011
 • Mari Mathlin  p. 050 4380182
 • Tuomiokirkkoseurakunnan päivystävän papin puhelin joka päivä klo  9-21, p.  09 80503501.

Kauklahden ja Nupurin alueen  diakoni

 • Merja Lehtisalo p. 050 4380176​​​​ ​​​​

Verkko ja some

Löydät  Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkotapahtumia facebookin kautta, linkin löydät alempana, pystyt seuraamaan tilaisuutta vaikket itse olisi mukana facebookissa.

www.espoontuomiokirkkoseurakunta.fi

www.facebook.com/espoontuomiokirkkoseurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seuraamalla Facebookista Espoon tuomiokirkkoseurakuntaa saat ajankohtaisimman tiedon tulevista verkkolähetyksistä.

Kirkolliset toimitukset ja palvelukeskus

Seurakunnat seuraavat tilannetta tarkasti, ja tiedotamme verkkosivuillamme tilanteen muuttuessa.

Espoon Aluekeskusrekisteri ja Palvelukeskus palvelevat vain puhelimitse ja sähköisesti:

 • p. 09 8050 2600 (ma-to klo 9-15)
 • keskusrekisteri.espoo@evl.fi

www.espoonseurakunnat.fi

valkoisia kevätkelloja nousee ruskeiden lehtien keskeltä

    24.5.2022 klo 18.00

Raamattu rakkaaksi 
Luentosarja Vanhasta testamentista

Tarkoitus avata Raamatun rohkaisevia kohtia ja suuria linjoja

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Luentosarjan pitää pastori Ari Kunnamo

 

 • Perhekerho aloittaa jälleen syksyllä!  Perhekerho on aina tiistaisin klo 10.00, ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Aikuisten puolen ohjelma julkaistaan myöhemmin. Kerhossa on yli 1v:lle erillinen tila  leikkiä ja askartelua varten, niin vanhemmat voi rauhassa keskustella ja kahvitella . Voit halutessasi varata kahvirahan 1,50 €. Mahdollisuus myös ruokailla Kappelilounaalla klo 11.00-12.30,  aikuiset 4,00€ ja lapset 3-7v. 2,00€ ja alle 3v. 0,50 € . Lämpimästi tervetuloa!
   
 • Koronarajoituksista johtuen perhekerhoihin voi tulla vielä muutoksia ja osallistujamääriä rajoittamaan. Nykyiset määräykset ovat voimassa 15.2.2022 asti. Katso kappeleiden yhteystiedot täältä: https://www.espoonseurakunnat.fi/tuomiokirkkoseurakunta/lapset-ja-lapsiperheet/perhekerhotLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
   
 • Perhekahvila aloittaa jälleen syksyllä! torstaisin klo 9.00-12.00 , mahdollisuus kahvitella ja jutella perhetyönohjaajan kanssa. Lapsille leikkipaikka.
   
 • Esikoisvauva- ja taaperoryhmä aloittaa syksyllä! keskiviikkoisin klo 10.00  ei tarvise ennakkoilmoittaua, käy oman mielenkiintosi mukaan. Mukavaa juttelua ja kokemusten vaihtoa vauva-ja lapsiperheen arjesta. Lämpimästi tervetuloa!
 •  
 • Vauvaperhekerho torstaisin  klo 12.00, ei ennakkoilmoittautumisi, käy oman mielenkiintosi mukaan. Mukavaa juttelua ja kokemusten vaihtoa vauvaperheen iloista ja suruista. Lämpimästi tervetuloa!

apinaperhe, keskellä apinavauva

 •  ILTAPERHEKERHO, jatkuu syksyllä! kuukauden ensimmäinen  keskiviikko:  klo 17.30   aloitetaan pienellä iltapalalla aikuiset 2,00€, pieni hartaushetki ja askartelua,tervetuloa mummit , kummit ja vaarit mukaan!

värikyniä ja muita askartelutarvikkeita

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu  jatkuu jälleen syksyllä! Se pidetään  vain messusunnuntaisin eli joka kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 12.00.   Pyhäkoulu aloittaa messussa, josta lapset lähtevät opettajan johdolla viettämään omaa hartaushetkeään. Lämpimästi tervetuloa!

Koronarajoituksista johtuen pienryhmätilaisuuksiin  voi tulla vielä muutoksia. Nykyiset määräykset ovat voimassa 15.2.2022 asti. Katso kappeleiden yhteystiedot täältä: https://www.espoonseurakunnat.fi/tuomiokirkkoseurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kappelilounaat 

Kappelilounaat  keväällä,  10.5. tämän kevään viimeinen kappelilounas  klo 11.00-12.30 välisenä aikana, alussa hartaushetki,  aikuiset 4,00€ , 3-7v. 2.00€ ja alle 3v. 0,50€. Koronatilanteen vuoksi huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä. Lämpimästi tervetuloa!

iäkkään ihmisen käsi nostaa kahvikuppia

Eläkeläiskerho

Eläkekerho aloittaa keväällä ma 23.5. 2022 klo 13.00,  Ohjaaja Maija-Liisa Kaistila. Ei vaadi ennakkoilmoittautumista, käy oman jaksamisesi mukaan, ota mukaan pieni kahviraha. Ohjaaja laatii joka kerralle mielenkiintoisista aiheista pienen esitelmän. Lämpimästi tervetuloa kappelille tutustumaan ja keskustelemaan. Kappeliin on esteetön kulku. Lämpimästi tervetuloa!

