Vertaistukiryhmät Tapiolassa


AA

Joka maanantai, keskiviikko ja perjantai klo 19–20.45 Tapiolan kirkolla.

Alkoholismista voi toipua. Ryhmässä toipuminen on helpompaa. AA on toveriseura, jossa yritetään ratkaista ongelmat yhdessä ja auttaa toisia tervehtymään alkoholismista. AA:ssa ei ole mitään velvoitteita tai jäsenmaksuja. Olemme itsenäisiä, omavaraisia ja nimettömiä. Kunnioitamme toistemme elämänarvoja. Myös perheen jäsenet voivat osallistua toimintaamme. Joka keskiviikkona on avokokous, johon voi tulla kuka hyvänsä toiminnastamme kiinnostunut.

Äidin uusi rooli -ryhmä

on tarkoitettu sinulle, joka tunnet tarvetta tarkastella, miltä lasten aikuistuminen tuntuu ja mitä kodin tyhjeneminen sinulle merkitsee. Pääset arvioimaan ohjatusti tilannettasi ja vertaisryhmässä sinulla on mahdollisuus miettiä, mitä mahdollisuuksia uusi elämänvaihe sisältää. Uutta elämäntilannettasi lähestytään kirjallisuusterapeuttisten menetelmien avulla: tekstien kautta, kirjoittamalla ja keskustelemalla. Mitään erityisiä kirjoittamisen taitoja ei tarvita. Ryhmää ohjaavat Annika Korpimies (FM, kirjallisuusterapiaohjaaja) ja Katja Hero (TM, seurakuntapastori, kirjallisuusterapiaohjaaja).

Äidin uusi rooli -ryhmä kokoontuu 15.1.2024. alkaen Tapiolan kirkolla maanantai-iltaisin kello 17.30–19.45. Kokoontumisia on yhteensä seitsemän: 
15.1., 22.1., 29.1, 5.2, 12.2., 26.2. ja 4.3.

Jos kiinnostuit ryhmästä, lähetä viestiä 5.1.2024 mennessä osoitteeseen: [email protected]

Laita se ovi kiinni! -vertaisryhmä murrosikäisten vanhemmille

Itsenäistyvä nuori voi tuntua yhtäkkiä kovin vieraalta: mihin katosi se pieni olento, joka painautui syliin? Minkälaisen roolin otan itsenäistyvän ihmisen rinnalla? Tarvitaanko minua enää mihinkään?

Vertaisryhmässä pohditaan omaa vanhemmuutta, sen tukipilareita ja kuoppia hyväksyvässä hengessä. Tarkoitus ei ole kieriskellä vanhemmuuden haasteissa vaan lähestyä itsenäistyvän nuoren elämänvaihetta mahdollisuuksien ja oman kasvun näkökulmasta. 

Ryhmä kokoontuu Tapiolan/Niittykummun alueella yhteensä viisi kertaa keväällä 2024 torstaisin 1.2., 8.2., 15.2., 29.2. ja 7.3. klo 18–19.30.

Ennen ryhmän alkua on tarjolla kahvia ja teetä.

Ryhmää vertaisohjaavat Hanna Videll (diakoni, sosionomi AMK. lähihuoltaja sekä kolmen teinin äiti) ja Emmi Meloni (TM, työnohjaaja ja kahden teinin äiti).

Rymä on maksuton.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
Hanna Videll, [email protected] tai 050 432 6587
Emmi Meloni, 045 675 2869

 

Kirjojaa pinossa ikkunalaudalla. Edessä kultareunuksinen kuppi teetä.