Rippikoulu aikuisille

Haluatko liittyä evankelis-luterilaisen kirkon jäseneksi?
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäseneksi liittyminen edellyttää aikuiselta rippikoulun suorittamista ja kastetta, mikäli näitä ei ole tehty jo aiemmin. Liittyessäsi kirkkoon sinusta tulee aina sen seurakunnan jäsen, jonka alueella asut. Kirkkoon voit joko liittyä sähköisellä lomakkeella, jonka löydät linkistä liity kirkkoon tai asioimalla Espoon seurakuntien palvelukeskuksessa (Kirkkokatu 1, Espoo).

Jäikö rippikoulu väliin 15-vuotiaana?
Mitä kristillinen usko on? Ovatko Raamatun kertomukset edelleen ajankohtaisia? Miksi Jumala sallii pahan? Miten elää kristittynä tässä maailmassa? Rippikoulun voi suorittaa myös aikuisena toisten aikuisten kanssa. Aikuisrippikoulussa pohditaan aikuisen maailmasta käsin esimerkiksi edellä esitettyjä kysymyksiä ja monia muita asioita. Uskon kysymysten pohdintaa löydät jo nyt myös tämän Espoon seurakuntien nettisivujen @kirkko-osiosta.

Aikuisrippikouluryhmät 20182019

Espoossa aikuisrippikoulut toteutetaan ensisijaisesti ryhmissä. Suomenkielisiä ryhmiä on keväällä kolme ja syksyllä kaksi. Erityissyistä rippikoulun voi suorittaa myös yksityisrippikouluna.

llmoittautuminen. Ryhmään voi ilmoittautua kätevimmin

Suomenkielisiä aikuisrippikouluryhmiä käynnistyy Espoossa ympäri vuoden. Ryhmiä on yleensä kolme keväällä ja kaksi syksyllä. Voit suorittaa rippikoulusi missä tahansa seuraavista ryhmistä riippumatta siitä, minkä seurakunnan alueella asut tai minkä seurakunnan jäsen jo olet.

Ryhmien aloitusajat:

kevät 2019
ke 30.1. klo 18 Espoonlahden kirkko, Kipparinkatu 8, rippikoulusali
to 28.2. klo 18 Olarin kirkko, Olarinluoma 4
to 25.4. klo18 Lars Sonckin kaari 10–16

Aikuisrippikoulu sisältää ryhmän tapaamisia (opetusta ja keskustelua), itsenäistä työskentelyä (lukemista ja tehtäviä) ja osallistumista seurakunnan tilaisuuksiin. Osa työskentelystä tapahtuu ryhmän omassa verkkoympäristössä. Rippikoulu päättyy kasteeseen tai konfirmaatioon. Kaikesta tästä kertyy yhteensä noin 20 tuntia. Rippikoulu kestää käytännössä n. 2 kuukautta. Tapaamisten aikataulu määritellään ensimmäisessä tapaamisessa. Rippikoulun sisältöä räätälöidään soveltuvin osin ryhmän osallistujien tilanteen mukaisesti. Voit tiedustella ryhmien alustavista aikataulusuunitelmista lähettämällä viestin osoitteeseen aikuisrippikoulu.espoo(at)evl.fi. Sinuun otetaan yhteyttä viestin perusteella.

Baptism and confirmation classes for adults in English

Open for all who are interested in the basics of Christianity. After the classes it is possible to become a baptised member of the Lutheran Church of Finland.
You are most welcome! See more information -->

Aikuisrippikouluryhmä keskustelemassa sohvanryhmän äärellä.