Aikuispiirit

vanha radio, jonka päällä on huonekasvi

Kappelilla aloittaa  syksyllä kaksi käsityöryhmää

 • Käsityöpaja, Luovatkädet  jatkuu syksyllä!  Tehdään erilaisia tuotoksia langasta neuloen tai virkaten, askarrellaan ja jutustellaan. Teetäkin on tarjolla. Tervetuloa rohkeasti mukaan vaikket haluaisi tehdä vaan vain viihtyä joukossa. Voit ottaa omat puikot ja langat, mutta kappelista löytyy myös. Ohjaajana toimii Johanna Selin. Lämpimästi tervetuloa!
 •  
 • Neulontaillat kappelilla - puikot heilumaan! Haluatko oppia neulomaan tai palauttamaan mieleen, miten neulotaan sukka tai lapanen? Miten se kantapää tehdään? Tai haluatko vain tulla neulomaan yhdessä ja nauttia samalla vaikka teekupposen? Neulontaillat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Omat puikot ja langat mukaan. Neulontaillat parittomien viikkoina maanantaisin klo.18-20

 • Illan emäntänä toimii Sari-mummu

 •  
 • Rukouspiiri, aloittaa syksyllä! joka toinen keskiviikko. Lämpimästi tervetuloa 
   
 • Vironkielen ryhmä  kerran kuukaudessa ma klo 18.00,   9.5.2022. Kielen opiskelu jatkuu tutustumisella vironkielisiin virsiin ja saarnoihin. Muistathan käyttää maskia ja huolehtia turvaväleistä!  Lämpimästi tervetuloa tutustumaan myös naapurimaamme kulttuuriin kielen ohella !
 •  
 • Kongolaisten ryhmä jatkaa keväällä joka toinen lauantai klo 16.00 parillisilla viikoilla .Alkaa helmikuussa 12.2., 26.2., 9.4., 23.4., 7.5. ja 21.5.2022! Keskustelupiiri. Lämpimästi tervetuloa! Kongolaisten ryhmän vetäjinä toimivat Jackie Machozi Bilombele ja Chantal Mawazo. Ryhmän kielet ovat lingala, swahili ja ranska. Suuri osa puhuu swahilia. (Lähtömaa: Kongon demokraattinen tasavalta). Lisätietoja: Jackie: p. 040 9323 264,  bilombelejackie@gmail.com  ja Chantal: p. 046 644 1104, chantmawazo(ät)yahoo.fi
   
 • Urdunkielinen ryhmä viikottain perjantaisin klo 18-20. Aloittaa helmikuussa. Myös pyhäkoulu, ryhmän ohjaaja pastori Parvez Gil. Lämpimästi tervetuloa!

Autamme virolaista ystäväseurakuntaamme Kosea kirkon ja pappilan remontissa

kuva, jossa on kolme pyöreää kuvaa, jokaisessa jokin yksityskohta vanhasta kirkosta - tuuliviiri, torni ja kaunnis sisäänkäynti

Virolaisen ystäväseurakuntamme Kosen kirkkoa ja pappilaa remontoidaan. Kirkontornin katto on peittynyt 2-3 vuodeksi rakennustelineiden alle, sillä työt voivat edistyä vain sitä mukaa kuin niihin kertyy varoja. Kun kirkon vanhimmat osat ovat 1200-luvulta, tarvitaan työhön erikoisosaajia, joita ei enää ole montaa.

Viereisen pappilan yläkertaan on valmistumassa majoitustiloja esim. rippikoululeirin pitämistä varten. Myös kirkon komea tornikukko, ristit ja muhkea pallo on viety restauroitaviksi. Seurakunnan maankuulu torvisoittokunta Kose Pasunakoor täyttää 20 vuotta ja toivoo kukkien tai muiden muistamisten sijasta lahjoitusta korjausrahastoon. Pienestäkin muistamisesta on iloa ja apua! 

Kun maksu menee Suomen ulkopuolelle, sitä varten tarvitaan seuraavat tiedot:

 • Saajan nimi: EELK Kose Püha Nikolause kogudus
 • Saajan tilinumero: EE74 2200 0011 2024 3131
 • Saajan osoite: Jõe 4, 75101 Kose vald, Harjumaa, Viro
 • Viesti: tornikuke restaureerimise heaks

Lämmin kiitos ja siunausta sinulle!

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kauklahden kappeli, toimintaa aikuisille, lapsille, eläkeläisille
Kauklahden kappelilla on toimintaa niin pienille kuin isommillekin.

Ota yhteyttä

Vahtimestari
Kauklahden kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
Aulapalvelut Kiinteistöpalvelut Viestintäpalvelut
09 8050 3948
Kauppamäki 1
02780 Espoo

Vastuualue: Kauklahden kappeli