Espoon seurakuntien hautauspalvelut

Sivuiltamme löytyvät yhteystiedot toimipaikkoihimme sekä neuvoja ja tietoa hautausjärjestelyistä, hautapaikkojen ja -aikojen varauksiin, muistomerkkeihin, hautojen hoitoihin- ja hintoihin. Pyrimme myös tiedottamaan kulloinkin ajankohtaisista aiheista, kuten kuulutushaudoista, hallinta-aikojen päättymisistä sekä hautausmaiden toimintaan vaikuttavista korjaustöistä.

Vainajien näyttötilaisuudet on keskeytetty 12.3.2020 lähtien toistaiseksi.

Ajankohtaista: remonttitiedotteet, kuulutukset yms.

Yhteystiedot: yhteystiedot Espoon palvelukeskuksen hautatoimistoon, varauspalveluun,  krematorioon, Espoon ja Kellonummen siunauskappeleihin sekä hautausmaille

Hautausjärjestelyt: tietoa varauskäytännöistä, eri hautausvaihtoehdoista, siunaus- ja muistotilaisuudesta sekä kirkkoon kuulumattoman hautauksesta

Hautausmaat: hautausmaiden esittely, tietoa hautojen hoidosta ja hinnoista sekä muistomerkeistä

Hinnat: mm. uusien hautapaikkojen ja espoolaisten veteraanihautauksien hinnat, tuhkausmaksut, kappelien vuokrat, kesähoitohinnasto

Lomakkeet: tilattavat ja tulostettavat  lomakkeet mm. muistomerkkisuunnitelma.

Palaute: Jos haluat lähettää palautetta tai kysyä, voit täyttää oheisen lomakkeen. Valitse palautteen kohteeksi hautauspalvelut. Et  tarvitse erillistä sähköpostia. Vastaamme, jos kirjoitat nimesi ja yhteystietosi lomakkeeseen.

Koronaviruspandemian vaikutukset kirkollisten toimitusten järjestämiseen

Päivitetty 27.7.2021

Kasteiden, häiden ja hautajaisten järjestämisessä noudatamme kulloinkin voimassa olevia viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

Kasteita, vihkimisiä ja hautaansiunaamisia voidaan järjestää kirkko- ja kappelisaleissa tilan enimmäishenkilömäärän mukaisesti ja kaikkia turvallisuusohjeita noudattaen. Käytämme maskeja, pidämme turvavälit, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja saavumme paikalle vain terveenä.

Kastekahvit ja kotikasteet ovat luonteeltaan yksityistilaisuuksia ja niitä koskevat yksityistilaisuuksia koskevat rajoitukset ja suositukset.
Kotikasteiden enimmäisosallistujamäärä sisätiloissa voi olla enintään 10 papin lisäksi. Ulkotiloissa tapahtuvissa kasteissa enimmäishenkilömäärä on 50 henkeä yhdessä sektorissa, mikä riittänee valtaosiin kastetilaisuuksia. 

Muistotilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia ja niitä koskevat yksityistilaisuuksia koskevat rajoitukset ja suositukset. Muistotilaisuuksia voi järjestää seurakuntien tiloissa kunkin tilan enimmäishenkilömäärän mukaisesti.

Uurnan laskuun ja ulkotiloissa tapahtuva hautaan siunaamiseen voi osallistua 50 henkeä yhdessä sektorissa. 

Vainajien näyttötilaisuudet Espoon seurakuntien tiloissa on keskeytetty toistaiseksi.

Mikäli haluat videoida tilaisuuden omaisia varten, olemme koonneet ohjeet siitä Tilaisuuden videointi poikkeusaikoina -artikkeliin.

Kaikki korona-ajan rajoituksia koskevat tiedot löytyvät koronaohje-sivulta.

 

Kuvituskuvassa on puinen tuhkauurna miehen sylissä.
Kuvat: Antti Rintala.