Olarin kirkko

Olarinluoma 4 , 02200 Espoo
(09) 8050 7751 (Vahtimestari)

Koronavirusepidemian vuoksi kirkon aukioloajat ovat poikeukselliset:
Sunnuntaina sanajp:n jälkeen pappi on paikalla klo 11-13 keskusteluja varten.

olarin kirkko ulkoapäin, reunoilla näkyy metsää

Olarin kirkko valmistui vuonna 1981, suunnittelijoina olivat arkkitehdit Simo ja Käpy Paavilainen. Kirkko peruskorjattiin 2011.

Olarin kirkon kiinteistössä on kolme punatiilistä rakennusta: kirkko, Espoon ruotsinkielisen seurakunnan rakennus sekä kerhorakennus. Kirkon vieressä on Gräsan uurnalehto.

Olarin kirkon kirkkosalissa on istumapaikkoja 485 ja seurakuntasalissa tarvittaessa lisää. Seurakuntasalissa on pöytäpaikkoja n. 70. Seurakuntasaliin mahtuu enintään 100 henkilöä, mikäli nostoseinä kirkkosaliin on avoinna.

Koronapandemiarajoitukset: 

1.6.2020 alkaen noudatamme edelleen viranomaisten ohjeistusta turvaväleistä, jolloin Olarin kirkkosalissa voi messussa tai kirkollisissa toimituksissa (kaste, häät, hautajaiset) olla enintään 80 hlöä, seurakuntasalissa 30 hlöä, niin, että turvavälit voidaan taata. 

Seurakunnan tiloja voi nyt varata kirkollisiin toimituksiin liittyviin perhejuhliin. Kaikissa kokoontumisissa huomioidaan turvavälit. Esimerkiksi kastekahveja tai muistotilaisuuksia tiloissa voidaan järjestää 1.7.2020 alkaen. 

Kerhorakennuksessa on kokous-, toimisto- ja kerhotiloja.

 

Olarin kirkon tilavaraukset

Tilavaraukset kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia varten tehdään Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta ma–pe klo 9–15, p. (09) 8050 2601 tai varauspalvelut.espoo@evl.fi.

Muut tilavaraukset (konsertit ym) p. (09) 8050 7000 tai olarinseurakunta@evl.fi.

Pysäköinti

Pysäköintiruutuja on hyvin rajoitetusti kirkon omalla parkkipaikalla. Lisää pysäköintitilaa löytyy kauppakeskus Niityn pysäköintitalosta metroaseman yhteydessä. Kätevimmin Olarin kirkolle pääsee metrolla. Niittykummun asema sijaitsee kivenheiton päässä.

Liikuntaesteisten käyttöön varatut pysäköintiruudut sijaitsevat sisäänajotien päässä kirkkorakennuksen päädyssä. Uurnalehdon puoleisten portaiden vieressä on hissi kirkon yläpihalle. Liikuntaesteisten lyhytaikainen saattoliikenne voi myös ajaa kirkon yläpihalle pääovien eteen.

Induktiosilmukka
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

su 27.9. klo 10.00

Olarinluoma 4, 02200 Espoo

Messu

Päiväjumalanpalvelus. Liturgia ja saarna Salla-Maria Viitapohja, avustavat papit Juha Virta ja Antti Malinen, kanttori Päivi Hakomäki, musiikissa Auroora Kiiski. Messun yhteydessä uusien työntekijöiden tehtävään siunaaminen.
su 27.9. klo 18.00

Olarinluoma 4, 02200 Espoo

Syystunnelmia-konsertti, Riitta Pesola, sello, Marita Viitasalo, piano

Brahms -Sibelius - Sallinen LInkki konsertin striimaukseen. avautuu su 27.9, n.klo 17.55 https://youtu.be/-_iAJ_zeVk8