Vertaistukiryhmät Tapiolassa

Joka maanantai ja perjantai 18.30–20.45 Mankkaan seurakuntakodissa. Alkoholismista voi toipua. Ryhmässä toipuminen on helpompaa. AA on naisten ja miesten toveriseura, jossa he yhdessä yrittävät ratkaista ongelmansa ja auttaa toisia tervehtymaan alkoholismista. AA:ssa ei ole mitään velvoitteita tai jäsenmaksuja. Olemme itsenäisiä, omavaraisia ja nimettömiä. Kunnioitamme toistemme elämänarvoja. Myös perheen jäsenet voivat osallistua toimintaamme. Joka keskiviikkona on avokokous, johon voi tulla kuka hyvänsä toiminnastamme kiinnostunut.

Eroryhmä - Erosta eteenpäin

Älä jää yksin! Erosta eteenpäin -vertaistukiryhmä kokoontuu jälleen erosta toipumisen tueksi Tapiolan kirkolla 5 kertaa joka toinen viikko torstaina 3.3.2022 alkaen klo 17.30–19.15 koronarajoitusten salliessa. Jälkitapaaminen on ti 24.5.2022. Ryhmään mahtuu 6-8 avo- tai avioeron läpikäynyttä. Vertaisryhmässä käsittelemme mm. eron aiheuttamaa kriisiä, tunteita, voimavaroja ja muutosta. Ryhmä on maksuton. Ryhmän ohjaajana toimii perhetyöntekijä, Solmu -parineuvoja, sielunhoitoterapeutti Kristiina Larjava.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 15.2.2022 mennessä: kristiina.larjava(at)evl.fi, 050 358 1064.

Krito

Kristillinen vertaisryhmä – Kritotyön ydin on vertaisryhmä, jossa voi kertoa omasta elämästään ja sen kipukohdista, kuunnella toisia ryhmäläisiä ja rukoilla yhdessä.

Miksi joku ei koe tunteita ja toinen kokee niitä mielestään liikaa? Miksi omat tunteet  pelottavat ja herättävät turvattomuutta? Ryhmässä käsitellään tunteita, niiden syntymistä, nimeämistä ja kokemista. Kirjana käytetään Mirja Sinkkosen ja Paula Tähtisen kirjoittamaa Lupa tuntea -kirjaa. Ryhmä kokoontuu Kokoonnumme Mankkaan seurakuntakodilla 30.9.–9.12.2021 välisenä aikana torstaisin klo. 18.30.–20.00.
Tied. ja ilm. Anneli Johansson p. 040 742 4232 tai Aini Torkkeli 040 529 4784.

Leijonaemot 

Kuukauden viimeisenä maanantaina klo 17.30–19.30 Mankkaan seurakuntakodissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Mankkaantie 2–4 B. Erityislasten vanhempien vertaistukiryhmä. Lisätiedot: Merja Rukko, 040 1326848. https://leijonaemot.fi/

Mitä vielä? -ryhmä eläköityneille

Tapiolan seurakunta käynnisti lokakuussa 2021 Mitä vielä? -ryhmän, joka on suunnattu viime vuosien aikana eläköityneille henkilöille. Ryhmän tavoitteena on tarjota aika ja paikka tarkastella ohjatusti, mitä eläköityminen on kullekin osallistujalle siihen mennessä tarkoittanut ja mitä se voisi vielä tarkoittaa. Osallistujilla on tilaisuus tutkia nykytilannettaan ja elettyä elämääkin muutamista valituista näkökulmista ja jakaa eläköitymisen taitekohtaan liittyviä kokemuksia. Työskentely tähtää mahdollisimman mielekkään ajan- ja energiankäytön suunnitteluun ja niitä koskevien valintojen tekemiseen. Työskentely on ehdottoman luottamuksellista.

