Vertaistukiryhmät Tapiolassa


AA

Joka maanantai, keskiviikko ja perjantai klo 19–20.45 Tapiolan kirkolla.

Alkoholismista voi toipua. Ryhmässä toipuminen on helpompaa. AA on naisten ja miesten toveriseura, jossa he yhdessä yrittävät ratkaista ongelmansa ja auttaa toisia tervehtymaan alkoholismista. AA:ssa ei ole mitään velvoitteita tai jäsenmaksuja. Olemme itsenäisiä, omavaraisia ja nimettömiä. Kunnioitamme toistemme elämänarvoja. Myös perheen jäsenet voivat osallistua toimintaamme. Joka keskiviikkona on avokokous, johon voi tulla kuka hyvänsä toiminnastamme kiinnostunut.

Mielenterveyden ensiapu 1

Maksuton koulutus järjestetään maanantaisin 17.4–29.5.2023 klo 18–20 (ei 1.5.) Tapiolan kirkolla

Mielenterveyden ensiapu 1 – Mielenterveys elämäntaitona on voimavaralähtöinen kansalaistaitokoulutus. Koulutus tarjoaa tutkittua tietoa mielenterveydestä sekä keinoja oman ja toisten mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Mielenterveyttä lähestytään voimavarana, mielen hyvänä vointina ja ihmisen kykynä selviytyä arjessa. MTEA®1 koulutus on Mieli ry:nLinkki avautuu uudessa välilehdessä kehittämä ja rekisteröimä koulutus.

Koulutuksessa käsiteltävät teemat

  • Mielenterveys osana hyvinvointia ja terveyttä
  • Tunnetaidot
  • Elämän monet kriisit ja selviytyvä ihminen
  • Ihmissuhteet ja vuorovaikutus mielenterveyden tukena
  • Mielenterveys ja arjen taidot

Koulutuksen tavoitteet

  • tiedät mitä mielenterveys on
  • tiedät miten mielenterveyttä voi edistää
  • osallistujan mielenterveysosaaminen on lisääntynyt


Lisätiedot: Anna Handroo, p. 040 572 1242, anna.handroo@evl.fi
Ilmoittautuminen viim. ti 11.4: Mielenterveyden EA1Linkki avautuu uudessa välilehdessä

LAITA SE OVI KIINNI!

Vertaisryhmä murrosikäisten vanhemmille. Itsenäistyvä nuori voi tuntua yhtäkkiä kovin vieraalta: mihin katosi se pieni olento, joka painautui syliin? Minkälaisen roolin otan itsenäistyvän ihmisen rinnalla? Tarvitaanko minua enää mihinkään? 

Sinä olet lapsellesi se paras vanhempi, vaikka välillä pieleen menisikin. Vertaisryhmässä jaamme kokemuksia, pohdimme vaihtoehtoisia toimintatapoja, kirkastamme vahvuuksiamme vanhempina ja kannustamme toisiamme työskentelemään haasteiden parissa. Ryhmää ohjaavat perhetyöntekijä, työnohjaaja Kristiina Larjava sekä kasvatustieteilijä, työnohjaaja ja kahden teinin äiti Emmi Meloni. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä suolaista nyyttärihenkeen.  

Ryhmä on osallistujille maksuton ja siihen mahtuu 5-8 osallistujaa.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen ke 22.2.2023 mennessä emmi.meloni@villaverso.fi tai puh. 045 6752869.

Eroryhmä - Erosta eteenpäin

Vertaistukiryhmä erosta toipumisen tueksi
Älä jää yksin! Erosta eteenpäin -vertaistukiryhmä kokoontuu Tapiolan kirkolla, Kirkkopolku 6, alkaen to 2.3.2023 klo 17.30-19.30. Muut kokoontumispäivät ovat: to 16.3., to 30.3., to 20.4., to 4.5. ja to 8.6. Ryhmään mahtuu 5-7 avo- tai avioeron läpikäynyttä. Vertaisryhmässä käsittelemme mm. eron aiheuttamaa kriisiä, tunteita, voimavaroja ja muutosta. Ryhmä on maksuton. Ryhmän ohjaajana toimii perhetyöntekijä, Solmu -parineuvoja, sielunhoitoterapeutti Kristiina Larjava.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 10.2. mennessä: kristiina.larjava(at)evl.fi, 050 358 1064.

Mitä vielä? – vertaisryhmä eläköityneille

Tapiolan seurakunnassa järjestetään keväällä 2023 Mitä vielä? -vertaisryhmiä eläköityneille. Ryhmässä on tilaisuus tarkastella tämänhetkistä arkea ja elettyä elämääkin sekä jakaa eläköitymiseen liittyviä kokemuksia. Työskentely tähtää mahdollisimman mielekkään ajankäytön suunnitteluun. Tervetuloa mukaan tutkimaan uutta elämäntilannetta ja sen mahdollisuuksia!

Ryhmä pidetään maanantaisin 13.3.2023 alkaen.

Ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 6.3. osoitteeseen tiinamerikanto@gmail.com tai 040 5226265.

Kirjallisuus terapeuttinen sururyhmä

Ryhmä täynnä

Mahdollisuus kokoontua yhteen ryhmässä käymään läpi menetykseen liittyviä ajatuksia, tunteita ja asioita. Kevään sururyhmässä menetystä lähestytään erilaisten tekstien avulla sekä kirjoittamalla ja keskustelemalla. Mitään erityisiä kirjoittamisen taitoja ei tarvita.

Ilmoittautuminen katja.hero@evl.fi tai 050 583 6909.

Miesten erolöylyt 

Suomalainen mies pohtii haasteitaan liian usein yksin, mutta sauna on perinteisesti paikka, jossa purkaa sydäntä. Tapiolan seurakunta järjestää yhteistyössä lyhytterapeuttiopiskelija Aaro Rytkösen kanssa avio- tai avoeron kokeneille miehille turvallisen tilan keskustella, saunoa ja vaihtaa ajatuksia Hvittorpin leirikeskuksen kauniissa ympäristössä Hviträskin rannalla, Hvittorpintie 245.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen pe 6.1.2023 mennessä,  Aaro Rytkönen 045 800 0458 tai aaro@peac3.com.

 

 

Kirjojaa pinossa ikkunalaudalla. Edessä kultareunuksinen kuppi teetä.