Ryhmästä hyötyvät henkilöt, jotka kokevat tarvitsevansa vertaistukea ja ohjausta oman tilanteensa tarkasteluun ja vaihtoehtoisten etenemissuuntien löytämiseen. Ryhmään valitaan kahdeksan henkilöä haastattelujen perusteella. Siten varmistetaan muun muassa sitoutumista jokaiseen ryhmän tapaamiseen. Ne pidetään Otaniemen kappelissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja Marianne Tiihoselta, p. 040 735 6575, marianne.tiihonen@evl.fi.

Näistä aineksista -kasvuryhmä  

Millaisista aineksista elämäntarinani on kudottu? Mitä minulle kertovat omat tärkeät paikkani, vuodenajat, luonto ja eläimet, esineet tai tekstiilit? Mitä muistan lapsuudesta? Mitä haluan omasta tarinastani siirtää eteenpäin, mitä jättää taakse?

Ryhmässä asetumme osaksi sukupolvien ketjua ja vahvistamme omaa itsetuntemustamme kirjallisuusterapeuttisin menetelmin: kaunokirjallisia tekstejä lukien ja pienin muistelu- ja kirjoitustehtävin. Aikaisempaa kirjoituskokemusta ei tarvita!

Kokoonnumme enintään kahdeksan hengen ryhmässä keskiviikkoisin 27.10.–1.12.2021 klo 18–20 Virsussa. Ryhmän ohjaaja FM, tietokirjailija, kirjallisuusterapiaohjaajaopiskelija Liisa Lauerma on julkaissut mm. 2021 ilmestyneen kirjan Suvun jäljillä – löydä oma tarinasi. Ilmoittautuminen ja lisätiedot 15.10. mennessä liisa.lauerma@elisanet.fi. Osallistujien haastattelu puhelimitse vkolla 42.
 

Sururyhmä

Tapiolan seurakunnan sururyhmä kokoontuu Espoon Järjestöjen talolla (Kauppamiehentie 6, Tapiola) kolme kertaa joka toinen tiistai 16.11.2021 alkaen. Joulun jälkeen ryhmän kokoontumiset jatkuvat Tapiolan kirkolla ti 11.1., 25.1. ja 8.2.2022. Tapaamisia on kaikkiaan yhteensä 6 kertaa.

Ryhmä on vertaisryhmä, jossa menetystä ja surua voi käsitellä luottamuksellisesti muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Menetyksestä olisi hyvä ollut kulunut jo muutama kuukausi ennen ryhmään osallistumista.

Mukana kappalainen Marianne Tiihonen ja perhetyöntekijä, sielunhoitoterapeutti Kristiina Larjava. Ilmoittautumiset ja tiedustelut Kristiina Larjava 050 358 1064 tai kristiina.larjava(at)evl.fi viimeistään pe 12.11.2021.

 

Kirjallisuusterapeuttinen sururyhmä

Oletko menettänyt läheisesi? Kaipaatko tukea surun käsittelyssä? Kirjallisuusterapeuttisessa sururyhmässä käsitellään surua ja siihen liittyviä ajatuksia turvallisessa ympäristössä tekstien, kirjoittamisen ja keskustelun avulla. Ryhmässä on tilaa puhua kokemastaan sekä ilmaista erilaisia ajatuksia ja tunteita. Mitään erityisiä kirjoittamisen taitoja ei tarvita. 

Tapiolan seurakunnan kirjallisuusterapeuttinen sururyhmä läheisensä menettäneille kokoontuu keväällä 2022 etäyhteyksillä keskiviikkoisin klo 18–20 ke 9.3., 16.3., 23.3., 30.3., 13.4. ja 20.4. (yht. 6 krt). Ryhmällä on lisäksi mahdollisuus Vielä kerran -kokoontumiseen ke 25.5. klo 18–20. Ohjaaja lähettää osallistujille liittymislinkin sähköpostiin ennen jokaista kokoontumista. Ryhmää ohjaavat TM, pastori, kirjallisuusterapiaohjaaja Katja Hero ja TM, usk. ja psyk. lehtori, kirjallisuusterapiaohjaaja Saara Sahla.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Katja Hero, p. 050 5836909 tai katja.hero@evl.fi

Kirjojaa pinossa ikkunalaudalla. Edessä kultareunuksinen kuppi teetä.